او در ادامه که آیا مصرف آب تهران با بارشهای اخیر بالا رفته یا کاهشی بوده است؟ افزود: خوشبختانه وضعیت مخازن سدهای کشور مطلوب است و جای نگرانی نیست، اما باید مردم و مشترکان بدانند که سالها بود که بارندگیها در کشور مساعد نبوده و برداشت آب از منابع زیرزمینی نیز افزایش و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
بختیاری با اشاره به اینکه بارشهای مناسب باعث شده تا مردم و مشترکان مدیریت مصرف آب را چندان جدی نگیرید، گفت: در استان تهران ۵۰ درصد آب شرب از مخازن و آبهای سطحی و ۵۰ درصد هم از منابع زیرزمینی تأمین میشود پس باید اذعان کرد که علیرغم این بارشها، منابع زیرزمینی وضعیت خوبی ندارند و با یک یا ۲ سال بارش نمیتوان انتظار داشت که وضعیت منابع آب در تهران و حتی کشور مناسب شده است.
بیشتر بخوانید: افزایش خروجی سدهای کشور به منظور مدیریت سیلابهای احتمالی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه برداشت بیرویه آب در طی سالهای گذشته باعث شده تا بسیاری از دشتها با فرونشست مواجه شوند، اظهار کرد: موضوعی که امسال شهر تهران با آن در خصوص مصرف آب مواجه بود این است که امسال رکورد مصرف آب پایتخت شکسته شد، اما این پایان ماجرا نبود.
او یکی از دلایلی که باعث شده مصرف آب شرب افزایش پیدا کند، همین انگاره بارشهای مناسب و رها شدن مدیریت مصرف است، تصریح کرد: البته بخش زیادی از مردم متوجه این هستند که هنوز وضعیت منابع آب مناسب نیست و در پاییز و زمستان هم باید در مصرف آب شرب دقت کنند. به هر حال وقتی مصرف آب شرب زیر سه میلیون مترمکعب نمیآید باید دید مشکل کجاست.
بختیاری اضافه کرد: در کشورهای پر بارش و اروپایی علیرغم اینکه بارشها مناسب است و دغدغهای از بابت آب کافی وجود ندارد، اما در این کشورها مدیریت مصرف آب جدی گرفته میشود.
انتهای پیام/