بیشتر بخوانید: معرفی بهترین اپلیکیشنهای مسیریاب ایرانی
شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، امروزه بیش از سایر نرمافزارهای مختلف موبایلی در جهان محبوبیت دارند. کاربران در کشورهای مختلف جهان همه روزه برای هرگونه ارتباط از قبیل ارسال و دریافت پیام و تماس صوتی و تصویری از پیامرسانها استفاده میکنند. البته به غیر از موارد ارتباطی گفته شده هر لحظه حجم زیادی از اطلاعات در پیامرسانهای مختلف جا به جا میشود.
چنین استقبال گستردهای از اپلیکیشنهای پیامرسان سبب شده توسعهدهندگان و سازندگان این نرمافزارها قابلیتهای زیادی در آنها به وجود بیاورند. دستاندرکاران این برنامهها در تلاش هستند تا با ویژگیهای خاص پیامرسان خود کاربران بیشتری را جذب کرده و سهم عمدهای از مخاطبان این دسته از برنامههای موبایلی را نصیب خود کنند.
مهندسان و برنامهنویسان ایرانی نیز همگام با مطرحترین شرکتهای فناوری در جهان توانستهاند در حوزه اپلیکیشنهای تلفن همراه عملکردی چشمگیر را از خود نشان داده و با تولیدات خود، نرمافزارهای ایرانی را به عنوان رقیبی قدرتمند برای نمونههای مشابه خارجی معرفی کنند. شاید بتوان گفت در بین اپلیکیشنهای مختلف داخلی، پیامرسانها بیش از سایر برنامههای موبایلی توجه کاربران ایرانی را به سمت خود جلب کرده است. در ادامه این گزارش تعدادی از پرمخاطبترین پیامرسانهای ایرانی را به شما معرفی میکنیم:
اپلیکیشن بله یک پیامرسان کاملا ایرانی بوده که به خوبی قادر به انتقال پیامهای صوتی، تصویری و نوشتاری است. توسعهدهندگان این اپلیکیشن در توصیف آن گفتند: "با بله دیگر در فضای مجازی و بین هزاران پیامرسان مختلف سرگردان نباشید. در این برنامه به راحتی میتوانید با دوستان خود در ارتباط باشید و هرگونه اطلاعات مورد نظر خود را برای آنها ارسال کنید."
به طور کلی میتوان خدمات پیامرسان بله را میتوان به سه دسته مالی، پیامرسان و تعاملی تقسیم کرد. بخش پیامرسانی این اپلیکیشن دارای قسمتهای مختلفی نظیر گفتوگوی فردی و گروهی و ارسال و دریافت پیام است. کاربران از این طریق میتوانند به خوبی باهم ارتباط داشته باشند. یکی از مزیتهای مهم این پیامرسان پرداختهای مالی و انتقال پول درون اپلیکیشن است.
در بله میتوان عملیاتهایی نظیر انتقال پول، درخواست پول، پرداخت قبوض مختلف و خرید شارژ را انجام داد. در بخش تعاملی ارتباط گسترده با خدمات دهندگان مختلف، در بستری باز و قدرتمند. امکان به کارگیری دستیارهای هوشمند (Bot) و انواع واسطهای برنامهنویسی (API) کارآمد و متنوع (برای زبانهای گوناگون) به کارگیری میشوند.
پیامرسان ایرانی گپ با توانایی و قابلیتهای مناسب ارتباطی خود به سرعت توانست در بین مخاطبان شناخته شود و به طرز چشمگیری در مدت زمانی کوتاه تعداد کاربران آن افزایش یابد. اپلیکیشن گپ در تمامی فروشگاههای مجازی تلفن همراه موجود و به صورت کاملا رایگان قابل دانلود و نصب است. سازندگان این پیامرسان آن را با هر دو سیستم عامل اندروید و iOS هماهنگ کردهاند.
این اپلیکشین خدمات متنوعی و گستردهای را به کاربران خود ارائه میدهد. از سرویسهای موجود در گپ میتوان موقعیت مکانی دقیق(مبتنی بر GPS و شبکه اینترنت)، موقعیت مکانی تقریبی(مبتنی بر شبکه اینترنت)، تغییر تنظیمات صوتی، ممانعت از به خواب رفتن دستگاه، تغییر یا حذف محتویات کارت حافظه، اصلاح مخاطبین شما، دسترسی کامل به اینترنت، ضبط صدا، اجرا شدن در هنگام راهاندازی و کنترل لرزش اشاره کرد.
طراحان و سازندگان پیامرسان ایتا از همان ابتدای پروژه ساخت اپلیکیشنی کاملا ایرانی، آن را با هدف رسیدن به جایگاه برتر در بین مخاطبان ایرانی طراحی کردند. این پیامرسان به دلیل داشتن محیطی جذاب و ویژگیهای نرمافزاری مناسب توانست نظر مخاطبان ایرانی را به خوبی به سمت خود جذب کند و در مدت کوتاهی از مرز یک میلیون دانلود در فروشگاه مجازی بازار بگذرد.
این پیامرسان نیز هماهنگ با دیگر اپلیکیشنهای بومی کشورمان از تواناییهای قابل توجهی برخوردار است که از جمله این تواناییها میتوان به اجرا شدن در هنگام راهاندازی، خواندن وضعیت تلفن و شناسه، ترسیم روی برنامههای دیگر، کنترل لرزش، ایجاد حسابها و تنظیم گذرواژهها، تغییر وضعیت همگامسازی بین فعال و غیرفعال، خواندن مخاطبین شما و یافتن حسابها در دستگاه اشاره کرد.
پیامرسان ایرانی آیگپ یک پیامرسان متن باز(open source) مخصوص تلفنهای همراه هوشمند و رایانههای شخصی است. کاربران آیگپ به راحتی میتوانند در این پیامرسان به تبادل پیامهای متنی، عکس، ویدئو و موسیقی و … بپردازند. خدماتی مانند سیستم کارت به کارت، کیف پول دیجیتال، سیستم هواشناسی پیشرفته، استعلام قبوض و پرداخت، دارای دکتر و مشاورین تغذیه و… در آیگپ ارائه میشود.
دستاندرکاران این نرمافزار برای حفظ امنیت کاربران خود لایههای محافظتی متعددی ایجاد کردهاند. آیگپ امنیت همه کاربران را تضمین کرده و از همه خواسته است تا با خیال راحت به گفتگو و تبادل اطلاعات در این پیامرسان بپردازند.
برخی از بررسیها نشان میدهد که اپلیکیشن سروش پرمخاطبترین پیامرسان ایرانی است و با توجه به گرایش بسیاری از رسانهها و مسئولان کشور به سمت استفاده از آن، تعداد قابل توجهی از کاربرانی ایرانی نیز تصمیم گرفتند به سروش بپیوندند. این پیامرسان، سرویسهای مختلفی را به کاربران ارئه میدهد.
تعدادی از خدمات پیامرسان سروش به شرح ذیل است:
دسترسی سرویس بر بستر وب گوگل، مرتبط سازی با دستگاههای بلوتوث، دوربین، موقعیت مکانی تقریبی (مبتنی بر شبکه)، موقعیت مکانی دقیق (مبتنی بر GPS و شبکه)، تغییر وضعیت همگامسازی بین فعال و غیرفعال، افزودن یا حذف حسابها، یافتن حسابها در دستگاه، تغییر تنظیمات صوتی، ممانعت از به خواب رفتن دستگاه، اجرا شدن در هنگام راهاندازی، دسترسی کامل به اینترنت.
اپلیکیشنهای معرفی شده در بالا تنها تعدادی از پیامرسانهای ایرانی بودند که توانسته جایگاه مناسبی را در بین کاربران کشورمان به دست آورند. بدون شک حمایت مسئولان و کاربران ایرانی از پیامرسانهای بومی بستر مناسب برای پیشرفت و ارتقاء این اپلیکیشنها را فراهم میسازد. گرایش مخاطبین ایرانی به سمت پیامرسانهای داخلی، موجب میشود کشورهای بیگانه امکان دسترسی به حریم شخصی کاربران ایرانی را نداشته و به طور کلی امنیت شبکه در داخل کشورمان افزایش یابد.
پس از نگاهی دقیق به نقاط قوت و ضعف پیامرسانهای داخلی؛ شما مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نیز میتوانید در بخش نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما قرار دهید؛ ویژگیها و ایدههایی که قابلیت پیگیری و ارائه روی پیامرسانهای بومی را داشته باشند حتما مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید: معرفی برترین شبکههای اجتماعی ایرانی
انتهای پیام/
البته مثل همیشه یه عده بقیه رو میترسونن میگن کنترل میشه نصب نکنید .
در همه مسایل و موارد اگر اطلاع رسانی کامل و جامع صورت گیرد هیچ شبهه ای باقی نمیماند . ولی در کشور ما متاسفانه اطلاع رسانی یا ضعیف یا دیر صورت میگیره.
این دوره بعضیا باید استوری بزارن یه عده هم حتما باید ببینن تا راضی باشن .
خواهش می کنم ، وقتی که به مطلبی اشراف و تسلط ندارید هرگز ارائه به تحریر مقاله نکنید
کلیه پیام رسان های مورد بحث اصولا ایرانی نیستند به عنوان مثال پیام رسان سروش ، ذاتی هندی دارد که سرس ان فقط تغییر یافته است
حرکت شما دقیقا مثل ایران خودرو است
خودروی ملی ، افتخار ملی بعدا کاشف به عمل آمد که موتور آن یعنی قلب تپنده اش فرانسوی است
دست بردارید از این حرکاتتون
دقیقا تو بیشتر مقاله ها نامی از روبیکا نیست
این همه پیام رسان ایرانی مثل سروش، آیگپ، ایتا و غیره برای کاربران غیر ایرانی هیچ گونه حسابی باز نمی کنند .من این هر سه پیام رسان ایرانی را از بازار دانلود کردم. اما هنگام ثبت نام با شماره سیمکارت غیر ایرانی هر چند کوشش نمودم پیامک حاوی کد فعال سازی نیآمد. به گمان بنده شاید کاربر خارجی نمی خواهند. که پیامک ارسال نمی کنند. لطفاً بررسی نمایید. ممنون شما میشوم. تشکر.
باعث تأسف است،
2- ایتا (تنها بدیش تماس صوتی و تصویر نداره)
3-روبیکا ( بدیش اینه که پیامرسانش باگ داره و رفع نمیشه چون سازندش همراه اول همون سازنه شاد هست)
4_گپ (جای پیشرفت داره رابط کاربری خوبی نداره و ادمو جذب نمیکنه )
5_ایگپ_مشکلات دانلود خیلی داره و جای بهتر شدن خیلی داره )
6-بله ( خیلی باگ داره و جای بهتر شدن داره )
از نظر سرعت سروش و ایتا و ایگپ بهترینن
اگر از نظر سرعت بخواهید حساب کنید گپ اولیشه و سروش پلاس دومی
بقیه پیام رسان ها اصلا به درد نمی خورند
الان من خودم فقط از روبیکا استفاده میکنم
این نتیجه تحقیق خودمه
هر دو نرمافزار بغایت ضعیف و ناامید کننده بودن. طراحی افتضاح، باگهای متعددی ک باعث حیرت آدم میشه.
بنظرم این دوتا نرمافزار فقط دارن نون تبلیغات رسانه ملی رو میخورن.
خب شما اول از خودت شروع کن.....
لطفا پیام رسان های ایرانی رو تبلیغ کنید و نه خارجی
روبیکا هم امتیت نداره ، پولی هم هست و کپی شده ار تلگرام و اینستاگرامه .
همچنین بجز سروش هیچکدام از پیامرسانها قابلیت نظر سنجی و نمایش درصدها را قرار نداده اند که این هم ایتم مناسب برای مدیران گروهها می باشد
دوم: ایتا
سوم:گپ. بقیه مثل فیس نما و باهم نزدیکا هم خوبن
رشد پیام رسان داخلی مساویه با رشد اقتصاد دیجیتال داخلی که در نهایت به نفع همست
هزارتا امکانات داره فقط باید پخش زنده را درون برنامهای کنند براش.
ایتا چون مهندسی معکوسِ تلگرامه، از نظر ظاهر و کیفیت، بی نظیره...
آیگپ دو روز اول قطعی ها خوب بود بد حتی تاکنون هم سنگین هست
پایان نامم ماه دیگه دفاع داره مستاجر هستم نمیتونم یه ترم دیگه ۲میلیون ناقابل برای تمدید بریزم بحساب دانشگام.
خودتون حساب سرانگشتی هم کنید ببینید چند میلیون نفر تو ایران مثل من
خیلی داغونه
اصلا خوب نیست
لطفا اینترنت همراه رو وصل کنید
اینترنتای خانگی رو وصل کردین ولی از اینترنتای موبایل هنووز هیچ خبری نیست مگه ما ادم نیستیم؟
تو سروش سرعت آپلود و دانلود سروش در نسخه جدید کمی بهتر شده یه مشکلی که داره توی اعلام پیام های کانال ها یه ایرادی وجود داره مثلا پیام ها را مشاهده کردم ولی از برنامه بیرون میام و دوباره وارد میشم همون تعداد پیام جدید را وارد میکنه در صورتی که پیامی وجود نداره
روبیکا هم بعضی موقع لود نمیکنه فکر کنم به خاطر اپراتور همراه مشکل پیش اومده.
اگه دولت حمایت بیشتری بکنه نقاط ضعف هم کم کم برطرف میشه.
باید فرصت داد و حمایت کرد.
ایتا و بله رو هم تو این چند هفته نصب کردم که کلا خارج از دسترس هستن و برا کسایی که جدیدا میخواستن وارد این برنامه ها بشن کدی رو ارسال نمیکردن ....
آری براستی نسل پیر مسئولین ما با اینترنت و فواید و ضرورت اینترنت و با نیازهای جوانان و مردم بیگانه هستند
خواهش میکنم نشر بدید
ولی خواهشا نت رو وصل کنید. به گوگل نیاز دارم برای مقالات!