سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم شناخت همه جانبه ابعاد فضای مجازی از سوی مسئولان امر

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: متأسفانه مسئولان امر در فضای مجازی شناخت جامع و همه جانبه ای از فضای مجازی ندارند و هر کسی یک دیدگاه و نگرشی مخصوص به خود دارد که هیچ کدام جامع نیستند.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجت الاسلام محمد قطبی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان  امروز در نشست علمی بایسته‌های پاسخگویی با رویکرد خلاقیت و نوآوری در فضای مجازی که در محل نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی شعبه اصفهان برگزار شد، با اشاره به میزان شناخت بسیار ناچیز مسئولان امر از فضای مجازی، گفت: اینترنت اشیاء و بلاکچین از موضوعات بسیار مهمی در فضای مجازی هستند که دشمن نمی‌خواهد ما اطلاعات زیادی از آن‌ها داشته باشیم تا بتوانند در فرصت مناسب غافلگیرمان کنند.


او ادامه داد: رییس جمهور چین چندی پیش در ابلاغ سیاست‌های این کشور، به نقش مهم بلاکچین در آینده فرهنگ و سیاست و صنعت و حتی کشاورزی اشاره کرد. همچنین، رییس جمهور فرانسه سخنرانی مهمی در این زمینه داشت. بسیاری از مردم و متفکران خیال می‌کنند که بلاکچین یک بستر برای بیت کوین است، در حالی که بیت کوین و رمز ارز‌ها اولین مقوله‌ای بود که از روی پل بلاکچین عبور کرد و باید منتظر موضوعات جدید و غافلگیر کننده دیگر باشیم.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه بعد فرصت فضای مجازی ده‌ها برابر بعد تهدید آن است، افزود:، اما اگر بیدار نباشیم و تحولات فضای مجازی را در نیابیم، آن وقت، تهدید‌ها چندین برابر فرصت‌ها خواهند بود و بنابراین، هر شخص در جامعه باید ربط خود به فضای مجازی را پیدا کند و در این زمینه اقدام فعال داشته باشد.

او با اشاره به ضرورت شناخت همه ابعاد فضای مجازی در کنار یکدیگر، اظهار داشت: متأسفانه مسئولان امر در فضای مجازی شناخت جامع و همه جانبه‌ای از فضای مجازی ندارند و هر کسی یک دیدگاه و نگرشی مخصوص به خود دارد که هیچ کدام جامع نیستند.

حجت الاسلام و المسلمین قطبی با بیان اینکه در ارتباط پاسخگویی با فضای مجازی اگر فضای مجازی را صرفاً به مثابه یک رسانه بدانیم، می‌تواند کارکرد بسیار بالایی داشته باشد، ابراز داشت: یک نگاه دیگر این است که فضای مجازی را به مثابه یک محیط ببینیم و دقت کنیم که هرجایی که مخاطب خوبی وجود دارد، ما هم مانند میوه فروشی که بساطش را به جای شلوغ منتقل می‌کند، برویم همان جا و شروع به فعالیت کنیم. مثلاً امروز اینستاگرام مخاطبان بسیار زیادی دارد و بستر خوبی برای ارتباط است.

او بیان داشت: در نگاه سوم باید فضای مجازی را به عنوان امتداد پاسخ خود بدانیم، به عنوان مثال، وقتی پاسخی به شخصی می‌دهیم، به عنوان تکمیل کننده آن پاسخ و برای فهم بهتر موضوع، به شخص توصیه می‌کنیم که فلان کتاب را هم در آن زمینه مطالعه کند. حال این عامل تکمیل کننده می‌تواند در فضای مجازی باشد و همان مطالب آن کتاب می‌تواند در یک اپلیکیشن در فضای مجازی باشد که تأثیر بسیار بالایی هم بر مخاطب می‌گذارد و راحت هم در دسترس افراد قرار می‌گیرد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ‏افزود: مثلاً وقتی می‌خواهیم شخصی را راهنمایی کنیم تا صبح به موقع برای نماز صبح بیدار شود، یک سری توصیه‌های دینی و اجتماعی را در قالب گفتگو یا متن به مخاطب ارائه می‌کنیم و در کنار آن توصیه‌ها به او می‌گوییم که می‌تواند از امکانات اپلیکیشن «باد صبا» برای رسیدن به مقصود خود بهره ببرد. البته در معرفی اپلیکیشن‌ها باید آدرس دقیق بدهیم تا مخاطب گیج و مأیوس نشود و باید از کلی گویی در این زمینه حذر کنیم.

او اظهار داشت: امروز دنیایی از اپلیکیشن‌ها در حوزه‌های تخصصی بسیاری وجود دارد که باید از این فرصت بهره ببریم. آمریکایی‌ها برای ترویج سبک زندگی خود اپلیکیشن «پوه» را ایجاد کردند که نمونه‌های بسیار زیادی دارد و می‌تواند تکمیل کننده پاسخ یک روانشناس آمریکایی به یک مادر در رابطه با مشکلات فرزندش باشد و ما هم می‌توانیم از مشابه این نرم افزار برای ترویج سبک زندگی اسلامی استفاده کنیم و از این فرصت غافل نباشیم.

حجت الاسلام و المسلمین قطبی ابراز داشت: هر کدام از کارشناسان در مرکز ملی پاسخگویی می‌توانند در ارتباط با سوالات متداولی که در حوزه تخصصی آن‌ها وجود دارد، تکمیل کننده‌هایی را برای پاسخ خود به مخاطب توصیه کنند و باید لیستی از اپلیکیشن‌ها و موارد دیگر را از قبل در مورد سوالات مختلف تنظیم کنند تا به موقع آن را به پرسشگر ارائه کنند.

او بیان داشت: پیدایش فضای مجازی و قابلیت‌های آن به خودی خود پاسخی برای بعضی از پرسش‌هایی است که در گذشته بسیار بغرنج بودند و ما می‌توانیم لیستی از این پرسش‌ها را تهیه کنیم و دیگر برای پاسخ دادن به آن‌ها تکرار نکنیم. مثلاً زمانی ارتباط یک فرد در آن سوی جهان با سوی دیگر، یک حرف باور نکردنی بود و ادعای بزرگی محسوب می‌شد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: در گذشته پاسخ به اینکه امام زمان (عج) چگونه ممکن است بعد از ظهور خود بتواند صدای خود را از کعبه به همه جهانیان برساند، تقریباً غیر ممکن بود و ما نمی‌توانستیم این موضوع را توضیح دهیم، اما با ایجاد وسایل ارتباطی بسیار قوی در جهان امروز، دیگر بشر به راحتی امکان وقوع چنین پدیده‌ای را پذیرفته است و دیگر نیازی به پاسخ ما وجود ندارد.

او تصریح کرد: زمانی در آینده بسیار نزدیک خواهد آمد که اگر یک فرد پیاده از چراغ قرمز عبور کند، جریمه شود و این موضوع یک حقیقت انکارناپذیر و پایه‌ای برای اینترنت اشیاء و بلاکچین است. امروز در یکی از ایالت‌های آمریکا یک تراشه در زیر پوست نوزادان تازه متولد شده قرار می‌دهند و در تمام عمر از آن طریق همه فعالیت‌های آن شخص کنترل می‌شود.

انتهای پیام/م

 

نشست علمی بایسته‌های پاسخگویی با رویکرد خلاقیت و نوآوری در فضای مجازی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.