سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مادرها بخوانند؛ چند راهکار ساده برای کنار آمدن با کودکان بدغذا

یک روانشناس گفت: اگر کودکتان بدغذاست، زمان غذا خوردن را به میدان جنگ با او تبدیل نکنید، چراکه به زور غذا دادن به کودک تنها چاره کار نیست.

سمانه بهزادپور روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کودکان بدغذا اظهار کرد: اگر کودکتان بدغذاست، زمان غذا خوردن را به میدان جنگ با او تبدیل نکنید، چراکه به زور غذا خوراندن به کودک نه تنها چاره کار نیست، بلکه لجبازی و مقاومت او را افزیش می‌دهد و رابطه شما با کودکتان را مخدوش می‌کند.

بهزادپور بیان کرد: در عوض سعی کنید از راهکار‌های بهتری برای تشویق کودک خود به غذا خوردن استفاده کنید، در ابتدا باید بدانید برخی از کودکان مانند بسیاری از انسان‌های دیگر برخی مواد خوراکی را دوست ندارند و شاید این مواد خوراکی جزء مواد مقوی و لازم برای رشد کودکتان باشند که نخوردن آن‌ها شما را نگران می‌کند.

این روانشناس ادامه داد: والدین در این موارد می‌توانند با متخصص تغذیه مشورت کنند و مواد غذایی دیگری را جایگزین کنند تا مواد مغذی لازم به بدن کودک برسد.

او با بیان اینکه اگر کودکتان به طور کلی اشتهای کمی دارد و وزن او نسبت به سن و قدش کمتر از حد لازم است، باید به پزشک مراجعه کنید، افزود: علت بررسی و در صورت لزوم مکمل‌های غذایی برای کودک تجویز شود.


بیشتر بخوانید: چند راهکار ویژه برای بهتر تحسین کردن فرزندان


بهزادپور اضافه کرد: کودک را به غذا خوردن تشویق کنید و می‌توانید ظاهر غذا را کودکانه و زیبا تزئین کنید تا کودک خوشش بیاید، همچنین برای تهیه غذا از او نظرخواهی کنید، مثلاً سه پیشنهاد مطرح کنید و از او بپرسید: "کدام یکی را دوست داری، امروز برات درست کنم؟ ".

این روانشناس گفت: می‌توانید برای تهیه مواد خوراکی جهت طبخ غذا، کودک را همراه خود ببرید و او را در خرید مواد لازم مشارکت دهید و همچنین هنگام پخت غذا نیز به او اجازه دهید برخی از کار‌های ساده را انجام دهد.

او با اشاره به اینکه کودکان وقتی در خرید مواد غذایی و پخت آن مشارکت کنند، شوق و ذوق بیشتری برای خوردن غذا خواهند داشت، ادامه داد: هنگام غذا خوردن، حجم زیادی از غذا را جلوی کودک نگذارید، بلکه اجازه دهید ابتدا مقدار کمی از غذا را که در بشقابش ریخته‌اید، بخورد و سپس کمی دیگر از غذا را اضافه کنید.

بهزادپور با بیان اینکه تعداد وعده‌های غذایی کودکتان را زیاد و حجم هر وعده را کاهش دهید، گفت: قبل از غذا به هیچ عنوان به او تنقلات ندهید، بلکه تنقلات و خوراکی‌ها را به عنوان پاداش غذا خوردن، بعد از صرف غذا به او دهید.

این روانشناس بیان کرد: با کودکتان قرادادی ببندید که هر وقت مقدار لازمی از غذایش را خورد، می‌تواند بعد از غذا خوراکی مورد نظرش را به عنوان جایزه بخورد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: برای کودکان کوچکتر می‌توانید از بازی و شعر به منظور تبدیل زمان غذا به زمانی برای تفریح و خوش گذارندن کودکتان استفاده کنید و غذا دادن را با شعر همراه کنید، عروسک‌های او را بچینید و بازی غذا خوردن را با هم بازی کنید.

انتهای پیام/

راهکارهایی برای ترغیب کودک بد غذا به خوردن

برچسب ها: روانشناسی ، خانواده ، کودک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.