سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد،

ماجرای داروخانه‌های بدون دوا و دارو/ قصه همیشگی بدهی بیمه‌ها و جیب خالی داروسازان

بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها و چالش نقدینگی داروسازان موجب برخی کمبودهای دارویی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «کمبودی در تامین داروها نداریم»، « ذخیره دارویی در وضعیت خوبی قرار دارد»، «میزان کمبودهای دارویی از مشابه سال قبل کمتر است» اینها جملاتی است که بارها وزیر بهداشت  و مسئولان سازمان غذا و دارو مطرح کرده اند، اما در برخی موارد وقتی سری به داروخانه می‌زنید تا دارویی را تهیه کنید، به در بسته می‌خورید و پس از گشت و گذار در چند داروخانه عاقبت به یاد شماره ۱۹۰ وزارت بهداشت می‌افتید تا داروی مورد نیاز بیمارتان را در هر نقطه شهر پیدا کنید.

برخی کمبودها را به تحریم نسبت می دهند، هر چند که تحریم های ظالمانه موجب دشواری برای تامین داروهای وارداتی و مواد اولیه دارو برای وزارت بهداشت شده اما وزیر بهداشت وضع ذخیره دارویی کشور را مساعد می بیند.

تا تیرماه ۹۹ هیچ خط تولید دارویی متوقف نخواهد شد

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی  با بیان اینکه پس از آمدنم در وزارت بهداشت قرارگاه تامین دارو  و تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو ایجاد کردم، گفت: روزی که وزارت بهداشت را تحویل گرفتم براساس گزارش‌هایی که به من می‌‌رسید موجودی برخی از داروهای ما بین ۱۵ روز تا یک ماه بود اما در حال حاضر تا تیرماه آینده هیچ خط تولید کارخانه داروسازی کشور متوقف نخواهد شد و هیچ اتاق عملی نیست که به دلیل کمبود دارو به تعطیلی کشیده شود و از ذخیره دارویی مناسبی برخوردار هستیم. 

وی اظهار کرد:روزهای اول وزارت بهداشت قول دادم که نخواهم گذاشت موضوعی به عنوان کمبود دارو مردم ما را آزار دهد و این وعده را اجرایی کردم بنابراین اکنون نگرانی برای هیچ کدام از داروهای اساسی در نقطه ای از کشور نداریم.

موضوع را که با رئیس سازمان غذا و دارو در میان می گذاریم، علت کمبودهای دارویی در داروخانه‌ها را چالش نقدینگی داروخانه ها مطرح می کند، چالشی که روز به روز بیش از قبل داروخانه ها و به دنبال آن بیماران را دچار مشکل می کند.

علت برخی کمبودهای دارویی چیست؟

محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  با اشاره به وضعیت ذخیره دارویی کشور اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت ذخیره دارویی کشور با وجود تحریم های ظالمانه  رقم خوبی است و در شرایط خوبی قرار داریم.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره علت کمبودهای دارویی در داروخانه ها بیان کرد: بخشی از کمبودها ناشی از مشکلات مالی داروخانه ها و نقدینگی است، چالش نقدینگی داروخانه ها که روز به روز در حال افزایش بوده و موجب شده است تا داروخانه ها توان تامین برخی داروها را نداشته باشند.

ضیاء رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار کرد: بدهی بیمه‌ها به ویژه بیمه سلامت که از سال گذشته انباشته شده اقتصاد داروخانه‌ها را با مشکلات و تنگناهای جدی روبرو کرده و به رغم پیگیری‌های مستمر هنوز این مشکل رفع نشده است.

وی اظهار کرد: این بدهی سنگین بر روند کار و ارائه خدمات داروخانه‌ها تاثیرگذار بوده و انجمن داروسازان به همراه سایر نهادها سعی می‌کنند تا از طریق سیستم دولتی و مجلس بیمه‌ها را موظف و مکلف به پرداخت بخش عظیمی از بدهی‌ها کنند.

بدهی ۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه ها به داروخانه ها در هر ماه

سیدعلی فاطمی نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به بدهی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها اظهار کرد: بیمه‌ها هر ماه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان به‌ داروخانه ها بدهکار هستند و مطالبات داروخانه ها با تاخیر پرداخت می‌شود.

او تاکید کرد: داروخانه ‌ها تحت فشارهای بسیاری هستند و هزینه‌ها بالا رفته است و داروسازان با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند.

ضیا رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار کرد: ۱۳ هزار داروخانه موجود در سراسر ایران بسیاری از آنها با خطر ورشکستگی دست و پنجه نرم می کنند و دلیل اصلی آن هم پرداخت نشدن به موقع بدهی بیمه سلامت به داروخانه هاست.

آخرین جزئیات از پرداختی بیمه ها به داروخانه ها

فاطمی با اشاره به میزان تاخیر بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها ادامه داد: تامین اجتماعی از اردیبهشت ۹۷ تاکنون مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است و بیمه سلامت مطالبات داروخانه ها از آذر تا اسفند ۹۷ را بدهکار است.

  نائب رئیس انجمن داروسازان ایران  اظهار کرد: تکالیفی که سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها تحمیل می‌کند هزینه‌های زیادی به دنبال دارد در حالی که داروخانه ها برای بسیاری از خدمات از جمله الکترونیکی شدن نسخ حق دریافت هیچ هزینه‌ای را ندارند.

رئیس انجمن داروسازان ایران بیان کرد: تا پایان سال گذشته جمع بدهی های بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران به داروخانه ها بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان بوده و  این در حالی است که هنوز بدهی سه ماه آخر سال گذشته هم پرداخت نشده است.

بیمه‌ها پرداختی خود به داروخانه‌ها را منظم کنند

فاطمی اظهار کرد: در شرایط کنونی هزینه پیوستن داروخانه ها به نظام نسخه نویسی الکترونیکی باید در بیمه‌ها دیده شود یا حداقل بیمه‌ها پرداختی خود به داروخانه‌ها را منظم کنند و مطالبات حداکثر با یک ماه تاخیر پرداخت شود.

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: داروخانه‌ها به دلیل بدهی زیاد بیمه ها از نظر مالی مشکلات فراوانی دارند و اجرای نسخه الکترونیکی فشارهای مالی بیشتری به داروسازان وارد می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
داروخانه های کرج چرا ماسک و الکل ندارن و اکثرا بسته هستند؟ چرا اینقدر بیخیالید مسئولین؟
ناشناس
۱۴:۰۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
بنده یک نسخه پیچم.اولا اینکه میگن داروخونه سود نداره دروغ محضه

داروخونه همه اجناسش سود
خداشاهد داروخونه ای که کار میکنم داروهای خرید قبل رو به نرخ جدید میفروشن.روز حداقل ۸میلیون فروش داره بعد چطور میگن سود نداره

به نسخه پیچ ها حقوق آنچنانی نمیدن
سینا
۱۲:۴۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
ظاهرا دوباره مافیای پزشکی و اینبار دارو حوس چند برابر شدن درآمدهای کلانشون به سرشون زده، خداقوت! میلیارد میلیارد سود میکنند بعد میگن مشکل تامین پول دارو داریم
mina
۱۱:۱۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
سلام بیمارستان اراک هیچ موقع دارو نداره باید بریم از بیرون دارو بگیریم اگر واقعا دارو نداره درشو ببندید
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
بخاطر اینه که دولت بدهی خودش به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیکنه
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
سلام تورابخدا ازوزیر بهداشت بخواهید ازمراکز دانش بنیان حمایت کندتاداروی بیماریهای خاص وقرص آنفولانزا وسایر داروها درکشور تولید شود چقدر مردم برای دارو سختی بکشند درحالی که درکشور امکان تولید هست ولی حمایت نیست ممنون باتشکراز شما
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
قیمت دارو بدون دفترچه وبا دفترچه زیاد فرقی نداره و بعضی وقتها بیشتر هم هست . متاسفانه داروخانه ها سود بالای صد درصدی از فروش دارو ها دارن
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
با اطلاع قطعی میگم ک خیلی از داروخانه ها با افزایش هزینه در حال ورشکستگی هستن
نمیدونم چطور ب سود ۱۰۰درصدی رسیدی رفیق
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
قضاوت بدون اطلاع نکن. نمیدونم چرا سریع و ناجوانمردانه جبهه گرفته میشه علیه جامعه علوم پزشکی..
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
دارو سودى نداره عزيزم
شما ب پزشك ٢٥ تومن ويزيت ميدى
ب داروساز ٥ تومن حق فنى نهايتااااا
سود دارو هم ك خيلى جزئيه !
من يه داروساز جوانم البته داروخانه ندارم
نميگم سود نداره
بالاخره هركارى سود داره
اما ١٠٠٪؜ مسخره س
مگه لباس و كيف و كفشه ؟
ما پولو از بيمه ٦-١٢ ماه بعد ميگيريم
سرد دارو هم ١٥٪؜ه
ك اونم تا مدت ها پيش بيمه ميمونه