سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غلامی در نشست شورای اداری نوشهر:

مراکز علمی باید از لحاظ فکری، آزمایشگاهی و مالی مورد حمایت قرار گیرند

وزیر علوم گفت: امروز بخش عمده‌ای از تجهیزات صنایع دفاعی برگرفته از فکر اندیشمندان دانشگاهی است و این مراکز علمی باید از لحاظ فکری، آزمایشگاهی و مالی مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری منصور غلامی عصر دوشنبه در نشست شورای اداری مشترک شهرستان‌های نوشهر، چالوس و کلاردشت در نوشهر افزود: متاسفانه از سال‌ها پیش شاهد توسعه بی رویه دانشگاه‌ها بوده ایم و از سال ۹۴ از ادامه این رویه پیشگیری شده است.

وی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های دانشگاه‌ها افزایش توان علمی، تلاش در عرصه‌های بین المللی برای ارتقای جایگاه علمی و انجام کار‌های پژوهشی و علمی است و شاید این پرسش برای افکار عمومی پیش بیاید که این همه از دانشگاه‌ها مدرک کسب کرده اند نتیجه چه شد درحالی که مراکز علمی و دانشگاهی متولی اشتغال درجامعه نیست.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مساله مهم‌تر آنکه باید مدعی شد که اگر ایران اسلامی امروز در منطقه، بین المللی و جهانی حرفی برای گفتن دارد شک نکنید بخشی از آن به دستاورد‌های علمی و پژوهشی آن در حوزه صنایع دفاعی و نظامی بوده است.

غلامی افزود: هرگاه دانشگاه‌ها مورد خطاب قرار گرفتند خوشبختانه پاسخ خوبی در حوزه صنایع دفاعی کشور ارائه شده چرا که امروز بخش عمده‌ای از تجهیزات صنایع دفاعی برگرفته از فکر و اندیشه صاحب نظران و اندیشمندان دانشگاهی است و باید این مراکز علمی از لحاظ فکری، آزمایشگاهی و مالی مورد حمایت قرار گیرند.

وی همچنین آمایش آموزش عالی در کشور را فرصت خوبی دانست و گفت که باید از این فرصت به بهترین شکل بهره برد و در پی آن باید از توان علمی مراکز علمی موجود در سطح کشور استفاده کرد و تهدیدات در کشور را به فرصت تبدیل کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در پی آمایش آموزشی سعی شده در سطح ملی، منطقه‌ای و محلی ظرفیت‌ها را شناسایی کرده تا بتوان با بهره وری از چنین ظرفیت‌هایی گام‌های موثری برای آینده نگری نسل‌های آتی جامعه کرد.

غلامی افزود: طبیعتا بخشی از آمایش روی وضع موجود و آن اینکه چه کار باید کرد تا بتوان به بهره وری در هر استان نگریست.

وی اظهار داشت: کاری که به دنبال آمایش آموزش سرزمینی انجام گرفته آن اینکه در هر استانی دانشگاه‌های بزرگ به عنوان نماینده این وزارتخانه تعیین و نظارت جدی روی کار کرد دیگر دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی داشته باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی پیش و پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با گذشت حدود چهار دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مراکز علمی آموزش عالی در کشور رشد خوبی داشته و در پی آن شاهد دستاورد‌های قابل توجهی در این بخش بوده ایم.

غلامی افزود: قبل از انقلاب اسلامی در بسیاری از رشته‌های تخصصی وابسته به دیگر کشور‌ها بودیم در حالی که برای قطع وابستگی به کارشناسان خارجی از دهه‌های ۶۰ و ۷۰ همزمان با توسعه دانشگاه‌ها و راه اندازی رشته‌های تخصصی به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کردیم و نتایج این تلاش‌ها آن شد که امروز بیشتر مدیران کشور تخصص خود را از همین دانشگاه‌های داخلی دریافت کرده اند.

وی اظهار داشت: از ۱۵ سال پیش تاکنون کار‌های تحقیقاتی خوبی در کشور شروع شده و به توسعه فناوری و یافته‌های علمی زیادی دست یافته ایم و نتیجه این زحمات آن شد که امروز بیش از ۱۹۵ مرکز رشد و فناوری و ۴۳ پارک در کشور فعالیت دارد و دستاورد این مراکز فعالیت شرکت‌های دانش بنیان کار آفرین بوده که فعالیت آن‌ها واقعا مثال زدنی است.

به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هم اکنون فعالیت شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند به تولید داخلی کمک کند و اثر بخشی تحریم‌های ظالمانه را در کشور از بین ببرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات در جریان سفر یک روز خود به استان مازندران صبح امروز پس از ورود به نوشهر در محوطه دانشگاه علوم دریایی نوشهر به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.

غلامی همچنین از دانشگاه و موسسات آموزش عالی در شهر‌های نوشهر و چالوس، مرکز علم و فناوری رشد نوشهر بازدید کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.