اظهارات این مقام تُرک چند روز پس از دیدار و گفتوگو میان رجب طیب اردوغان و دونالد ترامپ، روسای جمهور ترکیه و آمریکا صورت گرفت.
دمیر در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد برای هیچ کشوری منطقی نیست تا چنین سامانهای را به منظور کنار گذاشتن خریداری کند. وی افزود مقامات ترکیه و آمریکا با هدف حل این مسئله با هم رایزنی میکنند. تاکنون هیچ کارشناسی از روسیه به منظور راه اندازی سامانههای پدافندی اس-۴۰۰ به ترکیه سفر نکرده است.
چندی پیش رئیس صنایع دفاعی ترکیه فاش کرد که سیستمهای اس-۴۰۰ تا آوریل سال ۲۰۲۰ عملیاتی میشوند، به این معنی که تحویل آنها به طور کامل صورت میگیرد و تا آن زمان آموزش نیروهای ترکیه پایان یافته است. پیشتر «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه اعلام کرد این کشور گفتوگوها با آمریکا را برای حل اختلافات خود در بخش نظامی آغاز کرده که این مذاکرات در سطح دوجانبه خواهد بود در حالی که تحت نظارت ناتو انجام نخواهد شد.
آمریکا مخالف سرسخت خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه از سوی ترکیه بوده و مدعی است این سامانه با تسلیحات دفاع هوایی ناتو سازگاری ندارد و ممکن است عملیات جنگندههای اف-۳۵ را به خطر بیاندازد. از همین رو، پس از پافشاری آنکارا بر خرید اس-۴۰۰ از روسیه، واشنگتن اعلام کرد جنگندههای اف-۳۵ به آنکارا نخواهد فروخت.
انتهای پیام/