سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتباط مصرف نوعی داروی HIV با میکروسفالی

در بررسی‌ها آمده‌است کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری از داروی افاویرنز مصرف کرده‌اند بیشتر احتمال دارد به عارضه میکروسفالی (دور سر کوچک) مبتلا شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج یک بررسی نشان می‌دهد مصرف نوعی داروی اچ‌آی‌وی (HIV) در دوران بارداری با کوچک بودن دور سر نوزاد مرتبط است.

در این بررسی آمده‌است کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری از داروی افاویرنز مصرف کرده‌اند بیشتر احتمال دارد به عارضه میکروسفالی (دور سر کوچک) مبتلا شوند. همچنین این عارضه در نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری از دیگر دارو‌های اچ‌آی‌وی مصرف کرده‌اند کمتر دیده می‌شود.

همچنین قرار گرفتن جنین در معرض این دارو با تاخیر رشد در کودکان مرتبط است. هرچند برخی کارشناسان آمریکایی تاکید کردند که یافته‌های جدید نباید مانع از مصرف دارو در زنان اچ‌آی‌وی مثبت شود.

محققان آمریکایی با بیان اینکه داروی افاویرنز به دلیل تاثیر در بروز نارسایی‌های مادرزادی در میمون‌های آزمایشگاهی کاربرد گسترده‌ای در این کشور ندارد، اظهار داشتند: مصرف دارو‌های آنتی‌رتروویرال در دوران بارداری برای جنین بی‌خطر است و تنها داروی افاویرنز با عوارض جانبی همراه است.

در این بررسی اطلاعات بیش از ۳۰۰۰ نوزاد متولد شده از مادران آمریکایی که در دوران بارداری از دارو‌های اچ‌آی‌وی مصرف کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دور سر این کودکان از شش ماهگی تا سنین پنج تا هفت سالگی اندازه‌گیری شد.

به گزارش هلث‌دی نیوز، محققان با تاکید بر اینکه در این بررسی رابطه علت معلولی تایید نشده، اظهار داشتند: بر اساس بررسی‌های بدست آمده کودکانی که مادرانشان از داروی اچ‌آی‌وی افاویرنز مصرف کرده بودند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به عارضه میکروسفالی بوده‌اند.

منبع : ایرنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.