سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت مسدود کردن دسترسی جان بولتن به توییتر توسط دولت آمریکا چیست؟

اظهارات اخیر جان بولتون مبنی بر ممنوعیت دسترسی به حساب کاربری توییری‎اش از سوی کاخ سفید بار دیگر موضوع جدایی از دولت آمریکا و دلایل ناگفته آن را به مرکز مباحث سیاست داخلی این کشور آورد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کاخ سفید از سال ۲۰۱۷ تاکنون کانون سیاست‌های داخلی و خارجی جنجالی و بحث برانگیزی بوده که در موارد زیادی سبب پیاده شدن برخی از مقام‌ها و مسئولان ارشد کابینه و کاخ سفید شده است.

جنجالی‌ترین این موارد، اخراج «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید از تیم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، بود که پس لرزه‎هایش همچنان ادامه دارد.

جدایی بولتون از تیم ترامپ در ماه سپتامبر که ظاهرا به دلیل اختلاف نظر در مورد روند مذاکرات صلح با طالبان اتفاق افتاد، نقطه پایان همکاری ترامپ و بولتون بود که اختلاف نظر‌های گسترده‌ای در طیف وسیعی از موضوعات سیاست خارجی داشتند. در حالی که براساس برنامه ریزی‌ها پیش بینی می‌شد بولتون در ماه نوامبر دولت آمریکا را ترک کند، وقوع این اتفاق در ماه سپتامبر سبب گمانه زنی در مورد دلایل آن شد. نکته جالب‌تر در این موضوع اظهارات ترامپ مبنی بر اخراج بولتون و اصرار مشاور امنیت ملی کاخ سفید مبنی بر استعفا از سمت خود بود.

عدم حضور بولتون در جلسات استماع تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ آن هم زمانی که همه فکر می‌کردند این سیاستمدار فرصتی برای تلافی به دست آورده است، منجر به این تصور شد که وی قصد انتقام گیری ندارد یا مشمول رویه عدم همکاری کاخ سفید شده است. اظهارات وکیل بولتون در مورد مشروط بودن حضور وی در مقابل کمیته‌های مجلس نمایندگان آمریکا به حکم قانونی دادگاه مبنی بر الزام حضور در این نهاد، سبب نشد دموکرات‌ها شهادت بولتون را به بهای تاخیر در بررسی پرونده بخواهند.

اما توییت‌های اخیر جان بولتون در مورد قطع دسترسی وی به حساب کاربری‎اش در توییتر توسط کاخ سفید بار دیگر همکاری و جدایی مرموز وی با ترامپ را در مرکز ثقل تحولات اخیر آمریکا قرار داد.

بولتون پس از طرح موضوع ممنوعیت دسترسی به حساب کاربری‎اش در توییتر، وعده داد پشت پرده جریان‌های اخیر را افشا می‌کند. این اظهارات در حالی بیان می‌شود که شهادت شهود مختلف در هفته‌های اخیر، وی را در مرکز بحث استیضاح قرار داده است. به نظر می‌رسد بمب خبری بولتون با انتشار کتاب خاطراتش منفجر خواهد شد.

این بار هم اظهارات طرفین متناقض هستند. ترامپ اظهارات بولتون مبنی بر ممنوعیت دسترسی به توییتر توسط دولت را رد کرده و ادعا کرده دولت آمریکا اساسا چنین ابزاری را در اختیار ندارد. توییتر نیز تاکنون از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است.

یک منبع نزدیک به بولتون، می‌گوید دولت آمریکا با نصب نرم افزاری ناشناخته روی حساب کاربری بولتون در توییتر مانع دسترسی مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید به این شبکه اجتماعی شده بود. برخی نیز دلیل این اقدام را حفظ توییت‌ها براساس رویه ریاست جمهوری آمریکا می‌دانند.

هیچ یک از این دو گمانه از جانب طرفین مورد تایید یا تکذیب قرار نگرفت. کاخ سفید تنها به این نکته بسنده کرد که بولتون به دلیل بالا بودن سنش احتمالا کلمه و رمز عبور را از یاد برده بود.

به نظر می‌رسد همکاری و جدایی عجیب ترامپ و بولتون این بار سیاست داخلی آمریکا را عرصه نمایش خود قرار داده است. با توجه به نزدیک شدن روز‌های پایانی روند تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ در مجلس نمایندگان، چرخش بولتون می‌تواند موازنه قدرت را در آمریکا به هم زده و جریان تحولات را با تغییرات اساسی مواجه خواهد کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

برچسب ها: توییتر ، جان بولتون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.