سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکس گوش چه زمانی باعث عفونت می‌شود؟

یک متخصص گوش و حلق بینی گفت: به طور طبیعی در داخل کانال گوش مقداری جرم وجود دارد که گاهی اوقات سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد.

علیرضا مصباحی متخصص گوش، حلق و بینی در گفت گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره عفونت گوش با واکس آن اظهار کرد: به طور طبیعی در داخل کانال گوش مقداری مواد به نام واکس (جرم داخل گوش) وجود دارد که نقش محافظت کننده گوش در برابر بیماری‌های عفونی را دارد. برخی افراد بر اساس تفکر اشتباهی که دارند تصور می‌کنند جرم موجود در داخل گوش نوعی عفونت است در حالی که این مواد باید به مقدار طبیعی در داخل گوش وجود داشته باشد.
 
 
او در ادامه افزود: واکس موجود در گوش باعث می‌شود که سطح  PH موجود در گوش را به حالت اسیدی در بیاورد و همین امر مانع رشد باکتری‌ها و به خصوص عوامل عفونی مثل قارچ‌ها می شود؛ مثلا PH گوش شناگر‌های حرفه‌ای که مرتبا در داخل آب هستند به دلیل شستشوی زیاد گوش‌ها  از حالت اسیدی به قلیایی تبدیل می‌شود؛ همین امر موجب مستعد شدن نسبت به بیماری‌ها عفونی گوش می‌شود. یکی از نکات مهم این است که باید به طور طبیعی  واکس در داخل گوش وجود داشته باشد.

واکس گوش در حالت طبیعی مضر نیست

متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: امروزه تصورات اشتباهی درباره خالی کردن واکس از داخل گوش وجود دارد و برخی‌ها به اشتباه تصور می‌کنند وجود این مواد برای گوش می‌تواند مضر باشد در حالی که اینطور نیست. همانطور که مقدار زیاد آن موجب بیماری‌های گوش می‌شود نبود واکس می‌تواند باعث عفونت‌ و قارچ شود.
او گفت: علت اینکه برخی مواقع فرد احساس می‌کند شنوایی خود را از دست داده افزایش میزان واکس گوش است که گاهی همراه با خارش و سوزش ظاهر می شود. 
 
مصباحی درباره راه تشخیص عفونت گوش گفت:  تنها راه تشخیص عفونت گوش مراجعه به پزشک است. پزشک متخصص توسط دستگاه کوچکی بنام اتوسکوپ، که دارای چراغ قوه و لنز بزرگنمایی است، مجرای شنوایی را بررسی می‌کند. همانطور که  می دانید ، پرده گوش سالم، تمیز و به رنگ خاکستری مایل به صورتی است. در حالیکه عفونت، پرده گوش را ملتهب و قرمز رنگ می‌کند.
 
 

او بیان کرد: کلا  پیشگیری بهتر از درمان است. درواقع روش‌های پیشگیری و دوری از این نوع بیماری کمترین هزینه را دارند.  این روش‌ها عبارت‌اند: از  دوری‌ از مکان‌های خیلی شلوغ،  تغذیه  نوزادان  از شیر مادر، سرماخوردگی مبدأ بخش زیادی از عفونت‌هاست. اگر از سرماخوردگی پیشگیری کنید، عفونت گوش را از خود دور می کنید.  قرار گرفتن در مجاورت دود سیگار یا قلیان نزدیکان خود باعث عفونت‌های فراوان در بدن می‌شوید. بنابراین تا آنجا که می‌توانید از دود دخانیات دوری‌کنید.

مصباحی یادآوری کرد: هنگام افزایش واکس گوش پزشک با دستگاه‌های ساکشن گوش به راحتی تمیز شده و عفونت‌های موجود از بین می‌رود.
 
انتهای پیام/
 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.