وی در ادامه افزود: افزایش ثروت ملی به دو روش امکان پذیر است، اولین راهکاری که اکثر کشورهای جهان از آن استفاده می کنند، استفاده و بهره برداری مناسب از منابع طبیعی کشور و هدر ندادن آنها است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تبدیل منابع طبیعی به ثروت ملی مطرح کرد: منابع طبیعی جزو ثروتهای نهفته هستند که مسئولین باید با استفاده صحیح از منابع، آنها را به ثروتهای آشکار تبدیل کنند.
وکیلی بیان کرد: منابعی مانند نفت، گاز، فلز، کانی غیر فلزی و نیروی انسانی همه به عنوان ثروتهای نهفته هستند که باید با برنامه ریزی صحیح در این زمینهها سرمایه گذاری شود.
وی درمورد روش دوم برای افزایش ثروت ملی ادامه داد: در روش دوم افزایش ثروت ملی، باید به دنبال راهکارهایی باشیم که با مدیریت مناسب از ثروتهای موجود در اقتصاد به نحو درست استفاده شود.
این کارشناس اقتصادی در توضیح روش دوم افزود: مدیریت صحیح منابع پولی که توسط استفاده از منابع طبیعی و انسانی به دست آمده، مهمترین هدف روش دوم است که این روش تاثیر بیشتری در افزایش ثروت ملی دارد.
وکیلی با بیان اینکه دولت باید به هردو روش مطرح شده پایبند باشد، ادامه داد: این به این معنا است که اگر از منابع طبیعی استفاده شود، اما منابع مالی به دست آمده مدیریت صحیح نداشته باشند، هم منابع طبیعی و هم منابع مالی در این صورت نابوده میشوند.
استفاده از منابع مالی در زمینههای مختلف
وی تصریح کرد: مدیریت منابع مالی به معنی ذخیره آنها نیست و باید در زمینههای مختلف مانند امور زیربنایی و توسعه صنایع کشور از این منابع استفاده شوند، به معنای دیگر باید این منابع مالی را به سرمایه در گردش تبدیل کرد تا درآمدهای کشور و در نهایت ثروت ملی افزایش پیدا کند.
این کارشناس اقتصادی با ذکر این مطلب که افزایش ثروت ملی موجب افزایش سطح رفاه جامعه میشود اظهار کرد: طبق بیانات حضرت آیت الله خامنهای افزایش سطح رفاه جامعه یکی از الزامات کشور است که با افزایش ثروت ملی به این مهم نیز دست پیدا خواهیم کرد.
وکیلی یادآوری کرد: در صورتی که دولت روشهای مناسبی را برای افزایش ثروت ملی اتخاذ کند، در یک مدت زمان کوتاه چند صد فرصت شغلی متنوع در کشور ایجاد میشود.
منبع: میزان
انتهای پیام/