سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحفه سبزی که ارزآوری دارد

سبزی یکی از گیاهان پرطرفدار است و کمتر سفره‌ای را می‌توان یافت که به رنگ سبز این گیاه پر خاصیت رنگین نشده باشد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، استان خوزستان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی در کشور محسوب می‌شود که علاوه بر تولید گندم، کلزا، برنج، خرما، چای ترش و...، تولید سبزی و صیفی با کیفیت بالا نیز در کارنامه این استان به چشم می‌خورد.

بدلیل جلگه‌ای بودن دشت خوزستان، خاک حاصل خیز است و قابلیت تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در این استان وجود دارد.

استان خوزستان با داشتن خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب، یکی از قطب‌های تولید انواع سبزیجات به شمار می‌رود، سبزی که رنگ سبزش چشم را می‌نوازد و عطر دل انگیز آن روح را نوازش می‌دهد.

در جاده‌های این استان که قدم می‌گذاری، به راحتی می‌توان عطر سبزی را حس کرد، می‌توان در ذهن سفره‌ای ساده با آرایشی از نان گرم محلی، پنیر محلی و سبزی تازه را تصور کرد که با خوردن لقمه‌ای از این سفره، طعم غذایی ساده، اما سالم را تجربه می‌کنید.

شهرستان حمیدیه یکی از شهرستان‌های استان خوزستان است که این جز جدایی ناپذیر را با کیفیت بالا و طعم خوش تولید و به سفره‌های ما هدیه می‌دهد.

در ادامه این گزارش با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان حمیدیه گفت و گو کردیم.

حمیدیه، بر سکوی سوم تولید سبزی و صیفی خوزستان

عباس اسدیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان حمیدیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: این شهرستان با تولید ۳۵۰ هزار تن سبزی و صیفی در ۱۰ هزار هکتار، مقام سوم استان در تولید این محصولات را دارد و میانگین تولید سبزی در این شهرستان ۳۵ تن است.

او افزود: استان خوزستان، در زمینه سبزی و صیفی با ۸ دهم درصد تولید و ۳.۰۳ میلیون تن برداشت محصول در جایگاه دوم کشوری قرار دارد.

اسدیان تصریح کرد: شهرستان حمیدیه بدلیل داشتن خاک حاصلخیز و تنوع کشت محصولات، سبزی با کیفیت بسیار بالا تولید می‌شود که از نظر تازه خوری و هم از نظر تولید و صادرات به سایر استان ها، از جایگاه بسیار خوبی در سطح استان خوزستان به خود اختصاص داده است.

در کنار کشاورزان نشستیم و چند دقیقه ای مهمان سفره سبزشان بودیم و با آنها درخصوص کشت و برداشت سبزی در شهرستان حمیدیه گفت و گو کردیم.

تولید انواع سبزی و صادرات آن به سایر استان‌ها

حمیدیه سلطانی یکی از کشاورزان اهل حمیدیه که اراضی خود را به زیر کشت سبزی برده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در اراضی خود نعنا، تره، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج و چغندر کاشته ام.

او افزود: سبزی‌های تولید شده در این اراضی را به شهرستان‌های آبادان، خرمشهر، استان اصفهان، استان فارس، نهاوند و استان تهران صادر می‌کنیم.

سلطانی اظهار داشت: برای سمپاشی اراضی کشاورزی، از کود حیوانی و کود‌های شیمیایی و سم استفاده می‌کنیم و به همین دلیل بیشتر محصولات تولیدی ما ارگانیک است.

سبزی حمیدیه به آنسوی مرز‌ها می‌رود

این کشاورز ادامه داد: علاوه بر صادرات سبزی به شهرستان‌های خوزستان و سایر استان‌ها همجوار، برخی از انواع سبزی نظیر جعفری و شوید را به سایر کشور‌ها از جمله روسیه نیز صادر می‌نماییم.

او درخصوص علت بالا بودن کیفیت سبزی تولید شده در حمیدیه گفت: به دلیل حاصلخیز بودن خاک و مصرف کم کود‌های شیمیایی، این محصول از کیفیت بالایی برخوردار بوده، ضمن اینکه سبزی خوش طعم و ترد است.

حمید سلطانی اذعان داشت: بارش باران‌های پاییزی تاثیر مطلوبی بر محصولات گذاشته و خدا را شاکریم که با بارش رحمت خود بر سر کشاورزان، سبب افزایش تولید محصولات می‌شود.

اصفهان، خریدار سبزی خورشتی حمیدیه

یکی دیگر از کشاورزان اهل حمیدیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: حدود ۴ هکتار از اراضی کشاورزی را به کشت سبزی خوردنی شامل؛ نعنا، تره، تربچه  و خورشتی اختصاص دادیم و درحال حاضر عملیات برداشت نیز آغاز شده است.

او افزود: سبزی‌های برداشت شده به شهرستان‌های آبادان، شادگان، رامهرمز، ماهشهر، اهواز و... صادر می‌شود.

این کشاورز بیان داشت: در ماه‌های آینده نیز زمان برداشت سبزی خورشتی نیز فرا می‌رسد و محصول تولید شده را به استان اصفهان صادر می‌کنیم.

سیل به زمین‌های کشاورزی خسارت زد

او تصریح کرد: سیلابی که اوایل امسال استان خوزستان را در برگرفت، خسارت زیادی به اراضی کشاورزی وارد کرد و قابلیت کشت ندارد.

این کشاورز ادامه داد: خوشبختانه از بارش رحمت الهی راضی هستیم و از طرفی خسارتی به اراضی وارد نکرد و باعث افزایش محصول و بهبود کیفیت آن شد.اگر به استان خوزستان سفر کردید، حتما سری به باغ‌های سرسبز و روح نواز آن بزنید و مهمان خانه‌های گرم و صمیمی و مردمان خونگرم و مهمان نواز باشید، چراکه چشیدن طعم غذا‌های محلی و سبزی تازه خالی از لطف نیست و شما را شیفته این سرزمین گرم با دل‌هایی گرم تر، سبز و بی ریا می‌کند.

گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نانشناس
۱۶:۵۲ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
خوزستان صندوق درآمدزایی کشوره ولی قدرشو نمیدونن، کاش من هم خوزستانی بودم و از این همه نعمت بهر می بردم، مسئولان به خوزستان بیشتر اهمیت بدید