به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، متولی کنترل، نمونه گیری و مدیریت دوپینگ در ورزش ایران با ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) است؛ نهاد وابسته به فدراسیون پزشکی ورزشی که در راستای اهداف آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) فعالیتهای خود را پیگیری میکند.
در کنار وادا که سالیانه و به صورت سرزده برخی ورزشکاران را به لحاظ نمونه گیری و اطمینان از سلامت اخلاقی و کاری زیر نظر دارد، این ستاد هم موظف به کنترل معضل شوم دوپینگ در تمام فدراسیونها و رشتهها است. این کنترل از طریق نمونه گیری در رقابتهای باشگاهی و تمرینی و آنالیز آنها انجام میشود.
بر این اساس ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در طول هر ماه بر اساس برنامه تمرینی و رقابتی ورزشکاران در رشتههای مختلف و با اعزام افسران ویژه خود، اقدام به گرفتن تست دوپینگ از ورزشکاران رشتههای مختلف میکند.
وزنه برداری و فوتبال در صدر متخلفها
نتیجه این اقدام نادوی ایران طی ۹ ماه نخست سال میلادی جاری، اخذ ۸۷۰ تست دوپینگ از ورزشکاران ۱۹ رشته بوده است.
بر اساس آنالیز نمونه گیریهای انجام شده و در مجموع، ۳۰ ورزشکار ایران دوپینگی شناخته شده اند. در این میان وزنه برداری بیشترین آمار را در میان رشتههایی که ورزشکارانشان به انجام اقدام غیر اخلاقی دوپینگ گرایش دارند، داشته است.
در ۹ ماه اول سال میلادی جاری، ۸ وزنه بردار اقدام به استفاده از مواد نیروزا کرده اند. در همین مدت نتیجه تست دوپینگ ۴ فوتبالیست شاغل در لیگهای باشگاهی هم مثبت اعلام شده است. دوچرخه سواری، تیراندازی و والیبال هم دیگر رشتههایی هستند که نتیجه آنالیز تست دوپینگ ورزشکارانشان، منجر به مثبت اعلام شدن برخی از آنها شده است.
۳۰ ورزشکار دوپینگی در ۱۹ رشته
نتیجه اقدام ستاد ملی المپیک برای نمونه گیری از ورزشکاران ۱۹ رشته که منجر به دوپینگی معرفی شدن ۳۰ نفر از آنها شده، به این شرح است:
مقایسه با وضعیت مشابه در سال ۹۷
تعداد ورزشکاران دوپینگی ایران در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش داشته است.
به گفته غلامرضا نوروزی دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ، سال ۲۰۱۸ میلادی و در این بازه زمانی (۹ ماه نخست) مجموع ۷۹۱ تست دوپینگ از ورزشکاران رشتههای مختلف گرفته شد و نتیجه هم مثبت اعلام شدن نمونه گیری به عمل آمده از ۳۵ ورزشکار بود.
سال گذشته ایران به دلیل برخی مشکلات و از جمله مسائل مالی با مشکل تهیه «کیت» برای نمونه گیری قانونی و استاندارد از ورزشکاران مواجه بود و به همین دلیل تعداد نمونه گیریهای در آن مقطع زمانی کمتر از امسال بود.
دیگر اینکه اوایل آبان ماه نتیجه تست دوپینگ یکی از دوومیدانی کاران ایران مثبت اعلام شد. این نمونه مثبت در آمار فوق که مربوط به ۹ ماه نخست سال میلادی است، لحاظ نشده است.
ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در پایان هر سال میلادی عملکرد سالیانه خود در حوزه مبارزه با دوپینگ را به وادا گزارش میدهد.
منبع: مهر
انتهای پیام/