به گزارش
خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز(شنبه)
ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران طبق گزارشی که هر سال درباره عملکرد این ستاد منتشر می کند، اقدام به انتشار نمونه گیری های انجام شده در ۹ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۹ کرد که طبق این گزارش از مجموع ۸۷۰ نمونه، تست ۳۰ ورزشکار در ۱۹ رشته مثبت بوده است.
رشته
فوتبال پس از
وزنه برداری در رتبه دوم بیش ترین نمونه تست مثبت دوپینگ قرار گرفته و طبق گزارش ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکنون ۴ فوتبالیست در ۹ ماهه اخیر
دوپینگ کرده اند.
نمونه های مثبت اعلام شده تا پایان شهریور ۹۸ است و احتمال دارد در ماه های اخیر این آمار با توجه به نمونه گیری های انجام شده تا اکنون که در آبان هستیم افزایش یافته باشد.
از طرفی فوتبال رشته ای است که طبق این گزارش بیشترین نمونه گیری در آن انجام شده و تعداد نمونه گیری ها در فوتبال ۲۶۱ نمونه است. این آمار اختلاف فاحشی با ۱۸ رشته دیگر دارد. به طور مثال در حالی ۸ وزنه بردار از مواد نیروزا استفاده کرده اند که تست های گرفته شده در این رشته ۸۶ مورد کمتر از فوتبال است.
فوتبال، وزنه برداری و دو و میدانی تنها رشته هایی هستند که بالای ۵۰ نمونه گیری در آنها انجام شده است. درحالیکه از ۲۸ تست ورزشکاران تیراندازی ۳ مورد مثبت درآمده است و با این تفاسیر می توان گفت درصد ورزشکاران دوپینگی این رشته از فوتبال و وزنه برداری خیلی بیشتر است.
اگر بخواهیم درصد نمونه های مثبت شده رشته های مختلف را نسبت به تعداد نمونه ها محاسبه کنیم به این نتیجه می رسیم.
۱- دانشگاهی(پاورلیفتینگ): ۶۶/۶ درصد
۲- نابینایان و کم بینایان: ۲۵ درصد
۳- کشتی: ۱۱/۱ درصد
۴- تیر اندازی: ۱۰/۷۱ درصد
۵- دوچرخه سواری: ۸/۱ درصد
۶- ووشو: ۵/۷۱ درصد
۷- والیبال: ۵/۵ درصد
۸- هندبال: ۵ درصد
۹- وزنه برداری: ۴/۵۷ درصد
۱۰- شنا: ۳/۵۷ درصد
۱۱- فوتبال: ۱/۵۳ درصد
شنیده می شود آمار مثبت دوپینگ در رقابت های سطح اول و بین المللی فوتبال مانند جام جهانی که بالاترین میزان آموزش دوپینگ در آن صورت می گیرد و از تمام بازیکنان نمونه خون، ادرار و سایر نمونه ها گرفته می شود نیم درصد است. یعنی به ازای هر ۲۰۰ نفر شاید یک نفر دوپینگی باشد.
هرچند طبق گزارش ستاد ملی مبارزه با دوپینگ درصد تست های مثبت در فوتبال ایران ۱/۵۳ درصد است اما اگر لیگ های سطح پایین تر را کنار گذاشته و تنها روی لیگ برتر متمرکز شویم این آمار به نزدیک صفر درصد می رسد.
میزان مراقبت ها درباره استفاده از مکمل ها، بهره مندی از تجارب متخصصان و پزشکان حاذق در رقابت های سطح اول و بین المللی فوتبال به شکلی است که مثبت شدت نتیجه
تست دوپینگ ها را به نیم درصد می رساند.
همچنین برای نتیجه گیری قطعی درباره حجم دوپینگ در هر رشته ای باید میزان نمونه گیری ها به سطح مطلوبی برسد نه به این شکل که در رشته ای مانند فوتبال ۲۶۱ نمونه گرفته شود و برخی رشته ها زیر پنج نمونه. به همین دلیل تا زمانیکه
در یک دوره زمانی نمونه گیری در رشته های مختلف برابر نباشد، نمی توان به صراحت گفت کدام رشته میزان ورزشکاران دوپینگی اش بالاتر است.