سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علایم و درمان پولیپ بینی

مشکلات تنفسی، گرفتگی بینی، تنفس دهانی و گاهی خرخر، ترشح ته حلق یا ترشح از سوراخ‌های بینی، بوی بد دهان و خشکی دهان از علائم پولیپ بینی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پولیپ بینی توده نرمی است که به علت ورم شدید مخاط دستگاه تنفس ایجادمی شود. تورم شدید موجب می‌شود که به تدریج مخاط فضای داخل بینی یا سینوس را پر کند.

 با تشدید مشکل، مخاط به صورت توده‌هایی که مشابه دانه انگور و به رنگ‌های مختلف مانند قرمز، قهوه ای، صورتی یاخاکستری است، دیده می‌شودکه در واقع همان پولیپ است.

علایم پولیپ بینی

پولیپ‌های کوچک ممکن است موجب علامت خاصی نشود، ولی با بزرگ شدن پولیپ، بیمار دچار علایم می‌شود. مشکلات تنفسی، گرفتگی بینی، تنفس دهانی وگاهی خرخر، ترشح ته حلق یا ترشح از سوراخ‌های بینی، بوی بد دهان، خشکی دهان، احساس درد یا فشار درصورت و بینی از علایم آن هستند. گاهی پولیپ از سوراخ بینی خارج می‌شود و منظره ناخوشایندی ایجاد می‌کند.

در مواردی که پولیپ در قسمت عقب بینی قرار دارد، ممکن است در داخل دهان و پشت کام آویزان شود. پولیپ شدید به ویژه درسنین رشد، موجب تغییر شکل ظاهری بینی وصورت می‌شود. پولیپ بینی به علت اختلال در تنفس در عملکرد فرد به ویژه تمرکز، اشکال ایجاد می‌کند.

همین طور در ورزش وفعالیت سنگین باعث محدودیت می‌شود. نکته مهم و قابل توجه درباره پولیپ بینی، مشکل تشخیص است. بسیاری ازبیماران که به عنوان سینوزیت مزمن تحت درمان قرار می‌گیرند، ولی با آنتی بیوتیک درمان نمی‌شوند، مبتلا به پولیپ هستندو تشخیص نادرست در آن‌ها موجب شکست درمان می‌شود. از طرف دیگر گاهی از موارد تومور‌های بینی با پولیپ اشتباه می‌شود. با توجه به این که تومور‌های بینی وسینوس نیازمند تشخیص و درمان سریع است در تمام موارد پزشک باید اطمینان حاصل کند که بیمار دچار تومور نیست. گاهی پولیپ بینی همراه آسم تنفسی دیده می‌شود. انسداد بینی سبب بدتر و مشکل شدن کنترل آسم می‌شود.

درمان علت زمینه‌ای

درمان دارویی

برخی از پولیپ‌ها ممکن است با درمان دارویی مناسب بهبود یابد.

درمان جراحی

بعضی از پولیپ‌ها به درمان دارویی جواب نمی‌دهد یا بعد از بهبود عود می‌کند بنابراین پولیپ‌های بزرگ، پولیپ‌هایی که از قسمت پشت بینی وارد دهان می‌شود و پولیپ‌هایی که به علت عفونت قارچی ایجاد می‌شود نیاز به جراحی دارد.

جراحی از طریق بینی وبرش آندوسکوپی سینوس انجام می‌شود. در این روش، بدون ایجاد برش در صورت یا داخل دهان، پولیپ‌ها خارج و همزمان برای جلوگیری از عود، دهانه سینوس‌ها بازمی شود. درمان موضعی به صورت شست وشو و اسپری تا چند ماه بعد از جراحی ادامه می‌یابد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.