سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بانکی وزیر اقتصاد مطح کرد؛

نرخ موثر تسهیلات حدود ۱۴ درصد است /سهم ۸۰ درصدی تسهیلات در سپرده‌های بانکی

معمارنژاد گفت: نسبت تسهیلات به سپرده‌های بانکی، ۸۰ درصد است ضمن اینکه ۱۸ درصد از سپرده‌های بانکی، سپرده قانونی بانکی نزد بانک مرکزی است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس معمارنژاد معاون بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین نشست هم اندیشی وزیر اقتصاد با اقتصاددانان جوان،گفت: نسبت تسهیلات به سپرده‌های بانکی، ۸۰ درصد است ضمن اینکه ۱۸ درصد از سپرده‌های بانکی، سپرده قانونی بانکی نزد بانک مرکزی است.

معمارنژاد او افزود: از آنجایی که پول بانک‌ها که به بانک مرکزی داده می‌شود برنمی گردد تا صرف تسهیلات دهی شود، نظام بانکی همیشه در اعطای تسهیلات، مقصر شناخته می‌شود.

 اضافه کرد: به طور متوسط، نرخ موثر تسهیلات حدود ۱۴ درصد است که با توجه به نرخ متوسط ۱۸ درصدی برای سپرده ها، عموم بانک‌ها زیان ده می‌شوند؛ از اینرو باید قیمت تمام شده را با مواردی از جمله اصلاح سود بانکی، کاهش داد.

معمارنژاد گفت: دولت ۳۸۰ شرکت دارد که مدیریت بیش از ۵۰ درصد آن، دولتی است ضمن اینکه در مواردی دولت ناگزیر از شرکت داری است؛ بنابراین اقتصاددانان جوان اگر ایده‌ای درباره نحوه اداره شرکت‌های دولتی یا بنگاه داری نوین توسط دولت دارند ارائه کنند تا از این ایده‌ها استفاده کنیم.


بیشتر بخوانید: نقش چشم‎گیر بانک‌ها در تامین مالی طرح‌های بزرگ


گزارشات بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان مردادماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۲۶۳۰.۷ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۴۸۶۹.۳ هزار میلیارد ریال (۲۷.۴ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۱۹۵۷.۴ هزار میلیارد ریال (۹.۵ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۲۲۲۲.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۰.۷ هزار میلیارد ریال است.

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۶۰۸۹.۳ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۲۷۰۰ هزار میلیارد ریال (۲۰.۲ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۹۹۹.۱ هزار میلیارد ریال (۶.۶ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۰۳۰۸.۶ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۶.۸ هزار میلیارد ریال است.

شایان ذکر است نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۷۹.۳ درصد است که نسبت به پایان مرداد ماه ۱۳۹۷ و پایان اسفند ۱۳۹۷، به ترتیب ۴.۹ و ۲ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. نسبت مذکور در استان تهران ۹۳.۲ درصد و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۵.۵ درصد است.

بانک مرکزی توضیح داده است که یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسه‌های تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها توسط شعب بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

انتهای پیام/

افزایش ۲۰ درصدی در مانده تسهیلات بانکی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۸
کدام بانک در تولید نقش دارد؟؟؟