سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش این ماده باعث سرطان در کودکان می‌شود

رشته سم شناسی یکی از رشته‌هایی است که با ساختاری بین بخشی در برگیرنده طیف گوناگونی از مسائل همچون آتش نشانی، محیط زیست، تالاب‌ها ومسائل صنعتی در کشور است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آثار سوء سرب بر سلامت انسان و نسبت مستقیم آن با افزایش سرطان در کودکان، گفت: در کشور ما پمپ بنزین‌ها در داخل بافت شهری قرار دارند.

 علیرضا زالی، در افتتاحیه پانزدهمین همایش سراسری سم شناسی ایران اظهار کرد: رشته سم شناسی یکی از رشته‌هایی است که با ساختاری بین بخشی در برگیرنده طیف گوناگونی از مسائل همچون آتش نشانی، محیط زیست، تالاب‌ها ومسائل صنعتی در کشور است.

وی با اشاره به نیاز فعلی کشور به رشته‌هایی همچون سم شناسی افزود: یکی از حوزه‌های استراتژیک علم، رشته سم شناسی است، زیرا دامنه و گستره بهره وری آن بسیار گسترده و بین بخشی است.

زالی با اشاره به رشد علم سم شناسی در کشور و انشقاق آن در بخش‌های مختلف اظهار کرد: در گذشته سم شناسی به عنوان یک دیسیپلین منحصر به فرد محسوب می‌شد، اما امروزه شاخه‌های مختلفی در این رشته وجود دارد که نشان دهنده دگردیسی این رشته در کشور است.

وی تاکید کرد: شرایط فعلی نظام سلامت، مستلزم آن است که بیش از گذشته برای این رشته ظرفیت سازی شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به رشد ۶۵ برابری مستند سازی علم سم شناسی کشور در یک بازه زمانی ۲۲ ساله، توضیح داد: با وجود این رشد چشمگیر در مستند سازی، این دانش هنوز به نحو مقتضی مورد کاربرد قرار نگرفته است و ازین رو باید در این زمینه تلاش‌های بیشتری انجام شود.

زالی با بیان اینکه گاهی اوقات استفاده از ظرفیت سم شناسی به عنوان یک راه حل مطرح است، توضیح داد: این رشته گاهی اوقات ابعاد امنیتی و ملی دارد؛ برای مثال چندی پیش مناقشات فراوانی نسبت به آلودگی برنج‌های وارداتی به سم آرسنیک وجود داشت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره به نگرانی‌های فراوانی که در پی این موضوع در فضای روانی جامعه ایجاد شده بود، ادامه داد:، اما در آخر این مسئله با نظر قاطعانه متخصصان حوزه سم شناسی مبنی بر ایمن بودن مصرف این برنج‌ها حل شد.

وی با اشاره به مهلک بودن سم آرسنیک، گفت: خوشبختانه استاندارد‌های کشور درباره سم آرسنیک سختگیرانه‌تر از دنیاست؛ با توجه به اینکه به طور میانگین هر فرد در کشور سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم برنج مصرف می‌کند، میزان مجاز این سم در کشور پایین‌تر از استاندارد جهانی است.

زالی در ادامه با اشاره به مسائلی که چندی پیش درباره آلودگی ذرت‌های وارداتی به آفلاتوکسین مطرح شده بود، مجددا بر جایگاه مهم و حیاتی رشته سم شناسی تاکید کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آثار سوء سرب بر سلامت انسان و نسبت مستقیم آن با افزایش سرطان در کودکان، اظهار کرد: در کشور ما پمپ بنزین‌ها در داخل بافت شهری قرار دارند؛ این درحالی است که حد فاصله ایمن با پمپ بنزین‌ها حدود ۳۰ متر است که این مسئله نشان دهنده ضرورت توجه به علم سم شناسی در مدل شهرسازی است.

زالی یادآور شد: در حوزه سم شناسی متخصصان دیسیپلین‌های مختلف از جمله پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و علوم پایه با یکدیگر همگرایی داشته باشند.

وی با اشاره به قدمت ۶۰ ساله بیمارستان لقمان در حوزه مسمویت‌های بالینی گفت: تقریبا سالانه حدود ۴۰ هزار مراجعه به این بیمارستان وجود دارد و با توجه به تنوع آلودگی ها، برخی از مسمویت‌های مراجعان این بیمارستان می‌تواند در سطح جهان به عنوان مدل مورد مطالعه قرار گیرد.

زالی با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه سم شناسی دو قله افتخار وجود دارد، اظهار کرد: گروه سم شناسی دانشکده داروسازی علی رغم وجود محدودیت در تجهیزات بسیار با انگیزه و اشتیاق هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر در بیمارستان لقمان نیز فعالیت‌های بسیار ارزنده‌ای توسط گروه مسمومیت‌ها انجام می‌شود.

زالی همچنین با اشاره بر ضرورت افزایش تعاملات دانشگاه با انجمن‌های علمی، نسبت به انعقاد تفاهم نامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجمن سم شناسی و مسمومیت‌های ایران اعلام آمادگی کرد.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.