سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فروش جنگنده‌های ذخیره مصر به سوریه/ جان تازه‌ای که پس از ۲ سال به ناوگان جنگنده‌های میگ ۲۱ سوری تزریق می‌شود+ تصاویر

کشور مصر اقدام به ارسال سلاح و تجهیزات لازم به ارتش سوریه کرده و پیشنهاد اعزام نیرو به این کشور هم از سوی نظامیان مصری مطرح شده است.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت زمان الوصل وابسته به معارضین سوری مدعی است به تازگی هیاتی نظامی از نیروی هوایی سوریه با سفر به کشور مصر ، برای خرید تعدادی از جنگنده‌های میگ۲۱ این کشور که سال‌هاست در نیروی هوایی مصر به صورت ذخیره و غیر عملیاتی نگهداری می‌شوند به توافقاتی رسیده است.

کشور مصر از جمله بزرگترین کاربران جنگنده میگ۲۱ ساخت شوروی سابق بود که نیروی هوایی این کشور در جنگ ۶روزه در سال ۱۹۶۷ و یوم‌کیپور در سال ۱۹۷۳ با رژیم صهیونیستی از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر مصری‌ها ناوگان بزرگی از جنگنده‌های مدرن نظیر اف۱۶ ، رافال و میگ۲۹ را به ترتیب از امریکا ، فرانسه و روسیه خریداری کرده‌اند در حال حاضر جنگنده‌های میگ۲۱ این کشور به صورت رزرو در انبار نگهداری می‌شوند.

جنگنده میگ ۲۱ نیروی هوایی مصر

روابط مصر و سوریه پس از برکناری محمد مرسی

پس از کودتای نظامی ارتش مصر علیه دولت محمد مرسی و به قدرت رسیدن عبدالفتاح السیسی رییس‌جمهور جدید مصر روابط دو کشور کاملا دگرگون شد. مرسی که از دل جریان اخوان‌المسلمین مصر به قدرت رسیده بود از ابتدای بحران سوریه حمایت رسمی خود از تروریست‌های ارتش آزاد که بخش بزرگی از آنها عضو جریان اخوانی سوریه بودند اعلام کرد. موضع‌گیری‌های شدید مرسی علیه بشار اسد و دولت سوریه موجب شد روابط دو کشور در آن زمان شدیدا تیره و بحرانی باشد اما قدرت گرفتن سیسی در مصر و نفرت عمیق وی از تفکر اخوان المسلمین باعث شد علی رغم مخالفت عربستان و امارات به عنوان حامیان اصلی مصر، وی حمایت خود را از دولت و ارتش سوریه در مبارزه با تروریست‌ها اعلام کند.

مصری‌ها حتی در مواردی اقدام به ارسال سلاح و تجهیزات به ارتش سوریه کردند و حتی پیشنهاد اعزام نیرو به این کشور نیز از سوی نظامیان مصری مطرح شد که البته مورد موافقت دولت سوریه قرار نگرفت.

 

نیاز شدید نیروی هوایی سوریه به تجهیزات جدید

نیروی هوایی سوریه تقریبا آخرین بخش از ارتش این کشور بود که وارد درگیری‌های داخلی این کشور شد. از ابتدای ماه جولای ۲۰۱۲ و با تبدیل آشوب‌های خیابانی به جنگ تمام عیار در این کشور نیروی هوایی سوریه برای حمایت از یگان‌های زمینی ارتش وارد عمل شد. در شروع جنگ حدود ۴۰۰ جنگنده در نیروی هوایی این کشور در حالت عملیاتی قرار داشتند که بخش بزرگی از آنها را جنگنده میگ۲۱ تشکیل می‌داد.

میگ۲۱ نیروی هوایی سوریه

ناوگان میگ۲۱ نیروی هوایی سوریه در قالب ۳ لشکر در ۵ پایگاه هوایی این کشور فعالیت می‌کرد :

لشکر ۷۳ در فرودگاه خلخله استان سویدا ( ۲۰ فروند)

لشکر ۱۴ در فرودگاه‌های حماه و ابوظهور (۴۰ فروند)

لشکر ۲۴ در فرودگاه‌های دیرالزور و طبقه (۲۵ فروند)

تصویری از فرودگاه خلخله در استان سویدا

مجموعا ۸۵ فروند جنگنده میگ۲۱ سوری در ابتدای جنگ فعال بودند اما با گذشت زمان و جنگ فرسایشی شدید در این کشور حدود ۲۵ فروند از این جنگنده‌ها توسط آتش دشمن یا نقص فنی سقوط کرده، تعدادی بر روی باند فرودگاه‌هایی نظیر حماه و طبقه بر اثر درگیری‌های نزدیک این مناطق نابود شدند و مابقی جنگنده‌ها نیز به دلیل پایان عمر سرویس دهی یا نبود قطعات غیر عملیاتی هستند. در واقع از سال ۲۰۱۷ به ندرت شاهد پرواز جنگنده میگ۲۱ در این کشور بوده‌ایم.

فروش میگ‌های مصری به سوریه

در صورت نهایی شدن این قرارداد نیروی هوایی سوریه که در حال حاضر تعداد بسیار کمی جنگنده عملیاتی در ساختار خود دارد جان دوباره‌ای خواهد گرفت. طبق پیش بینی‌ها حدود ۴۰ فروند جنگنده میگ۲۱ مصری در حالت ذخیره نگهداری می‌شوند که در صورت فروش به سوریه بخش زیادی از خلبانان نیروی هوایی این کشور که به علت نبود جنگنده عملیاتی بیکار شده بودند می‌توانند دوباره به خدمت نیروی هوایی سوریه در بیایند. علی رغم اینکه میگ۲۱ جنگنده قدیمی محسوب می‌شود و مناسب نبردهای هوایی عصر جدید نیست اما همچنان میتواند در نقش یک بمب‌افکن تاکتیکی سبک به خوبی عمل کند.

یک فروند جنگنده میگ۲۱ سوری که در حمله به فرودگاه ابوظهور نابود شد

همچنین با وجود اینکه نیروی هوایی روسیه بخش بزرگی از حملات هوایی و پشتیبانی از ارتش سوریه را در سالهای اخیر انجام میدهد اما به دلیل تحریم تسلیحاتی جهانی علیه دولت سوریه و بی میلی روس‌ها به فروش تجهیزات جدید به این کشور حفظ توان نسبی و جلوگیری از فروپاشی کامل نیروی هوایی سوریه در چند سال آینده امری بسیار حیاتی برای این نیرو محسوب می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
داستان سوریه برای درس عبرتیه،باید در ساخت انواع تجهیزات روی پای خودمون به ایستیم
جواد
۱۹:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
یعنی این روسیه!!!!!!!!فقط و فقط فکر جایگاه خودشون و تعدیل قدرت درمنطقه و جهان؛ولاغیر.
آرش جهانشاهی
۱۴:۲۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اگه سوریه بتونه بودجه نظامیشو بهبود بده من تصمیم گیرنده باشم از چین یک اسکادران جنگنده j7 میخرم و یگان موشکی رو بهبود میدم
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جنگنده کوثر رو ایران بهشون بده
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
انشالله نابودی دشمنان اسلام
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
از هیچی که بهتره
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
چرا از رده خارج میخره جدیدترینش رو از روسیه بگیره
پژمان
۰۸:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
دوره این جنگنده ها بسر رسیده
مهدی
۰۹:۱۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کاچی بعضی هیچی
جیر جیر
۱۲:۴۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کلاغه هنوز به خونش نرسیده