کم تحرکی، نبود فعالیت مناسب و کافی در تمام افراد منجر به استرس و افسردگی خواهد شد و میتواند عواقب جبران ناپذیر و نتایج منفی آن را به صورت بیماریهای گوناگون مانند سرطان، دیابت، بهم ریختن آنزیمها و چرب شدن کبد نشان دهد. طبق گفته اکثر متخصصان و پزشکان جهان پیاده روی روزانه یا انجام ورزشهایی مانند شنا، والیبال، بسکتبال و مصرف مواد خوراکی موثر، سیب و انواع مغزها راهکاری مناسب در جهت کاهش تنبلی افراد است.
کوروش صمد پور متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره کم تحرکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: شاید شایعترین علت مرگ در ایران مخصوصا درشهرهای بزرگ بیماریهای قلبی_عروقی به علت نبود فعالیت مناسب، زندگی در شهر و پرداختن به شغل پر دغدغه است.
وی افزود: طبق پژوهشهای علمی، اکثر انجمنهای قلب در دنیا پیادهروی روزانه به مدت نیم ساعت و ۵ روز در هفته را به صورت مکرر عامل موثری در جهت کاهش بیماریهای قلبی_عروقی افراد میدانند.
صمد پور اظهار کرد: افراد مبتلا به دیابت نوع دو که وابسته به سبک زندگی، کم تحرکی، چاقی و نوع تغذیه هستند باید برای کنترل ضربان قلب تحرک و ورزش را در زندگی روزانه خود گسترش دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به ارتباط پوکی استخوان با کم تحرکی اظهار داشت: پوکی استخوان از طریق استفاده از دخانیات و نبود کلسیم کافی در بدن به وجود میآید. توصیه اکثر پزشکان برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و آلزایمر انجام مکرر فعالیتهای بدنی شدید است.
صمدپور افزود: چاقی و اضافه وزن تاثیر زیادی بر بروز انواع گوناگون بیماریها مانند سرطان، دیابت، آرتروز، درد مفصل، کمر درد شدید و ایجاد کبد چرب دارد پس برنامههای ورزشی تاثیر زیادی در پیشگیری افراد برای ابتلا به اینگونه بیماریها دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: توصیه میکنیم افراد در آلودگی هوا ، حرکات ورزشی را در منزل و فضاهای بسته انجام دهند.
صمدپور گفت: همه مدارس، سازمانها و خانوادهها، در بالا بردن روحیه تندرستی جامعه تاثیر زیادی دارند و باید شرایط ورزش همگانی برای تمام افراد با هر رده سنی فراهم شود.
انتهای پیام/