سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفیر افغانستان :

بندر چابهار؛ محور معادلات دریایی منطقه/ استقبال سرمایه گذاران افغانستان از فرصت‌های بندر چابهار افزایش می‌یابد

سفیر افغانستان گفت: معادلات دریایی منطقه به سمت دریای عمان در حال پیشرفت است و بندر چابهار بر محور این معادلات قرار دارد.

 به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  پایگاه اطلاع رسانی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، لیوال؛ سفیر افغانستان در تهران در جلسه تشریح فرصت‌های سرمایه گذاری و تسهیل ترانزیت کالا‌های افغانستان که با حضور رایزن بازرگانی افغانستان در ایران و اعضای اتاق مشترک ایران و افغانستان در بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد با ابراز خرسندی از اقدام‌های توسعه‌ای انجام شده در بندر چابهار اظهار کرد: قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این بندر را به جامعه بازرگانی و دولت افغانستان اعلام خواهیم کرد.

او با بیان این که با ادارات و نهاد‌های افغانستان در خصوص بسته پیشنهادی بندر چابهار تبادل نظر می‌کنیم و پاسخ‌های مشخصی خواهیم داشت افزود: در راستای تسهیل در امر تجارت ۲ کشور نسبت به سهولت قوانین اقدام و مراحل صدور ویزا و ارائه دیگر خدمات برای تجار تسهیل می‌شود.

سفیر افغانستان با تاکید بر ضرورت معرفی بیش از پیش قابلیت‌ها و مشوق‌های بندر چابهار بیان کرد: فرصت‌ها و ظرفیت‌های این بندر از آنچه تصور می‌کردیم، فراتر و بهتر است، بسته‌ای از این قابلیت‌ها را به رئیس جمهور، وزارت امور تجارت و اتاق‌های تجارت و صنعت افغانستان ارسال خواهیم کرد که به طور قطع در پی آن شاهد مراجعه بیشتر فعالان تجاری این کشور در بندر چابهار خواهیم بود.

لیوال تاکید کرد: حکومت افغانستان بسیار علاقه‌مند است از ظرفیت‌های بندر چابهار به نفع ۲ کشور استفاده کند که برای بهره مندی از این فرصت‌ها تمام تلاشمان را خواهیم کرد.

کاهش هزینه و زمان تجارت از طریق بندر چابهار

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به موقیعت و جایگاه بندر چابهار گفت: بندر چابهار نزدیکترین مسیر ترانزیتی هند به افغانستان و سایر کشور‌های cis است، دسترسی آسان‌تر به مواد معدنی، کاهش هزینه و زمان تجارت و مسیری ایمن برای ترانزیت کالا‌های وارداتی و صادراتی افغانستان از دیگر مزایای این بندر استراتژیک است.

بهروز آقایی بیان کرد: همچنین حلقه‌های جدید حمل و نقل در دریای عمان شکل گرفته و امکان ترانشیپ و ترانزیت کالا و انتقال کانتینر به صورت فیدری از سایر بنادر منطقه به چابهار فراهم شده است که این مهم تاثیر بسزایی در فاکتور‌های زمان و هزینه تمام شده کالا دارد.

به گفته وی، صادرات کالای هند به افغانستان از طریق بندر چابهار از سال ۹۶ آغاز شد و امسال نیز محموله‌های صادراتی خشکبار و کالای یخچالی افغانستان از این بندر به هند ارسال شد و صادرات کالا‌های این کشور از بزرگترین بندر اقیانوسی ایران افزایش چشمگیری یافته است.

بر اساس این گزارش، حذف روادید رانندگان ناوگان حمل و نقل زمینی، یکسان سازی اسناد حمل و نقل، بیمه و امور ارزی ایران، هند و افغانستان، ایجاد خط کشتیرانی مشترک توسط بخش خصوصی ۳ کشور، تاسیس اتاق بازرگانی مشترک توسط تجار نیمروز و سیستان و بلوچستان، امکان استفاده مشترک تجار و شرکت‌های حمل و نقل ۲ کشور از امکانات بندری و حمل و نقلی، حذف هزینه‌های متقابل تردد ناوگان در مرز‌های ورودی و خروجی کشور‌ها و ... در قالب بسته پیشنهادی بندر چابهار به سفیر افغانستان ارائه شد.

بازدید از زیرساخت ها، اسکله‌ها و تجهیزات استراتژیک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار از دیگر برنامه‌های سفیر کشور افغانستان در ایران به بندر چابهار بود، در این سفر احمد سعیدی سادات به عنوان رایزن بازرگانی افغانستان، فضل الدین شهاب؛ دستیار سفیر و محمد حنیف مسعود؛ عضو اتاق مشترک ایران و افغانستان وی را همراهی کردند.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.