به گفته مقامات لیبی، این مهاجران غیرقانونی چند روز پیش در شهر طبرق دستگیر شدند و شورای شهر طبرق از مقامات مربوطه خواست هر چه سریعتر افرادی را که دچار بیماریهای عفونی هستند، اخراج کنند.
پس از اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۱ که به سقوط معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی انجامید، این کشور همچنان با خشونت، بی ثباتی، ناامنی و هرج و مرج و همچنین اختلافات سیاسی رو به روست. نبود قدرت مرکزی، این کشور را به یک مرکز قاچاق و ترانزیت مهاجران غیرقانونی بین آفریقا و اروپا تبدیل کرده است. هزاران مهاجر غیرقانونی که بیشتر آنها آفریقایی هستند، میخواهند با عبور از دریای مدیترانه خود را به اروپا برسانند که بسیاری از آنها غالبا پیش از رسیدن به مقصد، غرق میشوند.
هزاران مهاجری که در دریا نجات مییابند، توسط دستگاههای امنیتی لیبی بازداشت میشوند. به رغم درخواستهای بین المللی برای تعطیلی مراکز نگهداری آوارگان و مهاجران، آنها در این مراکز و در شرایط اسفباری نگهداری میشوند.
بنابر اعلام سازمان بین المللی مهاجرت، بیش از ۸۶۰۰ مهاجر غیرقانونی به مراکز پرجمعیت نگهداری آوارگان در لیبی انتقال یافته اند که سازمان ملل از شرایط غیرقابل تحمل نگهداری این آوارگان، نقض حقوق بشر و ناپدید شدن آنها خبر داده است.
انتهای پیام/