طاهرخانی در ادامه با تأکید براینکه واحدهای تولیدی مسکونی در این طرح از لحاظ کیفیت، نحوه اجرا، سیستم انعقاد قرارداد و ارجاع کار به سازندگان و انبوه سازان کاملا تابع نظام فنی و اجرایی بوده و و با رعایت قوانین مذکور ساخته خواهند شد گفت: تلاش داریم خروجی این طرح در زمانبندی مشخص و با کیفیت مناسب به متقاضیان و شهروندان ارائه شود.
بیشتر بخوانید: بهره برداری از مترو هشتگرد تا ۲ سال آینده/ اتصال راه آهن به ۲ استان دیگر در آینده نزدیک
معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح ویژگی افراد واجد شرایط طرح مذکور بیان کرد: متقاضیان واجدشرایط تا پیش از این نباید از تسهیلات یارانهای استفاده کرده، ساکن محدوده طرح و متاهل بوده و در نهایت سابقه مالکیت از سال ٨٤ نیز نداشته باشند.
به گفته این مقام مسئول زمین در این طرح به قیمت کارشناسی شده و اقساط طولانی مدت با دوره تنفس ٢ ساله از مردم دریافت خواهد شد.
طاهرخانی با اشاره به بهرمندی این طرح از تسهیلات ١٠٠ میلیونی با نرخ سود ١٨ درصد بیان کرد: خوشبختانه افرادی که جزو متقاضیان طرح مسکن یکم نیز هستند با هماهنگی بانک مسکن میتوانند وارد برنامه اقدام ملی شوند.
وی همچنین تأکید کرد: این طرح برای اقشار متوسط جامعه بوده و طرح دیگری با همکاری نهادهای حمایتی برای طبقه ضعیف در حال اجراست که طبق آن، زمین ٩٩ ساله و رایگان در اختیار نهادها قرار میگیرد که با کمک تسهیلات مورد نیاز این جامعه را مورد پوشش قرار میدهد.
این مقام مسئول همچنین درخصوص بازار مسکن و دلایل بی ثباتی آن بیان کرد: بدون شک اگر مداخلات دولتی عاملی برای ثبات بود در سال ٩١ که در اوج عرضه مسکن مهر بودیم باید رکود ایجاد میشدبنابراین به این نتیجه میرسیم که رابطه معنا دارای برای حضور دولت و کنترل قیمت وجود ندارد.
وی افزود: بخش عمدهای از سرمایههای اقتصادی کشور در ساخت ساختمان سرمایه گذاری شده است و بیش از دو میلیون ساختمان در کشور خالی مانده است و سرمایههای این بخش کمکی به اقتصاد کشور نمیکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طبق برنامه ریزی انجام شده قرار است ٦ هزار واحد مسکن در شهر جدید صدرا ساخته شود عنوان کرد: شرایط پیش نیاز این طرح باید ایجاد شود و موضوعاتی نظیر مالیات، حقوق نظام مهندسی و سایر عوامل اجرایی نیز در نظر گرفته شود.
طاهرخانی در خصوص حضور بخش خصوصی در بازار مسکن عنوان کرد: بازار مسکن در انحصار بخش خصوصی است و مداخله بخش دولتی تنها در مسکن مهر صورت گرفت و در این بخش دو میلیون و ٣٠٠ هزار واحد در این طرح ساخته شد.
وی معتقد است: شرایط برای حضور بخش خصوصی به صورت مستقل در بخش ساختمان باید ایجاد شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص عنصر مغفول مانده حوزه ساختمان اظهار کرد: نوآوری در صنعت ساختمان کشور بسیار محدود و کند است و باید جهشی در حوزه نوآوری ایجاد شود تا شاهد افزایش بهره وری در این حوزه باشیم.
وی ادامه داد: رکود در بسیاری از شاخصها رخ داده است و دولت نمیتواند به تنهایی در رفع خلاها اقدام کند و باید شرایطی برای حضور بخش خصوصی در راستای حل این خلاها فراهم شود.
وی با اشاره به این نکته که مخاطب طرح اقدام ملی مسکن اقشار کم درآمد اجتماعی نیستند و متقاضیان باید ١٠ درصد هزینه ساخت را تامین کنند گفت: طرح اقدام ملی مسکن هیچ قیمت ثابتی ندارد و بر اساس چهارچوبهای قراردادهای فنی، مهندسی کشور خواهد بود و هر طرح قیمت متفاوتی خواهند داشت.
طاهرخانی در پایان نیز خاطرنشان کرد: همکاری دستگاههای اجرایی با طرح اقدام ملی مسکن ضروری و یکی از مهمترین عوامل پیشبرد این طرح دانست.
انتهای پیام/