نتایج تحقیقات نشان داده که این ترکیبات بافت چشم را از خطرات نور آفتاب محافظت می کند و خطر آب مروارید را کاهش می دهد.
منابع خوب دیگر این مواد مغذی شامل سبزیجات برگ سبزه تیره مثل کلم، اسفناج، کلم بروکلی نخود، کیوی، انگور قرمز، پرتقال، ذرت، انبه و خربزه است.
بدن ما برای جذب لوتئین و زگزانتین نیاز به چربی دارد. بنابراین خوردن این منابع را حتما با کمی چربی همراه باشد.
کلم یک ماده غذایی تک منظوره نیست. این سبزی حاوی ویتامین C و بتاکاروتن نیز بوده که از دیگر مواد مغذی مفید برای چشم هستند.
سیب زمینی یک منبع خوب بتا کاروتن بوده که ممکن است پیشرفت آب مروارید را کند. بدن شما بتا کاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند و این ویتامین از خشکی چشم ها و کوری شبانه جلوگیری می کند.
بتا کاروتن و ویتامین A به کاهش خطر عفونت چشم نیز کمک می کنند. اگر سیب زمینی دوست ندارید سعی کنید از دیگر مواد غذایی مانند هویج و کدو، یا به رنگ سبز تیره شامل اسفناج، بتاکاروتن خود را بدست آورید.
جگر، شیر و تخم مرغ دیگر منابع عالی ویتامین A هستند و همانند لوتئین و زگزانتین، بتا کاروتن و ویتامین A در هنگام غذا خوردن با یک چربی سالم مانند روغن زیتون جذب می شوند.
توت فرنگی تازه یک ماده غذایی مفید برای چشمان شماست. این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان بوده و می تواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد.
همچنین مطمئن شوید که در بشقاب خود از سایر غذاهای غنی از ویتامین C شامل فلفل، بروکلی، مرکبات (مانند نارنگی و گریپ فروت) در طول روز استفاده کرده اید.
اگر چشم شما دچار خشکی است به میزان کافی امگا 3 مصرف کنید تا این مشکل شما برطرف شود.
همه روزه مقدار کافی چربی مفید را می توانید از راه مصرف سالمون یا سایر انواع ماهی ها، گردو( حاوی ویتامین E که آن نیز برای چشم مفید است) و تخم کتان دریافت کنید.
سالمون همچنین منبع خوبی از ویتامین D است که به محافظت در برابر دژنراسیون ماکولار کمک می کند. ویتامین D را می توان با مصرف ساردین، شیر و آب پرتقال غنی شده با ویتامین D نیز به دست آورید.
یک فنجان چای سبز بیش از یک نوشیدنی آرامش بخش و خوشمزه بوده و آنتی اکسیدان آن ممکن است به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید کمک کنند.
چای سبز حاوی مواد سلامت بخشی است که به نام کاتچین شناخته می شود که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. سایر غذاهایی که حاوی کاتچین از جمله شکلات، انواع توت ها و سیب بوده و چای سیاه هم دارای کاتچین است ولی مقدار آن کمتر از چای سبز است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/