سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

هفت خان اخذ مجوز، مانعی در مقابل تولیدکنندگان / تاخیر در استعلام، روند اعطای مجوز را کُند می‌کند

بروکراسی پیچیده و نامساعد بودن فضای کسب و کار یکی از موانع اصلی در رونق تولید است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاخص فضای کسب و کار یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد هر کشور است که سهولت و مناسب بودن هر کشور برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری را نشان می‌دهد.

این شاخص توسط بانک جهانی ایجاد شده و رتبهٔ بالاتر در آن نشان دهنده مقررات بهتر و ساده‌تر، برای کسب و کار‌ها و حمایت‌های قوی‌تر از حقوق مالکیت خصوصی است.

فضای کسب‌وکار بر اساس ۱۰ زیرشاخص، آغاز کسب وکار، دریافت مجوز، هزینه دریافت اشتراک برق توسط شرکت‌ها، ثبت دارایی‌ها، کسب اعتبارات یا دریافت وام، حمایت از سرمایه‌گذاران، پرداخت مالیات، تجارت کالا در جهان، سهولت اجرای قرارداد‌ها و ورشکستگی و تعطیلی شرکت‌ها محاسبه می‌شود.

در این بین موضوعی به نام مجوز کسب‌وکار دغدغه‌ای با قدمت چند ساله در کشور است؛ سالهاست که تمام مسئولان به منتقدان مشکلات صدور مجوز تبدیل شده‌اند و هیچ‌کس به داد آن نمی‌رسد. هفت خان اخذ مجوز به دیواری در مقابل تولید کنندگان تبدیل شده و کم‌کم دردسر ساز می‌شود.

تاکید مقام معظم رهبری بر اصلاح محیط کسب و کار

حضرت آیت الله خامنه‌ای مدتی پیش در دیدار با نخبگان جوان و استعداد‌های برتر علمی کشور لازمه گسترش تعداد شرکت‌‎های دانش بنیان و فعالیت آن‌ها را ایجاد زیرساخت‌های قانونی و رفع موانع پیشِ روی آن‌ها برشمردند و فرمودند: مکرراً تأکید کرده‌ایم که محیط کسب و کار باید اصلاح شود؛ مثلاً مجوزی که باید ظرف یک هفته صادر شود، شش ماه زمان نبرد، موازی‌کاری‌های غلط حذف و انحصار برداشته شود.

اما کماکان مجوز یک هفته‌ای معنایی در کشور ندارد و اگر کارتان به اخذ مجوز کشیده شود؛ باید هزاران روش و ترفند به کار بگیرید تا توجه‌ها به شما جلب شود؛ صدور مجوز هم از قاعده صف بی‌بهره نمانده و چند روزی برای رسیدن نوبتتان باید انتظار بکشید.


بیشتر بخوانید: تشکیل بیش از ۱۲۰۰ پرونده تخلف در عرضه کالا/افزایش قیمت بنزین در قیمت کالا‌ها اثری ندارد


رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم وزیر با تاکید بر وجود مشکلات در اخذ مجوز و فعالیت صنعتی به خصوص در حوزه معدن بیان کرد: بروکراسی پیچیده و نامساعد بودن فضای کسب و کار یکی از موانع اصلی در رونق تولید است.

او بیان کرد: بهبود این شرایط و رفع اختلال در صدور مجوزها، نیاز به پای کار آمدن تمام سازمان‌ها دارد؛ بدون شک اولویت در رفع این مشکل، خود وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما برای مقابله با آن به همکاری همه سازمان‌ها احتیاج داریم.

وزارت صمت می‌تواند به عنوان سازمان اصلی در مدیریت فعالیت‌های صنعتی و تجاری به مرکز مدیریت صدور مجوز در کشور تبدیل شود، شروع هر نوع کسب و کاری در نهایت به وزارت صنعت گره می‌خورد پس شاید بتوان این سازمان را به عنوان مرکز مدیریت در این حوزه در نظر گرفت.

تاخیر در استعلام روند اعطای مجوز را کند می‌کند

صادقی نیارکی جانشین وزیر در امور صنایع در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: فرآیند اخذ مجوز در وزارت صمت در سامانه جداگانه‌ای متمرکز شده است؛ فرآیند پیگیری و صدور مجوز‌ها در این سازمان از طریق سامانه "بهین یار" و به صورت الکترونیکی انجام شود.

او ادامه داد: در سامانه ذکر شده هیچ گونه تعلل و تاخیری وجود ندارد و فرآیند اعطای مجوز در سریع‌ترین حال ممکن طی می‌شود استعلام‌هایی است که از بخش‌های مختلف باید گرفته شود را می‌توان دلیل اصلی کاهش سرعت فرایند دانست.

صادقی نیارکی گفت: ما در وزارت صنعت تمام تلاشمان را می‌کنیم تا با شکل گیری پنجره واحد، دستگاه‌ها را مکلف به تسریع فرآیند استعلام کنیم؛ حتی در مواردی برای انجام این امور مدت زمان مشخصی تعیین می‌شود تا به زمان بندی منطقی نزدیک شویم.

شاید نیاز به بررسی بنیادی‌تر وجود داشته باشد؛ بدون شک اعطای مجوز تنها راه مدیریت کسب‌وکارها و نظارت بر فعالیت آن‌ها نیست؛ تعداد و انواع کسب‌کارها روز به روز گسترش پیدا می‌کند و پیچیده‌تر از قبل می‌شود، بستر اینترنت به بازاری برای فروشندگان و مصرف کنندگان تبدیل شده و هر روز محصولات و خدمات جدیدتری پا در این عرصه می‌گذارند که کار روش‌های قدیمی مدیریتی را سخت‌‎تر و سخت‌تر می‌کند.

محمدرضا نجفی منش رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق تهران درباره روند بهبود فضای کسب‌و کار بیان کرد: متاسفانه پايش‌های جديدی که از محيط کسب و کار انجام شده است نشان می‌دهد که رتبه و وضعیت مطلوبی نداریم؛ گزارش اخير کسب و کار جهانی حاکی از آن است که کشورهای رقیب و همسایه پیشرفت و عملکرد بهتری نسبت به ما داشتند.

او تاکید کرد: ما در این حوزه در حال درجا زدن هستیم و کشور‌های رقیب ما عملکرد بهتری در این حوزه دارند. امسال هم بررسی فضای کسب و کار ایران موید این مطلب است که نمره کسب و کار ما کماکان پایین و تکانی نخورده است.

محو شدن ساختار مجوزی در دل تغییرات ساختار کسب‌وکار

رضا قربانی کارشناس فناوری‌های مالی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات ایران در اخذ مجوز‌ها اظهار کرد: در کشور ما بیش از ۸ هزار و ۲۰۰ واحد صنفی وجود دارد که تا به امروز مجبور به اخذ سندی به نام مجوز بوده‌اند.

او ادامه داد: دریافت این مجوز و عضویت در واحد‌های صنفی جزئیات عملکردی آن‌ها را تعیین می‌کرد برای مثال تصور کنید یک واحد نانوایی از طرف اداره صنفی موظف می‌شود تا نان را با وزن مشخص و قیمت مشخص طبخ کند، اما این امر با گسترش و تغییر کسب و کار‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

قربانی کسب و کار‌های امروز را پیچیده دانست و گفت: امروزه شاهد فعالیت کسب و کار‌هایی در سطح کشور هستیم که ساختار بسیار متفاوت و پیچیده‌تری نسبت به کسب و کار‌های سنتی دارد برای مثال سایت‌هایی را در نظر بگیرید که اقدام به فروش کالا و خدمات می‌کنند که بدون شک نمی‌توان با قوانین سنتی تعیین شده برای واحد‌های صنفی آن‌ها را اداره کرد.


بیشتر بخوانید: برخورد جدی با افزایش قیمت کالا‌ها بر اثر اصلاح نرخ بنزین/ وزارت صمت به دنبال حذف دلالی در بازار


این کارشناس فناوری مالی بیان کرد: به جای ارائه مجوز باید چارچوب‌های کلی فعالیت تعیین شود در برخی از اصناف و کسب و کار‌های جدید نمی‌توان جزئیات عملکرد را به طور دقیق مشخص کرد بنابراین می‌توان با شناسایی و تعیین خطا‌ها و تخلفات مانع از ایجاد اختلال شد.

او با تأکید بر اینکه ادامه‌دار شدن فرایند سنتی انرژی و هزینه زیادی بر کشور تحمیل می‌کند، گفت: باید چارچوب‌های کلی و تخلفاتی مثل پولشویی، قمار، تقلب و مصداق‌های آن به طور دقیق تعیین شده و از این طریق فعالیت‌های اقتصادی مدیریت شود.

قربانی تأکید کرد: تعداد و انواع کسب و کار‌ها به طور مداوم در حال گسترش است و مدل امروزی پاسخگوی نیاز‌های آینده نخواهد بود بنابراین دولت باید به صورت شفاف و بنیادی به این موضوع بپردازد.

این کارشناس فناوری مالی بیان کرد: نظارت بر محصولات نهایی ارائه شده سر جای خود باقی خواهد ماند، اما ساختار کسب و کار و تعامل با مشتری در حال تحول است که نیاز به توجه ویژه و خروج از چارچوب مجوز دارد.

او گفت: فضای کسب و کار یکی از مهمترین شاخصه‌های تعیین شرایط اقتصادی هر کشور است و امروزه محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل فرایند طولانی اخذ مجوز ما را در این زمینه تضعیف کرده است ارائه مجوز برای شروع کسب و کار به خصوص کسب و کار‌های جدید بسیار زمان‌بر است و نیاز به توجه جدی دارد.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
اینترنت رو وصل کنید
ناشناس
۱۲:۲۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
همش خیلی ساده است.
خودشون دلالن و وارد کنندگان بزرگی هستن.
خب معلومه که اینقدر دست انداز برای اخذ مجوز تولید ایجاد میکنن تا تولیدی صورت نگیرد
ناشناس
۱۲:۱۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
فهمش خیلی ساده است.
خودشون دلالن و وارد کنندگان بزرگی هستن.
خب معلومه که اینقدر دست انداز برای اخذ مجوز تولید ایجاد میکنن تا تولیدی صورت نگیرد
ناشناس
۱۲:۰۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
به تولید کننده مجوز نمیدن ولی به اختلاس گر تا دلت بخواهد وام تولید میدن.
حسن
۱۲:۰۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
با سلام طی سالهای اخیر از 92 به بعد قوانین اخذ پروانه کسب خیلی بهتر شده ولی گاها مشاهده میشود متولیان امر از قانون تمکین نکرده و همچنان به عبارت عامه چوب لای چرخ متقاضیانپروانه تولیدی میگذارند.
ناشناس
۱۱:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
واقعا مسیولین که سالهاست این معضل رو برای افرادیکه میخوان یه کسب و کاری راه بندازن سالهاست تو این تله گیر افتادن رو میبینن و هیچ اقدامی نکردن و نمیکنن
ناشناس
۱۱:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
واقعا سالهاست این معضل برای افرادی که بیخوان کسب و کاری راه بندازن وجود داره و هیچ کس هیچ اقدامی نمیکنه
رحیم
۱۱:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
برای تولید چه مجوزی؟طرف میخواد پول بذاره تولید کنه اونوقت باید بیاد از همه اجازه بگیره.چطور قیمت بنزین رو با ترکیه مقایسه میکنید ولی تسهیلاتی رو که دولتش به مردم برای راه اندازی تولید میده رو مقایسه نمی کنین.یه باره بگین میخواهیم فقط مصرف کننده باشیم و خلاص. چرا گوش به رهنمودهای مقام معظم رهبری نمیدن.بنابراین توی رسانه ها حرفی از تولید نزنید.
باشگاه خبرنگاران جوان شما هم عمرا این پست رو منتشر کنی.
ناشناس
۱۰:۰۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
اینقدر همه پوست کلفت شدن ک تذکرات رهبری هم توجه نمی کنند، مردم که حق اعتراض به عملکرد مسئولان ندارند، کسی نیست از اینها جواب بخواهد، قوه قضاییه به داد مردم برس
کمالی
۰۹:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
آخرین کشور در سرعت صدور مجوز کسب و کار جدید هستیم .
همش هم میگیم تولید تولید تولید .
وقتی هم شروع به تولید میشه سر و کله مالیات مالیات و بیمه بیمه و شهرداری و صد تا ارگان عوارض بگیر پیدا میشه .
ناشناس
۰۹:۰۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
باشگاه خبر نگاران
برو حالشو ببر عمرا اگر اینترنت بود این حجم بازدید و نظر دریافت میکردی
ناصر
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
آقا هرکجا گیر کردید از زیر میز سلام کنید چنان جفت جفت استعلام بدهند ....خدا نسل کارمندانی که باعث سنگ اندازی جلو پای مردم میشوند را بر دارد الهی امین یا رب
ناصر
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
خدا کار آدمو گیر هر کسی نندازه
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
واقعا اگه بزارن تولید درست شه همه چی درست میشه
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
حضرت آقا چند ساله میگه و هیچ کس اهمیت نمیده
نمیخوان که بشه
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
کی به تولید اهمیت میده؟
اینا اقتصادو رو صادرات ریختن
رامین
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
عجباااا
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
اینترنت هارو هم وصل کنید
مشتی هستی
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
والا بخداا
ناشناس
۰۸:۴۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
من کارمند و کارشناس شرکت آب منطقه ای هستم. پیشنهادم این هست که کسانی که به دنبال اخذ مجوزها هستند ابتدا فقط مطالعه و تحقیق کنند که چه استعلاماتی باید انجام بشه و چقدر طول میکشه. تا میتوانند از تمام جزئیات، زمان و هزینه ها و اسناد مورد نیاز تمام ادارات اطلاعات کسب کنند. همه ی ما برای انجام دادن کارهای کوچک یک سری محاسبات و مقایسه ها و هماهنگی ها و پیش نیازهایی را انجام میدیم و یا به قول معروف سبک و سنگین میکنیم و تدارک میبینیم. استعلامات هم به همین منظور هستن البته دقیقتر و وسیعتر و قانونی تر که در آینده کمتر به مشکلات برخورد کنیم. بهتره که ارباب رجوع ها به جای مخالفت و بحثهای فلسفی در مورد استعلامات، دقیق و سریع پیگیر کارهاشون باشن چون که زاویه دیدشون عامیانه هستش و از خیلی از قوانین و بخشنامه هایی که به مقتضیاتی ایجاد شده اند مطلع نیستند...بنابراین ابتدا تحقیق کنید و بعد وارد روند استعلاماتی بشید که دارای (محدودیتهای زمانی) هستند. اگر حدس میزنید در یک مورد دچار نقص یا شک یا کمبود و مشکل هستید حتما در موردش اطلاعات کسب کنید (مثل نکات محیط زیستی، مالکیتی، حریم و ...). پیشنهاد میشه از کسانی که مثل شما در گذشته موفق به اخذ مجوز شده اند مشاوره بگیرید. استعلامات نیمه کاره فقط هدر دادن خودتان و دولت هستش. موفق باشید.
هموطن
۲۲:۱۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
خوب مطلبی رو عنوان کردید.
من اولین کارشناس معرفی شده رو که آوردم ، برای این بود که یه پول کارشناس بدم ولی مشکلات بعدی نداشته باشم.کارشناس هم تمام موارد رو چک کرد و طبق فرم کارشناسی موجود، هیچ منعی برای صدور مجوز عنوان نکرد ولی در حال حاضر علیرغم وجود فیزیکی آب مجاز، با سازمان آب فارس به مشکل برخورد کرده ام.
غفار
۰۸:۲۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
تولیدایرانی بی برنامه وبدون مطالعه وبی کیفیت است
تولید پراید همین حالا متوقف شود
تکبیر
ناشناس
۰۸:۱۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
رفع موانع تولید در کشور ما فقط با اجرای بند 16 سیاستهای اقتصاد مقاومتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تحقق می یابد که مرد عمل به آن در این کشور یافت نمی شود
ناشناس
۰۷:۵۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
از زمانیکه اینا سرکار اومد تمام سعیشون تعطیلی تولید داخل بوده بطوریکه روزانه دهها کارگاه وکارخانه ورشکسته وتعطیل میشد. یقین داشته باشید تا اینا سرکارن تولید درکار نخاهد بود. متاسفانه رسانهای ملیهم یاازترس ویابمصلحتی .درحال سکوت ویاطرفداری.ولذا خفقان وسانسور حکم فرماست.
Hasan
۰۷:۴۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
تروخدا اینترنت وصل نشد؟
علی
۰۷:۳۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۸
وصل کنید این اینتتتترنتتتتت لامصب از زندگی افتادیممممممممممممممم خداااااااااااا