سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

حمایت بنیاد‌های علوم از نخبگان/ دانش آموزان نخبه با جدا شدن از سایرین متوهم می‌شوند

مدیرکل سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد گفت: دانش آموزان مدارس استعداد درخشان و سمپاد با جدا شدن از سایر بچه‌ها متوهم می‌شوند.

حسام زند حسامی، مدیرکل سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و کارشناس حوزه علم و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که نخبه پروری الگوی مناسبی برای توسعه فناوری در کشور هست یا خیر، گفت: در واقع باید پذیرفت که خیلی از بزرگان، اعتقادی به تعریف نخبه ندارند. در دنیا چیزی به نام بنیاد نخبگان کمتر داریم و بیشتر بنیاد‌های علوم هستند که در دنیا شکل می‌گیرند و از نخبگان حمایت می‌کنند.

زند حسامی افزود : باید از نخبه حمایت شود اما اینکه توسط چه دستگاه و ارگانی باشد؛ تفاوت آرا وجود دارد. در مجموع بنیاد‌های علوم در دنیا از نخبگان حمایت می‌کنند.

او در پاسخ به این سوال که بنیاد ملی نخبگان از نخبه‌ها حمایت گلخانه‌ای می‌کند یا خیر، گفت: حمایت گلخانه‌ای یا پرورش گلخانه‌ای از نخبه، موضوع خوبی نیست و بنیاد نخبگان هم با این افراد گلخانه‌ای برخورد نمی‌کرد.

مدیرکل سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد بیان کرد: برنامه‌هایی که استعداد درخشان در دنیا به دنبال آن است توسعه فردی است و در خیلی از کشور‌های دنیا دانش آموزان با استعداد در یک حوزه را مورد توجه ویژه قرار می‌دهند اما اینکه در یک مدرسه جدا باشند به آن‌ها آسیب می‌زند و باید به سمت توسعه فردی آن‌ها برویم. 

زند حسامی تصریح کرد: چند سال پیش مدارس پژوهش محور راه اندازی شد اما با شکست مواجه شد به این دلیل که این افراد در کنکور جواب نگرفتند حال آنکه این دانش آموزان قدرت پژوهشی بالایی پیدا می‌کردند، ولی این نیاز به قبولی در کنکور باعث شد این مدارس به سمت پاک کردن عنوان پژوهش محوری بروند.

مدیرکل سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد افزود: دانش آموزان مدارس استعداد درخشان و سمپاد با جدا شدن از سایر بچه‌ها متوهم می‌شوند.

او گفت: یکی از مشکلاتی که در برخورد ما با نخبگان وجود دارد تعریف نخبه است. متاسفانه در قانون یک اشتباه بزرگ در معاونت علمی رخ داد و شرکت دانش بنیان این گونه تعریف شد:« شرکت‌هایی که بر مرز دانش حرکت می‌کنند»؛ اما اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن ارکان با دانشی که فرا می‌گیرند می‌توانند ارزش افزوده بالایی کسب کنند. اقتصاد دانش بنیان می‌گوید؛ کاری کنید که ارزش افزوده ایجاد شود؛ در حالیکه این شرکت‌ها  نباید این گونه کار کنند. 

بزرگترین ضعف امروز بنیاد نخبگان، تعریف نخبه است

زند حسامی با بیان اینکه بزرگترین ضعف امروز بنیاد نخبگان تعریف نخبه است، گفت: باید توجه داشت که توسعه اساسا از کار آفرینی نمی‌گذرد بلکه نخبه‌ای را هم نیاز داریم که روی علوم لب مرزی حرکت کند، بنابراین باید سازوکاری ایجاد شود که به مطالعه بپردازد. متاسفانه در فرهنگ دانشگاه کار آفرین این اشتباه پیش آمده که همه باید کسب و کار داشته باشند.

او افزود: وقتی راجع به دانشگاه نسل سوم حرف می‌زنیم لزوما به این معنی نیست که فرد باید کسب و کار داشته باشند بلکه کسی که علوم انسانی محض خوانده باید در حوزه خود در زمینه نظری تحقیق کند چراکه بسیاری از کار‌های امروزی نتیجه خروجی‌های انسانی است.


بیشتر بخوانید:  ارائه تسهیلات لیزینگ برای مشتریان محصولات دانش‌بنیان


مدیرکل سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد گفت: بر اساس آمار جهانی، فقط یک درصد جمعیت باید کارآفرین باشند. اگر کسی فیزیک و علوم پایه خوانده و نمی‌تواند به علم خود را به عرصه ظهور برساند به این دلیل است که بستر بنگاهی در آن رشته شکل نگرفته است.

او بیان کرد: ادبیات دانش بنیان در کشور ما یک دهه است که رونق گرفته است و نباید از همین امروز انتظار نتیجه داشت. عمر کمتر از ۸ سال آنقدر نیست که انتظار داشته باشیم در تمام استان‌ها شاهد رشد اقتصاد دانش بنیان باشیم.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.