سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

ناگفته‌هایی از زندگی «نیلوفر مکانیک» و «کیانا مکانیک»/ آیا به دختران آچار بدست باید اعتماد کرد؟

شغل و آوازه آن همیشه به نام مردان بوده است، شغلی مردانه که امروز دو دختر جوان ایرانی توانستند عنوان مکانیک خانم را برای خودشان رقم بزنند.


به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرا از جایی شروع می‌شود که یکی از آن‌ها آرزو داشت ماشینش را خودش تعمیر کند و دیگری بتواند روغن موتور ماشینش را خودش عوض کند. سودای مکانیک شدن، هردوی آن‌ها را به سمت و سوی علاقه شان کشانده بود، بدون توجه به اینکه مکانیکی در جامعه ما یک شغل مردانه است.

 نیلوفر فرهمند و کیانا یاراحمدی که هر دو آن‌ها ۲۹ سال دارند پنج سالی است که از عمر رفاقتشان می‌گذرد، دو مکانیک جوانی هستند که عکس‌ها و خبرهایشان طی چند روز اخیر در فضای مجازی در حال انتشار است.

نیلوفر کارشناس گرافیک و فارغ التحصیل دانشگاه علم و فرهنگ که از دنیای گرافیک و سایر مهارت‌ها از قبیل عکاسی، مجسمه سازی و ... فاصله گرفته و اکنون او را به عنوان اولین مکانیک خانم می شناسند و کیانا یاراحمدی کارشناس رشته حقوق و فارغ التحصیل دانشگاه امام خمینی بروجرد  با تجربه کار کردن در دفاتر حقوقی به همراه نیلوفر در حال یادگیری فوت و فن‌های مکانیکی است.

با انتشار عکس ها و خبرهای آنان در فضای مجازی به عنوان یک خبرنگار کنجکاو شدم تا برای تهیه گزارش به همان مکانیکی بروم که آن جا مشغول به کار هستند، حوالی ظهر بود که رسیدم به همان گاراژی که آدرسش را برای من فرستاده بودند. گاراژ بزرگی در غرب تهران که در آن مکانیکی های متعدد و یک کارواش وجود داشت، بالاخره با پرسیدن از سایر مکانیک های همسایه که در آنجا کار می کردند، مکانیکی علی آقا را پیدا کردم.

دو دختر جوان که مانند یک مکانی کار واقعی در حال بررسی ماشینی بودند که برای تعمیر آنجا بود، یکیشان ابزار دستش بود و دیگری در حال سفت کردن پیچی از خودرو.

سلام کردم و وارد مکانیکی شدم، محیطی که گویا با حضور آن ها اصلا دیگر مردانه به حساب نمی آمد. دستکش های کار روغنی هایشان را در آوردند؛ بعد از دست دادن با آن ها نشستم روی صندلی مکانیکی کوچکی که مانند سایر وسایل های مکانیکی ها رنگ و بوی روغن و بنزین گرفته بود.

برای من جالب بود که چرا حرفه ای را انتخاب کردند که با رشته دانشگاهی‌شان زمین تا آسمان متفاوت است، کیانا می گفت:«علاقه زیادی به رشته حقوق دارم و همچنان آرزو دارم روزی آزمون وکالت قبول شوم، اما مکانیکی هم علاقه فردی من است که آن را دوست دارم، آرزویی که در دوران کودکی خود به آن فکر می‌کردم، ولی آن را دست نیافتنی می‌دانستم و الان که به آن رسیدم خیلی خوشحال هستم.»

نیلوفر هم  به پیشنهاد مشاوره به سمت گرافیک و هنر رفته است. تجربه کار در آتلیه، بانک، عکاس خبری را داشته است، ولی می گفت:«دنبال کردن حرفه مکانیکی برای من از همه شیرین‌تر است.»

شاید خیلی  از ما مکانیکی را شغلی مردانه، سخت و خشن تلقی کنیم اما برای کیانا و نیلوفر اصلا اینگونه نبود. کیانا می گفت:«عده‌ای خیال می‌کنند که مکانیکی یک شغل خشن و مردانه است، اما برای من انجام کار‌های حقوقی و بحث و جدل کردن در آن خشن‌تر محسوب می‌شد، انجام کار‌های حقوقی آنقدر ذهنم را درگیر می‌کرد که بعضی اوقات وسایلم را در تاکسی جا می‌گذاشتم. اما اینجا هیچ خشونتی و سختی برای من ندارد، ما خیلی راحت در کنار یک دیگر از تجربیات همدیگر استفاده می‌کنیم.»

برای هر دوی آن‌ها کار مکانیکی مشابه عمل جراحی بود، پزشکی که به جای سر و کار داشتن با اعضا و جوارح بدن، باید قطعات داخلی و اعضای ماشین  را کالبد شکافی می کرد، آن‌ها معتقد بودند بستن هر پیچی به صورت اشتباه برای یک ماشین و راننده آن سرنوشت ساز است.

نیلوفر یک ماه زودتر از دوستش برای یادگیری حرفه مکانیکی پیش علی آقا (صاحب مکانیکی) اومده بود و می‌گفت:«تقریبا ۵ ماهی است که به عنوان کارآموز من و کیانا پیش علی آقا داریم کار‌های مکانیکی را انجام می‌دهیم و باوجود اینکه کیانا خونه اش تا به اینجا خیلی دور است، اما با تمام سختی‌ها داریم برای رسیدن به هدفمان می‌جنگیم.»

رویایی که آن را دور نمی‌دیدند...

رویایی که در موردش حرف می‌زدند، ایجاد یک گاراژ بزرگ مکانیکی بود تا سایر خانم‌ها و افرادی که به مکانیکی علاقه دارند در سنین مختلف، بتوانند آن را به صورت تئوری در محیطی که شرایطش فراهم باشد یاد بگیرند، رویایی که برای آن ها نزدیک به واقعه بود.

از کیانا در مورد واکنش افرادی که به مکانیکی مراجعه کردند پرسیدم و گفت:«واکنش مردم خیلی خوب بوده است، عده‌ای از آن‌ها تعجب می‌کردند و بعدش با کلی استقبال و تشویق رو به رو می‌شدیم که کلی به ما انرژی می‌داد.»

نیلوفر در میان حرف کیانا گفت:« در کنار این واکنش های مثبت واکنش‌های منفی هم بود، مثلا خانمی که با دیدن ما  حرفی نمی‌زد اما ابرو خود را به نشانه‌ای بالا انداخت یعنی شما اینجا چه کار می کنید؟ یا جای یک خانم اینجا نیست.»

ضعیفه برو ظرف‌هاتو بشور...

قشنگ‌ترین قسمت این اتفاق آنجایی است که آن‌ها بدون توجه به واکنش‌های منفی دیگران برای رسیدن به هدفشان تلاش می‌کنند به گفته خودشان اگر می‌خواستند به هر یک از این حرف‌ها توجه کنند با شنیدن جمله ضعیفه اینجا چیکار می‌کنی؟ برو خونه ظرفتو بشور، بچه هاتو بزرگ کن روز اول باید بی خیال هدف و رویاهایشان می‌شدند.

رشته مکانیکی، رشته ای است که حتی بانوان علاقه مند به این رشته می توانند در دانشگاه ها نیز آن را دنبال کنند و اما آن ها معتقد بودند که یادگیری مکانیکی به صورت فنی و تئوری خیلی مفید تر است و در دانشگاه اجازه انجام کارهای تئوری مکانیکی به بانوان داده نمی شود.

انتشار خبرهایی با تیترهای مختلف و گرفتن عنوان اولین مکانیک های خانم ایران برای آن ها سبب شهرت حداقلی شده بود از آن ها پرسیدم که آیا این شهرت وسوسه ای نبوده به این سمت بروید که نیلوفر گفت: «وقت ناهار ما  روی همین روغن‌هاست و در محیطی که شما می‌بینید می‌شینیم و ناهار می‌خوریم، اگر کسی به دنبال شهرت باشد راه‌های متفاوت‌ و راحت تری است نه اینکه به سمت مکانیکی بیاید و این همه سختی را تحمل کند.»

هر آدمی تنها یک بار متولد می شود...

از نیلوفر پرسیدم که برای بانوانی که علاقه به مکانیکی دارند، اما به دلیل محدودیت‌ها یا مخالفت خانواده به دنبال علاقه شان نمی روند  چه حرفی داری که بزنی؟ حرف قشنگی زد و گفت: به این فکر کنند که هر آدمی تنها یکبار متولد می‌شود این خودش جمله ترسناک و بزرگی است که اگر به آن توجه کنند به تمام علایقشان می‌رسند.

کیانا در ادامه همین موضوع گفت: اگر خانواده فردی او را برای رسیدن به علاقه اش حمایت نمی‌کند، باید اعتماد خانواده را جلب کند و برای رسیدن به علاقه خود بجنگد نه اینکه آن را رها کند.

هنگامی که از آن ها خواستم خاطره ای خوب یا خنده داری که در این ۵ ماه در مکانیکی داشته اند را برایم تعریف کنند، هر دو آن ها با گفتن همزمان واژه گژنپین (انگشتی) خندیدند و نیلوفر با خنده توضیح داد:« یک ماهی که من زودتر از کیانا آمدم اینجا می‌خواستم چیز‌هایی را که می‌دانم به کیانا هم یاد بدهم؛ یک روز داشتم به کیانا می‌گفتم این قطعه گژنپین (انگشتی) است و کاربردش چیست.

خوب جالب است بدانید گژنپین یا همان انگشتی در صورتی قابل مشاهده است که موتور ماشین باز باشد و من داشتم یک قطعه دیگر را به جای گژنپین(انگشتی) روی یک موتور بسته به کیانا نشان می‌دادم و علی آقا (صاحب مکانیکی) که می‌دانست من دارم اشتباه می‌کنم از آن سمت کارگاه با خنده گفت: نکند که چشم بصیرت داری که گژنپین را روی یک موتور بسته می‌بینی...»

علی آقا مردی میانسال و خوش رویی که  با سابقه نزدیک به بیست سال در کار مکانیکی، صاحب مکانیکی بود، او هم کیانا و نیلوفر را مستعد در کار مکانیکی می دانست و می گفت: آن‌ها واقعا به اینکه یک مکانیک کار شوند علاقه دارند.

از او پرسیدم حالا که به دو تا خانم جوان مکانیکی را یاد دادی، به نظرتون در حرفه مکانیکی خانم‌ها مستعد‌تر هستند یا آقایان؟

خندید و گفت:« اولین شرط که یک مکانیک کار شوید علاقه است و بستگی به مرد یا زن بودن آن ندارد، من همسرم و  پسرم مکانیکی بلد هستند و جالب است بدانید که طی چند روز گذشته تعدادی از خانم‌ها زنگ میزنند و به من می‌گویند امکانش هست که ما هم بیایم و مکانیکی را یاد بگیریم، ولی فضای اینجا یک مقدار کوچک است؛ اگر یک فضای بزرگ تری داشتم حتما این کار را  دنبال می کردم.».

خیلی از ما مانند کیانا و نیلوفر هدف‌هایی تو ذهنمان داریم، ولی به خاطر ترس از اظهار نظر بقیه و اینکه شاید تو جامعه‌ای که داریم زندگی می‌کنیم مورد قبول دیگران نباشد، به سمت هدف و رویاهایمان قدم برنمی داریم. ترس از اینکه اگر برای رسیدن به هدفمان تلاش کنیم و به آن نزدیک شویم ممکن است اطرافیان و آشنایان واکنش خوبی به آن نداشته باشند.

بعضی از ماه ها به رویاهایمان تنها  فکر می‌کنیم و بعد آن‌ها را می‌گذاریم گوشه ا‌ی از ذهنمان تا خاک بگیرد و می دانیم رسیدن به آرزویی که  در ذهنمان داریم چقدر می تواند شیرین باشد.

گزارش از زینب امینیان

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت کار ، جوانان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸۹
در انتظار بررسی: ۰
مهدی
۰۲:۰۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
من خیلی علاقمند هستم به مکانیکی ولی نرفتم دنبالش ولی خیلی کارای ماشین انجام میدم حیف وقت خودم صرف کاری م کردم که هیچ نتیجه ارزشی نداشت درباره این دو خانم که علاقمند هستن به مکانیکی باید گفت که مکانیکی کار سختی نیست ولی خب با ابزارهای مختلف سرکار دارید یا جاهای که کمی باید نیرو وارد کنی برای خانمها کمی سخته ولی چون علاقه دارن پیشرفت میکنن در خارج هم خیلی از خانما همین حرفه رو دارن براشون آرزوی موفقیت دارم مهدی از مشهد هستم
مهدی
۰۲:۰۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
من خیلی علاقمند هستم به مکانیکی ولی نرفتم دنبالش ولی خیلی کارای ماشین انجام میدم حیف وقت خودم صرف کاری م کردم که هیچ نتیجه ارزشی نداشت درباره این دو خانم که علاقمند هستن به مکانیکی باید گفت که مکانیکی کار سختی نیست ولی خب با ابزارهای مختلف سرکار دارید یا جاهای که کمی باید نیرو وارد کنی برای خانمها کمی سخته ولی چون علاقه دارن پیشرفت میکنن در خارج هم خیلی از خانما همین حرفه رو دارن براشون آرزوی موفقیت دارم مهدی از مشهد هستم
غریبه آشنا
۱۱:۲۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۹
اینجا ایرانه ،ما ۸۵ میلیون ایرانیه کارشناس تو‌ همه زمینه ها داریم، همه کارشناسِ همه چی هستن، همه نظر میدن، هر کسی ب رویاهاش نرسیده زورش میاد و کامنت میذاره گیر میده به این دوتا بدبخت که نمیتونن، ۱۰۰٪ تونستن و الانم میتونن، اینقدرم تو‌ کار مردم دخالت نکنین، من موندم نویسنده این مطلب چرا اصلا نظر میخواد ، اینا اگه نظراشون درست بود مملکت ما ۹۷٪ش زیر خط فقر نبود .. بسه دیگه ، ب خودتون بیاین، یا یه سری ها جانماز آب میکشن، یه سریا هم دروغ میگن ،یه سریا هم زورشون میاد ... !!!!!!!!
مهدی
۱۷:۴۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی خوبه.من خودم لیسانس مکانیک دارم.از ساله۸۵تا الان پیش اوستادمکانیک هم کار کردم هم درسشرو میخوندم الانم ۳سالیه خودم مغازه دارم.طی کردن این مراحل و مسقل شدن وکار بلد بودن فقط یک چیز میخواد اونم علاقست و هیچ کسایی که از اول کار کردن رو مساوی با پول میبینن اصلا تو این شغل دوام نمیارن و ول میکنن میرن.چون تا یاد نگیری و تو مغازه خودت نتونی یه کاری رو شرو کنی و تا اخر به درستی تموم کنی کسی بهت پول نمیده و حتی خسارت هم شاید زمانی برسه که باید بدی.همه اینا گفتم که برسم به اینجا که اگه یک سال دیگه دیدی اینا همونجا یا هر جا دیگه تو همین شغل بودن اون موقع حرفشون درسته و برای مشهور شدن به این کار دست نزدن چون واقعا مکانیکی شغله سختیه و ریزه کاری ها و درده سرهای زیدی داره که و هر شرایطی باید کار کرد.من الان حدود ۱۴ساله تو این رشته هستم و تازه چند سالی هست مستقل شدم میخوام ول کنم برم یه شغل دیگه.
مریم
۱۰:۰۰ ۲۵ آبان ۱۳۹۸
اصلانیسندیدم
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
قابل تحسین این تلاش ها موفق و سلامت باشن
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
اگه کارشون خوب باشه دمشون گرم پوشش شوم هم خوبه پوشش چشمتون ایراد داره البته بعضی ها
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و اله میفرمایند:
المراة ريحانة ليست بقهرمانة
زن گل خوش بوست نه قهرمان

هرکس پیامبر رو دوست داره و تابع سنت ایشون هست باشون محشور باد و هرکس تابع سنت ها و عقاید و سبک زندگی مخالفین ایشون هست
هم با مخالفینشون محشور باد

خلایق هرچه لایق
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
جالب بود
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
خیلی کار اشتباه و غلطی است . این نوع کاراها چه تناسبی با شان وشخصیت زنان دارد ؟؟؟؟
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
خیلی کار اشتباه و غلطی است
عمار
۰۸:۱۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
زنان و دختران که کار بیرون را انتتخاب می کنند هیچ اشکالی ندارد فقط حق دارند و باید مشاغلی را انتخاب کنند که مربوط به امور زنان و دختران می باشد مثلا پزشک زن پرستار زن معلم زن آرایشگر و خیاط زن راننده سرویس مدارس دخترانه و تاکسی تلفنی زن البسه فروشی زیر و روی زن هنرمندان چیره دستان زن و دختر آزمایشگاه زنان و زایمان و صدها مشاغل دیگر که زنان می توانند در خدمت زنان و دختران جامعه اسلامی قرآنی اسلام ناب محمدی ص باشند ولی هرگز حق ندارند در مشاغل مردان ورود پیدا کنند و مردان هم حق ندارند در مشاغل زنان ورود پیدا کنند و دخالت کنند در جامعه اسلامی به هزار و یک دلیل مستند و شفاف که باعث خیلی از مشکلات فرهنگی و مفاسد و طلاقها و فقرها و بیکاریها و بی تعصبی ها و بی بند وباریها و بی حیایها و غیره ... می شود هر چیزی و هر فردی باید سر جای خودش باشد تا سنگ روی سنگ بند شود گلهای معطر در گلدان و گلخانه و باغچه ها و کوه ها و دشتها و جنگلها زیبا هستند و با طراوت نه درون چاه های آب و فاضلاب و غارهای تنگ و تاریک منظور که هر کسی باید در جایگاه خودش باشد تا بتواند به درستتی خدمت رسانی خداپسندانه داشته باشد نه جایگاهی که مربوط به او نمی شود . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
عمار
۰۸:۱۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
زنان و دختران که کار بیرون را انتتخاب می کنند هیچ اشکالی ندارد فقط حق دارند و باید مشاغلی را انتخاب کنند که مربوط به امور زنان و دختران می باشد مثلا پزشک زن پرستار زن معلم زن آرایشگر و خیاط زن راننده سرویس مدارس دخترانه و تاکسی تلفنی زن البسه فروشی زیر و روی زن هنرمندان چیره دستان زن و دختر آزمایشگاه زنان و زایمان و صدها مشاغل دیگر که زنان می توانند در خدمت زنان و دختران جامعه اسلامی قرآنی اسلام ناب محمدی ص باشند ولی هرگز حق ندارند در مشاغل مردان ورود پیدا کنند و مردان هم حق ندارند در مشاغل زنان ورود پیدا کنند و دخالت کنند در جامعه اسلامی به هزار و یک دلیل مستند و شفاف که باعث خیلی از مشکلات فرهنگی و مفاسد و طلاقها و فقرها و بیکاریها و بی تعصبی ها و بی بند وباریها و بی حیایها و غیره ... می شود هر چیزی و هر فردی باید سر جای خودش باشد تا سنگ روی سنگ بند شود گلهای معطر در گلدان و گلخانه و باغچه ها و کوه ها و دشتها و جنگلها زیبا هستند و با طراوت نه درون چاه های آب و فاضلاب و غارهای تنگ و تاریک منظور که هر کسی باید در جایگاه خودش باشد تا بتواند به درستتی خدمت رسانی خداپسندانه داشته باشد نه جایگاهی که مربوط به او نمی شود . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
سید محسن قانع
۰۷:۳۱ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
سلام این که مکانیک بودن یک خانم از نظر یادگیری و با اطلاع بودن برای مرد و زن لازم است البته کسانی که با ماشین سر و کار دارند ولی از لحاظ شغلی واقع رو که در نظر بگیریم یک نکانیک حتما به نیروی بدنی مردانه نیاز دارد و این خانمها هم برای نظارت به درد میخورند واین هم یک هوس زنانه و برای معروف شدن است .حال ما و شم انشاالله میبینم که اینها چه مدت این کار را ادامه میدهند مثل راننده ماشین سنگین شدن عده ای از خانمها که فقط تعدا بسیا اندکی که انها هم خانوادهشان در این شغل بودن. انشاالله که موفق باشند
سعید
۲۳:۱۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
با سلام
نظرات مختلف را بنده خواندم ,ما نباید به دلیل مسلمان بودن از انجام بعضی کارها منع شویم چون اسلام دین برابری وعدالت است .اسلام هیچ وقت دلیلی بر بازدارندگی ندارد.امروزه کار مردانه یا زنانه نداریم.این ما هستیم که هدف از انجام کار را بدانیم .البته در مورد این دو خانوم قصد طرفداری از آنها را ندارم.فقط می خواهم بگویم چه مرد وچه زن در انجام کارها با توجه به وضعیت جسمی آنها برابر هستند. ودر مورد شغل مکانیکی .این دو خانوم می توانند به خانوم ها خدمات بدهند.ودلیلی وجود ندارد که شخصی را به خاطر مسلمان بودن از کار یا شغلی منع شود .
پیامبر اکرم زمانی که بعد از ازذواج فاطمه زهرا با حضرت علی از فاطمه سوال کردند که کدام کارها را دوست داری انجام دهی کارهای خانه یا کارهای بیرون از خانه ,ایشان فرمودند کار خانه را می خواهم انجام دهم ودوست ندارم زیاد با محیط های مردانه در ارتباط باشم.پیامبر ایشان را آزاد گذاشتن .واینجا بر اساس علاقه شخصی فاطمه زهرا خودشان کار خانه را پسندیدند.حال هر کاری با رعایت شئونات ان اشکالی ندارد.
ناشناس
۰۶:۱۷ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
این نظر شما منطقی نیست. درین جا مطرح کردن صرف ایده اسلام مطرح نیست، هرچند که اسلام کاملترین و بهترین نظر رو داره. استناد شما به گفته حضرت زهرا اتفاقا نقض حرف شماست. حضرت رسول میدونستن پاسخ حضرت زهرا چیه، ولی اینگونه پرسش و پاسخ برای فکر کردن بیشتر پیروان ایشون هست... یعنی 'بهترین کار برای زنان و مناسبترین کار برای مردان چیست' هرچند اسلام بنا به ضرورت کسی رو از انجام کاری منع نکرده. پس مرد میتونه خونه دار باشه و به فرزند پروری بپردازه و زن میتونه بیرون از خونه کلنگ بزنه مثلا و با زور بازو هم نان حلال در بیاره، جواز اسلام برای هر دو هست اما نگاه کمالگرای اسلامی، چنین چیزی رو نمیپسنده. چنانکه اسلام اجازه چندهمسری به مردان داده ولی رهبر این کار رو امر پسندیده ای برای خانواده مسلمون ایرانی نمیدونن.. هر جوازی در اسلام به معنی اصرار در انجام اون نیست.
ضمنا حتا بدون درنظر گرفتن اسلام هم، مطق انسانی میگه عدالت به معنای مساوات و برابری کامل نیست. بلکه عدالت در معنی دقیق یعنی هر چیزی سر جای خودش باید قرار بگیره. و باز هم به همین علت حضرت فاطمه پرورش فرزندان رو میپذیرند و حضرت علی کار بیرون. اما این به معنای بسته بودن دست زنان نیست. یعنی جایی که لازم و ضروری باشه اتفاقا کمال زن در حضور میان اجتماع معنی پیدا میکنه. برای همین خطبه و سخنرانی های حضرت زهرا و حضرت زینب باز هم رفتاری به موقع و لازمه.. کار سخت و سنگین برای زنان، سختتر و شکننده تر هست تا برای مردان و این واقعیته... نمیشه روح و روان و جسم طبیعی آدمها رو در انجام کارها در نظر نگرفت..
عمار
۰۸:۱۷ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
زنان و دختران که کار بیرون را انتتخاب می کنند هیچ اشکالی ندارد فقط حق دارند و باید مشاغلی را انتخاب کنند که مربوط به امور زنان و دختران می باشد مثلا پزشک زن پرستار زن معلم زن آرایشگر و خیاط زن راننده سرویس مدارس دخترانه و تاکسی تلفنی زن البسه فروشی زیر و روی زن هنرمندان چیره دستان زن و دختر آزمایشگاه زنان و زایمان و صدها مشاغل دیگر که زنان می توانند در خدمت زنان و دختران جامعه اسلامی قرآنی اسلام ناب محمدی ص باشند ولی هرگز حق ندارند در مشاغل مردان ورود پیدا کنند و مردان هم حق ندارند در مشاغل زنان ورود پیدا کنند و دخالت کنند در جامعه اسلامی به هزار و یک دلیل مستند و شفاف که باعث خیلی از مشکلات فرهنگی و مفاسد و طلاقها و فقرها و بیکاریها و بی تعصبی ها و بی بند وباریها و بی حیایها و غیره ... می شود هر چیزی و هر فردی باید سر جای خودش باشد تا سنگ روی سنگ بند شود گلهای معطر در گلدان و گلخانه و باغچه ها و کوه ها و دشتها و جنگلها زیبا هستند و با طراوت نه درون چاه های آب و فاضلاب و غارهای تنگ و تاریک منظور که هر کسی باید در جایگاه خودش باشد تا بتواند به درستتی خدمت رسانی خداپسندانه داشته باشد نه جایگاهی که مربوط به او نمی شود . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
مرجان
۰۹:۰۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
البته پیامبر از بصیرت حضرت زهرا آگاه بود و ایشان انتخابی ک خداپسندانه بود،پسندیدند،در ضمن ایشان از اسوه پاک و پاکیزه هستند و قابل قیاس با هیچ بشری نیستند،14معصوم کلا،
ناشناس
۲۳:۰۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
چندین سال تو این کارم هم از بچه گی شاگردی کردم هم درسش و تا مقطع فوق لیسانس ادامه دادم الان تدریسم میکنم جزء سخت ترین و پیچیده ترین رشته هاست اینقدر ریزه کاری داره و اینقدر تخصص و تجربه میخواد که با دو روز اچار دست گرفتن نمیشه مکانیک شد با چندتا پیچ شل و صفت کردن نمیشه مکانیک شد اونایی که شاگردی میکنن از نوجوانی در مکانیکی ها چندین سال تلاش میکنن تا تازه خودشون بتونن تنهایی کاری رو انجام بدن این بانوان هم در این سن تازه دارن شاگردی میکنن با تمام سختی هایی که داره و به نظر من تعمیرات موتور و گیربکس به درد اینها نمیخوره اگه علاقه دارن بهتر در زمینه عیب یابی و کار با دستگاه دیاگ برن اموزش ببینن که کارای سنگین مکانیکی رو نداره ولی جزئی از مکانیکی هست و تخصصی تر و ترو تمیزتر
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جالب بود
اخوان گیلانی
۲۲:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بله خانم هم میتواند مکانیک که هیچ، سخت ترین کار در معدن را هم انجام بدهد اما نکته ی قابل توجه که خبلی از مردم متاسفانه غافل هستند ، نقشی که خدای مهربان برای بانوان گرامیمان قرار داده است که بسیار هم مهم است نقش تربیت ، مدیریت خانواده و گرم نمودن کانون خانواده که آرامش بخشیدن به خانواده است.
چرا اصرار دارید بانویی که بهشت قدمگاه اوست رااز وظیفه خدادای است محروم کنید..
چنین پاداش را بی جهت به کسی نمیدهند اگر خانم به نقشی که خدای مهربان به او اعطا نموده و به آن اهمیت بدهد ما به جای داشتن متاسفانه فرزندان نونور و بی مسئولیت که باز هم متاسفانه در حال افزایش هستند با آن مواجه نخواهیم بود.
غربی ها میخواهند بانو را از منزل بیرون بیاورند تا خانواده ای خوش فکر و توانمند نداشته باشیم هزاران بار تاسف به هدف خود رسیده اند.
بانوان گرامی اگر خانواده و کشور خوبی میخواهند باید به نقش مهمی که خدای مهربان به آنها ارزانی داشته است عمل نمایند.
به امید آنروز
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۵ آبان ۱۳۹۸
کی اصرار کرد
فرهنگ لغت
۲۲:۰۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
آن ها معتقد بودند که یادگیری مکانیکی به صورت فنی و تئوری خیلی مفید تر است و در دانشگاه اجازه انجام کارهای تئوری مکانیکی به بانوان داده نمی شود.احتمالا منظورشون فنی و عملی بوده و اصلا معنی تئوری رو نمیدونستن.تئوری به معنی شناسایی یک علم که بر پایه ٔ تحصیل هست
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من خودم حالاحدود29ساله مغازه مکانیکی دارم ولی باید بگو ییم 1سال دیگر بیاید اگر دید که کار بکنند دوام نمییارند چون خودم انگشتم را در این کار از دست دادم
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هنر کردن مگه!
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سلام منم خیلی دوست داشتم ودارم که راننده ماشینهای سنگین باشم ولی نشد دست مریزاد به این دو دختر تلاشگر ولی بهتره از مانتوی کوتاه استفاده کنن نه سرهم
مرجان
۰۰:۱۴ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
آره،والا،بلرسو مکانیکی پوشیده،بنظرم اشتباست
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واشر سرسیلندر ماشین منو عوض کردن یه هفته بعد آب روغن قاطی کرد
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه دیگه مکانیکی هم خاله بازی شد.
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سلام عزیزان.یادگیری علم خیلی خوبه ولی باید دید نفعش بیشتره یا ضررش و اینکه در مقابل اون چی بدست میاره.ای کاش افراد متدین و خیّر محیط مناسب و اختصاصی برای کار این خانومها و مراجعین خانومشون میذاشتن
جواد
۱۹:۴۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سخته.خدایی سخته!!!منظورم نوع کار نیست؛نگاه ما مردم!!!!تحملش کارهرکسی نیست.ولی دم جفتتون گرم.که پای کار مورد علاقه ی خود ایستادید.خدا قوت و تحمل چندبرابربراتون بده.آمین.
جواد
۱۹:۴۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سخته.خدایی سخته!!!منظورم نوع کار نیست؛نگاه ما مردم!!!!تحملش کارهرکسی نیست.ولی دم جفتتون گرم.که پای کار مورد علاقه ی خود ایستادید.خدا قوت و تحمل چندبرابربراتون بده.آمین.
فتاحی
۱۹:۳۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من کارگاه مبل سازی دارم و چند نفر خانم بصورت تخصصی دترن کار میکنن .حتی بجرات میتونم بگم از اقایون هم بهترن
ناشناس
۱۸:۴۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
زنده باشین !!!
ناشناس
۱۸:۴۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ضمن خدا قوت به این خانومها ولی من نظرم اینه که خانومها فقط با کارهایی که به اونا مربوط میشه قشنگ ترن یعنی این که جذابترن اینجوری اون خانوم بودنشون رو از دست میدن البته فقط نظر منه به کسی بر نخوره ۰۰۰
ناشناس
۲۲:۰۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بله من هم به عنوان یک خانم با شما موافقم. زنان مثل مردها می تونن کار کنن اما به چه قیمتی؟ من هرگز و هرگز حاضر نیستم یک لحظه حس لطیف مادرانه را با قهرمانی و کار مردانه بدل کنم.
مهدی
۱۸:۲۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این کار نه تنها تشویق نداره که مایه تاسف است و نشاندهنده این موضوع است که خانواده و مدرسه نتونسته راه درست رو به بچه ها نشون بده، فکر کنید یک مرد توی خونه بشینه و بافتنی کنه و یک زن بره بنایی کنه یا مکانیکی کنه مثل این دوتا خانم، مرد و زن هرکدام ویژگیهای فیزیولوژیکی خاصی دارن که مطابق اون باید در جامه و خانواده نقش ایفا کنند .اینکه شما بیاید این کار اشتباه رو بعنوان یک الگو مطرح کنید هم جای بسی تاسف داره.در جامعه موفق زن در جایگاه زن و مرد در جایگاه مرد قرار دارد ،بفرموده پیامبر بزرگ اسلام، زن ریحانه است.
مرجان
۰۰:۱۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
کاملا موافقم،اینکارا برا مدتی جلب توجه داره،همین،
احمد
۱۸:۱۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه خانم ها هم مکانیک بشن
اما آخه این چه وضع حجابه
احمد
۱۸:۱۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه خانم ها هم مکانیک بشن
اما آخه این چه وضع حجابه
ناشناس
۲۲:۰۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
آره والا . بعد هم همه براشون دست و هورا میکشن که چی؟ تشویق شل حجابی نیست پس چیه؟
احمد
۱۸:۱۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه خانم ها هم مکانیک بشن
اما آخه این چه وضع حجابه
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همینو بگو
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ای کاش سازمان فنی حرفه ای، " دوره های مفیدی" برای آموزش تخصصی تعمیر و چک خودرو به خانم ها داشت, اگر چنین بود من اولین نفر ثبت نام می کردم
خانم ها می تونند تعمیرگاه اختصاصی خودشون را دایر کنند و چون دقت و نظم در کار خانم ها بیشتره من قطعا برای تعمیر اونجا مراجعه می کردم
فعلا سازمان فنی حرفه ای بیشتر دوره هاش حول مانیکور ناخن و آرایشگریه !!!
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همین روزا میگن چرا زن خلبان داریم.مثبت فکر کنین.
سرپرنده از تهران
۱۷:۱۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
با سلام این قضیه انقدر هم جالب نیست ، با این وضع حجابشون ، در جمعی کاملا مردانه ...‌‌ کجاش خوبه ؟ این همه زن در ححاب کامل و جایی با وقار و دور از چشمان نا محرم کارهای سنگبن میکنن چرا گزارش نداربن؟
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بله. درسته. خانمهایی هستند که با رعایت احکام دین و شریعت با تحصیلات عالی در محیط کاملن زنانه مشغول کارند و همینطور در منزل به تربیت درست فرزندان مشغولند اما کسی توجه نمیکنه. ولی برای خانم های مکانیک و غصاب و معدن هورا میکشن. آیا این جا به جا کردن نقش زنان و مردان نیست؟
مرجان
۰۰:۱۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
موافق نظرتونم،والا دورشون اینطوری بگیرن و خبر درارن معلومه ک دارید تشویقشون میکنید ک درست نیست
راضیه
۱۷:۰۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
چه لزومی و چه مزیتی وجود دارد که ما خانومها در محیطهایی مشغول به کار شویم که هیچ سنخیتی با روان و جسم زنانه ما ندارد؟ چه اصراری که ما زنها، مرد شویم؟
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جو گیر شدن
ناشناس
۱۷:۲۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جوگیرنشدن مامور به انجام فعالیت ضد فرهنگی در لباس فعالیت معیشتی (اقتصادی هستن )آقایون غرب گرا خیلی حیله گرن و وسایل نیرنگشون خیلی زیاده
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این ها امواج و پس لرزه های فرهنگ برده داری غربیه که از قرن 18 به بعد زن ها رو هم با هزار ترفند و تبلیغات وارد محیط های کاری مردانه کردند. و کانون خانواده و فرهنگ ازدواج رو تخریب کردند و امروزه بالای 50 درصد نوزادانشان نامشروع هستند. کسایی که میگن زن و مرد کاملا توانایی هاشون با هم براره افراد بسیار بی سواد، کوته فکر و سطحی نگری هستند که فقط ظاهر زندگی پر زرق و برق غربی ها رو میبینند و از مشکلات معضلات جامعه و خانواده در غرب کمترین اطلاعی ندارند. بسیار واضحه که زن و مرد از نظر فیزیکی و روحی متفاوت خلق شده اند. حواسمون باشه این مسائل پیش زمینه، عادی سازی و توجیه حذف جنسیت از فرهنگ و عقاید و انحراف به سمت همجنسگرایی و تغییر تعریف خانواده است که در غرب سال هاست عادی سازی شده و می شود.
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
برو کار میکن مگو چیست کار
که سرمایه جاودانی است کار
آفرین بر این دختران شیر دل که منتظر نماندند مسئولین برای آنها کاری کنند که انتظار بیهوده ایست.
رضا
۱۶:۲۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سلام.خداوند زنان را آ فرید و مسئولیتی به عهدی آ نان گذاشت، و اسلام کار بیرون ب سخت را به عهده مردان گذاشت. زنان گرامی، با این کار سخت وظایف اصلی را می توانند انجام دهند، توجه داشته باشیم که هر چیزی یا کسی آ ن وظیفه اصلی خود رو درست انجام بده ، آن موقع میگن، موفق
احمدی
۱۶:۱۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
حجاب فقط این نیست که موها رو بپوشونی ویا... !! این خانمها که میخوان تعمیر ماشین کنن ، آیا نباید خم بشن زیر کاپوت خودرو ؟؟!! آیا نباید دراز بکشن زیر خودرو ؟؟!! و... ! شاید هم این کارها رو میخوان بکنن آقایان را میگن برید صد متر عقب بایستید !!!
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جذب مشتریشون به همینه
ناشناس
۰۲:۲۳ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
گل گفتی
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
افرین منم خیلی به کا ر مکانیکی علاقه داشتم حیف که فرصتش واسم پیدا نشد
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سلام
ناشناس
۲۱:۳۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
علیک
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اصلا هنرداشتن وهنراموختن عیب نیست بلکه اگرعلاقه واستعدادش باشه خیلی هم خوبه و کلا داشتن حرفه باعلاقه کاربسیار خوب وبهتر از راه بیهوده رفتن است واحسنت به این بانوان که باعلاقه وزحمت ومسیرخوب را طی میکنند وانشاالله موفق باشند وارزوی خوشبختی
رضا
۱۵:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
فقط باشگاه خبرنگار این گزارشو گرفتی پخش کردی. لطفا شش ماهه دیگه دوباره به این دوتا سر بزن ببین سر این کار هستن یا نه.
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جو گیر شدن
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
تعجب نکن، این هم از علائم آخرالزمان است، زنان کارهای مردانه انجام می دهند و مردان کارهای زنانه، ای داد بی داد، داریم کجا می رویم
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
حالا چه اشکال داره یه زن تعمیر کار بشه!
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
و چه اشکالی داره یک مرد سونو گرافی زایشگاه باشه و چه اشکالی داره وظایف مرد وزن عوض بشه و .....
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
والا بیشتر سونوگرافی ها مردن
مرجان
۰۰:۲۰ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
همش اشکاله
علیرضا
۱۴:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واقعا لازمه همه نظر بدن؟؟
علیرضا
۱۴:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واقعا لازمه همه نظر بدن؟؟
علیرضا
۱۴:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واقعا لازمه همه نظر بدن؟؟
علیرضا
۰۱:۵۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
چطور؟به اینجاکه رسید؟ا
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف است.
وقتی نفهمیم خدا ما رو برا چی آفریده وارزش ما تو چیه به این جاها می رسیم مثل یه بچه که چک 1 ملیارد تومنی رو مچاله میکنه و از صدای خش خش اون کیف میکنه
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همه بعنوان یک انسان آزادند بعد ۱۸ سال مسیر زندگیشینو خودشون انتخاب کنن، حالا چه خوب چه بد *** شاعر گفته؛ هر چه کنی بخود کنی گرچه که نیکو بد کنی
حالا اونیکه عقل داره کاری میکنه که همیشه سرافراز باشه نه سرشکسته
یا علی
رضا
۱۵:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
یه یا علی هم آخر جملت گفتی که مثلا صحبتای خودتو مشروعیت بدی؟؟
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من مشروعیتم را از یار یاران مولای متقیان علی (ع) گرفتم، نیازی به تاییدو تشویق کسی ندارم.
یاعلی
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
دوست عزیز، بعضی چیزها از دایره شخصی خارج می شوند و وارد محدوده اجتماعی و جامعه میشن، پس نمیشه آدم هر کاری دوس داره بکنه با این توجیه که هر چه کنی به خود کنی.... که البته اون هم در حوزه فردی درست هست.
محمد علی ملکی
۱۴:۴۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بهتر است تمامی این دوستانی که نظر دادند جنسیت خود را هم مینوشتند من خودم صنعتگر هستم و با این کار خانمها بدلیل تعداد زیاد خانمهای راننده که نیاز به مکانیک خانم دارند کاملا موافقم و اینکه اقا پسر هایی که وقتی یک مدرک میگیرند دیگه همه جی پیف پیف بو میدهد باید بیشتر توجه کنند
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
این که شد عذر بدتر از گناه
چرا باید شرایط مادی مردم اینقدر بد باشه که خانومها راننده کامیون و اتوبوس و تاکسی بشن؟! تا حالا از خانومی که به خاطر شرایط سخت زندگی ناچاره وارد اینطور مشاغل بشه پرسیدید که چقدر از زندگیتون راضی هستید؟ شماها نمیدونید چقدر این خانومها در معرض تهدید و فشار کار سنگین قرار دارند... فکر میکنید خوشی زده زیر دلشون راننده شدند؟!! نه ... اکثر قریب به اتفاقشون، گرفتارند به مولا
امین
۱۴:۴۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این دو دختر بسیار قابل ستایش هستند چون دارن نون زحمتشون رو میخورن فقط امیدوارم یک عده به قصد خودنمایی و جنجال در فضای مجازی وارد هر کاری نشن. ضمن اینکه ای کاش شرایط اشتغال در رشته تحصیلی خودشون فراهم بود.
مارامدافع چادرحضرت زهرا س افریده اند
۱۶:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
یک زن مسلمان باحیا کاری انجام میده که هم حلال باشه هم شان ومنزلتش حفظ بشه
تن دادن به کاری که ایجاد مفسده میکنه نون زحمت کشی نیست
بااین پوشش واین کاری که مجبورن توشرایط مختلف باجنس مخالف برخورد داشته باشن
sina
۱۴:۴۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
حضرت فاطمه (س): از افتخارات یک زن این است که نه او نامحرم را ببیند و نه نامحرمی او را.
خودتون جامعه ی امروز رو مقایسه کنید با جامعه ی مدنظر معصومین
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
احسنت!حالم از زنهایی که میخوان خودشونو همه جا جابدن بهم میخوره
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
یعنی که زن باید زندانی جنسی باشه.
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوب است ولی قدرت بدنی می خواهد برای خانمها
روشنک
۱۴:۲۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خانوم امینیان، گزارشگر عزیز سلام
این گزارش شما، میخواهد بگوید که هر فرد فارغ از جنسیت باید هر کاری که دوست دارد را دنبال کند و انجام بدهد...
اما واقعیت اینست که ما باید جنسیت و هر ویژگی طبیعی دیگری را که داریم در دنبال کردن علایقمان، لحاظ کنیم. زنها شکل جسمشان متفاوت از مردهاست. و نوع کارها باید متناسب با ساختار روانی و جسمی هر جنسیتی باشد. قطعا مردها عادت ماهیانه و در نتیجه ضعف ماهیچه ای ناشی ازآن، بهم ریختگیهای هرمونی ماهیانه، بارداری، جزئی نگری و احساسات لطیف زنانه را ندارند. مردها نوعا کمتر در معرض نگاههای هوس آلود و تحقیرآمیز قرار میگیرند و نیازی به حجاب سرتاسری و پوشش کامل بدن خود ندارند و آزادانه تر میتوانند در هر محیط خشنی کار کنند. مردها با توهین و تشرو شنیدن الفاظ رکیک به اندازه زنها بهم نمیریزند و...
چه لزومی و چه مزیتی وجود دارد که ما خانومها در محیطهایی مشغول به کار شویم که هیچ سنخیتی با روان و جسم زنانه ما ندارد؟ چه اصراری که ما زنها، مرد شویم؟
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
باریکلا!احسنت
ناشناس
۱۵:۴۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
احست.بر این پاسخ زیبا
مرجان
۰۰:۲۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
بسیار زیبا،کامل،مختصر،خانوم امینیان لطفا دقت کنید
ناشناس
۰۰:۴۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
اگه خانومها معلم، خیاط، استاد دانشگاه، طراح و نقشه کش ساختمان، طراح صنعتی، طراح لباس، نقاش، برنامه نویس و مهندس کامپیوتر، داروساز، پزشک، کشاورز و باغدار و... باشن به نظرم در فضای امنتری قرار میگیرن تا اینکه بین مکانیکهای مرد که نوعا از تحصیلات بالایی برخوردار نیستن، نشست و برخاست کنن... هر چند که امنیت زنها در درجه اول به حجب و حیا و طرز حرف زدن خودشون برمیگرده. ولی واقعا محیط کار و سطح آگاهی و تربیت و سواد همکاران هم، در میزان امنیت خانومها موثره... خب توقع میره مثلا در یک محیط کوچک مثل روستا یا یک محیط فرهنگی مثل دانشگاه، کمترین تعرض به خانومها باشه ولی توی چاله مکانیکی، توقع ادب و احترام از جانب سایر مردها سخت به نظر میاد
مسعود
۱۴:۲۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من اگر دختی داشتم نه تنها مکانیک در حد درجه سه بلکه برقکاری و کامپیوتر و حتی گچ کاری و نقاشی هم بهش یاد میدادم یعنی اگر دختر من بود خوبخود یاد میگرفت تعمیر ساعت و خمیر نونوایی هم یادش میدادم البته همه اینها در کنار خانمی و خانه داری و زندگی
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خودت اول اینارو که گفتی یاد بگیر تا بعد
مرجان
۰۰:۲۴ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
خداروشکر ک نداری
ا
۱۴:۱۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این یعنی چه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۴۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
به نظرم ای کارمناسب یک زن نیست
مرجان
۲۳:۰۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
آفرین
ارش
۱۳:۴۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
افرین به غیرتتون.
هم دنبال هدفتون هستید
و هم دنبال نون حلال
مرجان
۰۰:۲۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
نون حلال رو میش تو مسیر درست هم بدست اورد ،ن دختری هستی باید عفت و یا داشته باشی،بعد جلو مرد و زن تو خیابون دراز ب دراز زیر ماشین بری و ... کاملا مخالف این کسبه حلالم،چون ی ورش حلاله،ی ورش غیرشرعی
رها
۱۳:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این خانما فقط پنج ماهه وارد این کار شدند استاد کار هم نیستند که این قدر بزرگشون میکنید
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
حالا تو چی بلدی؟
ساناز
۱۳:۱۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اسم خانوما بد در رفته
آقایون چرا حسودی میکنید ؟؟ این خانوما هم ۲۰ سال مکانیک نباشن بلاخره رفته رفته تجربشون زیاد میشه
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خلایق هرچه لایق
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کسی اگر کاری در حد شان و مقامش انجام نده و بهش یادآوری کنی که بهتر از این می تونی باشی. میشه حسادت؟ یا خیرخواهی؟
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همیشه با جمله ی تو میتونی بهتر باشی این کارو ول کن جلوی پیشرفت خانمارو میگیرین
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
وقتی یه نفر یه کاری رو دوست داره و اون کار رو انجام میده یعنی بهترینه خودشه تمام
علیرضا
۰۲:۰۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
ازموده راازمودن خطاست،خواهرم برید به جوامع غرب که این راهها رو رفتن یک نگاهی بندازید اونوقت میفهمید نه از حسودی بلکه ازسرنگرانی ودلسوزیه؟
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
نبایداجازه دهیم حریم ها و حرمتهاوهنجارها و عرفها شکسته شود
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
شما نگران حریم ما نباش
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هرمحیط کسب و کاری شایسته ی حضور خانمها نیست بعضی فضاها و محیط ها واقعا مردانه است.
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هرمحیط کسب و کاری شایسته ی حضور خانمها نیست بعضی فضاها و محیط ها واقعا مردانه است.نبایداجازه دهیم حریم ها و حرمتهاوهنجارها و عرفها شکسته شود چراکه جمع کردنش سخت می شه
مارامدافع چادرحضرت زهرا س افریده اند
۱۲:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
الان دیگه خوشحال باشیم زنان ازادشدن برای هرشغلی برای هرکاری برای هرپوششی وبرای هررفتاری
این است ازادی واحترامی که دردین مابرای زنان قائل شده
احسنت به حامیان این تفکر
محمد
۱۲:۴۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوب کاری میکنن
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کار قحط بود؟!
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اره قحطه. خبر نداری
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کار دیگه ای سراغ داری؟
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
در برنامه فرمول 1 نیلوفر گفت ماشین ندارم ولی در گزارش قید شده که هر دو ماشین دارند ودوست دارند ماشین هایشان را خودشان تعمیر کنند
مرجان
۰۰:۲۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
فرمول۱هم اینارو اوردن،بابا بیخیال
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
برای دیده شدن لازم نیست از لطافت خودت فاصله بگیری . خود کم بینی است
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
یعنی مکانیک شدن و راننده تریلی و...و کار مردانه کردن یک زن باعث افتخار و کمال است؟؟پس با این حساب همه مردان باکمال و مایه افتخارند..
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ای بابا
سیده طوبی
۱۱:۵۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عطف به نظر برخی دوستان، اولاً حالا کل زنان و دختران مملکت ما که پا نشدن برن مکانیکی یاد بگیرن ، بعد هم هر شغلی فوت و فن و سختی های خودش رو هم داره مطمئناً، ضمن اینکه این دوتا جوان مملکتمون وردست یک مکانیک آقا کار میکنن که مطمئناً کارای سخت و سنگین رو براشون انجام میده .
من خودم به عنوان یک خانم دوست دارم مکانیکی یاد بگیرم .
ضمن اینکه ما این همه آشپز آقا داریم ، خوب ما خانمها هم بگیم آشپزی که کار آقایون نیست ، آقایون باید برن زمین شخم بزنن و یا آجر بندازن بالا ؟؟؟
والاه
من از همینجا به این دوتا خواهر گلم خسته نباشید میگم و میگم با تمام توان و قدرت ادامه بدن ، خداوند پشت و پناهتون باشه .
سالار
۱۳:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هر کاری مناسب شما خانم ها نیست. تو رو خدا اینو بفهمین....
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خسته شدم از بس گفتن چون دختری فلان کار رو نکن بابا بزارین ما دخترام استعدادمون رو نشون بدیم چه عیبی داره مگه دختر افریده شده فقط برا پختن و شستنو جمع و جور کردن خونه بس کنین
ا
۱۵:۳۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
شما نگران نباش
sm.shn1374@gmail.com
۱۱:۵۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه که دنبال علاقشون رفتن
عمار
۱۱:۴۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعافِیَةَ وَ النَّصْرَ دوران قبل از ظهور به خداوند جل جلاله پناه می بریم که زنان و دختران می شوند شبیه پسر و مردها و پسرها و مردها می شوند شییه زنان با افکار و رفتار و کردار و گفتار و تیپ و قیافهشان برای همینه که آمار بیکاری مردها و جوانان پسر زیاد شده طلاق زیاد شده فقر زیاد شده برای اینکه جای مردها با زنان عوض شده زنان فقط حق دارند در کارها و مشاغل مربوط به زنان فعالیت کنند نه اینکه سر توی هر کاری که مربوط یه مشاغل آقایان است بکنند در جامعه امروزی با دریافتت دستمزد و حقوق نصف هم کمتر از حق متعارف اداره کار و امور اجتماعی اگر قانون اسلام ناب محمدی ص کاملا اجرایی می شد شما حق نداشتید تمامی مشاغل را ورود پیدا کنید . والسلام و صلوات التماس دعا .
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هر آدمی علایق و استعدادهایی داره که با دیگران متفاوته. نباید آدمارو مجبور به کاری کرد که دوسش ندارن
مسعود
۱۴:۱۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
حالا شما هم کلی به موضوع نگاه نکنید همه زنها که به کارهای مردانه یا سنگین علاقه ندارند بلکه شاید یک در هزار چنین علاقمندیهایی پیدا میشه و چه عیب داره
چرا یک خانم نباید در صورتیکه به کرامت و حیثیت او لطمه یی وارد نشود دنبال علاقه و کار خود برود
این موضوع هیچ ربطی به عوض شدن جای مرد و زن در دوران غیبت ندارد
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همه چی کم کم عادی میشه.. قبلاً می‌گفتند چادر فقط حجاب کامل است.بعد مانتو گشاد بعد مانتو تنگ که اولاش حساسیت داشتند ولی عادی شد..تا اینکه شلوار های پاچه کوتاه.. همینطور پیش خواهد رفت خدا آخرشو بخیر کنه..این نوعمشاغلم رفته رفته به انحصار خانوما درمیاد..مثل سونوگرافیست ها که کلا مرد هستنپگد.. خدایا خودت کمکمان کن
عمار
۰۸:۱۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
زنان و دختران که کار بیرون را انتتخاب می کنند هیچ اشکالی ندارد فقط حق دارند و باید مشاغلی را انتخاب کنند که مربوط به امور زنان و دختران می باشد مثلا پزشک زن پرستار زن معلم زن آرایشگر و خیاط زن راننده سرویس مدارس دخترانه و تاکسی تلفنی زن البسه فروشی زیر و روی زن هنرمندان چیره دستان زن و دختر آزمایشگاه زنان و زایمان و صدها مشاغل دیگر که زنان می توانند در خدمت زنان و دختران جامعه اسلامی قرآنی اسلام ناب محمدی ص باشند ولی هرگز حق ندارند در مشاغل مردان ورود پیدا کنند و مردان هم حق ندارند در مشاغل زنان ورود پیدا کنند و دخالت کنند در جامعه اسلامی به هزار و یک دلیل مستند و شفاف که باعث خیلی از مشکلات فرهنگی و مفاسد و طلاقها و فقرها و بیکاریها و بی تعصبی ها و بی بند وباریها و بی حیایها و غیره ... می شود هر چیزی و هر فردی باید سر جای خودش باشد تا سنگ روی سنگ بند شود گلهای معطر در گلدان و گلخانه و باغچه ها و کوه ها و دشتها و جنگلها زیبا هستند و با طراوت نه درون چاه های آب و فاضلاب و غارهای تنگ و تاریک منظور که هر کسی باید در جایگاه خودش باشد تا بتواند به درستتی خدمت رسانی خداپسندانه داشته باشد نه جایگاهی که مربوط به او نمی شود . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
ا
۱۱:۴۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خوبه والا
احمدی
۱۱:۴۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
فقط هرکس رفت پیش این خانمها برای تعمیر خودرو حتما بعد خودش یه آچار کشی کامل بکنه خودروش را !! شاید تو راه یهو دیدی چرخ ماشین دراومده و جلوتر از خودت داره میره!!
ناشناس
۱۴:۵۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
قشنگ معلومه حسودیت شده
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خدا نکشتت مردم از خنده حرف حقو زدی
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من یکی که فرغون هم دست زن جماعت نمیدم تعمیر کنه
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جیگرم حال اومد
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
همینو کم داشتیم...
حسین
۱۰:۴۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
سلام
اینکه کار مکانیکی برای بانوان خوب هست یا نه، یا پرداختن افراد به علاقه هاشون، مقوله های جداست.

حرف من اینه که چرا از اینها باید گزارش تهیه بشه. مطلب مهم کم نداریم.
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
واقعا
علی
۱۱:۵۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
کدام مطلب برا شما مهمه لا اقل مشخصش کنید تا ببینید در ان مرد خبر هست یا نه اگر اینخبر براتون مهم نیس چرا وقت گذاشتی و خواندید
ناشناس2
۱۷:۳۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
به نظرم خبر براشون مهم نبوده !! فقط دوستمون خواستن بدونن چی داره به سرمون میاد !! نکنه خانمها رخنه کنن تو ایران خودرو یا سایپا ،اونوقت دیگه باید انتظار خودروها با کیفیت خیلی بهتر از اینی که هست و آپشنهای عروسکی تو خودرو را باید زیاد داشت !! هرچند آپشنی نمونده ولی همینهائیکه اون ته مها مونده !! و نه کیفیتی !!
امیر
۱۰:۲۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
الان مثلا به این گزارش افتخار میکنید؟مثلا نیلوفر وکیانا افتخار میکنن که با ناخن ودستهای سیاه وروغنی میرن خونه؟!!همینه که امار ازدواج وطلاق جابه جا شده دنمیدونم چرا همه جا دارن زور میزنن بگن زن ومرد عین هم هستن اخه بلاخره زنی گفتن مردی گفتن به نظرتون دختر مکانیک دوست داشتنیه؟من که فکر میکنم میخاستن دیده بشن یه لافی زدن ولی همین شیپور زدن ها عاقبت خوبی نداره دوتا دختر عقده ای دیگرو میکشن تو کارای بی مورد خلاصه که خوشمان نیامد.
ایرانی
۱۲:۰۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
فکر کن یک درصد مهم باشه که خوشت نیومد. خوشت نمیومد نمیخوندی... از تیترش معلوم بود جریان چیه. کی نظر تو رو خواست
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
دوست داشتنی نباشن. خوب که چی؟ چرا زنان باید کاری کنن که مردا خوششون بیاد
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
من هیچ نظری ندارم
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
زن گل خوشبوست..درست است که هرکاری از دستش برمی اید..وتوان آن را دارد..ولی نباید هرکاری را انجام دهد..مکانیکی رانندگی خودرو سنگین و...
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ولا کار خونه هم سنگینه و خانما رو پژمرده میکنه. اقایون هم کمک نمیکنن.
ن
۱۷:۳۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
نمیدونم چرا فقط خانمها پژمرده میشن ؟؟! فکر کنم آقایان کلا سرحالن و از سر کار هم که میان باید ظرف بشورن و جارو کنن و... !! فکر کنم کار بیرون به آقایان خیلی خوش میگذره که باید بیان خونه تلافیش در بیاد !!
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
اصلا این شغل را برای خانمها نمی پسندم و درصورتی که بخواهند این کار را ادامه دهند برای خانمها باید مکانیکی بکنند که ممکن است مطلوبشان نباشد .
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بابا ابروی هرچه مکانیک را بردید..الان من 20سال کارم مکانیکی است بازهم در بعضی اوقات ازهمکارانم کمک میگزم ..مکانیکی تنها اچار بدست گرفتن وپیچ سفت کردن نیست ریزه کارهای دارد یه اشتباه کار طرف را یکسره میکنه...
مسعود
۱۴:۲۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
خب عزیز حالا این خواهران هم که نمیخان استاد برتر بشن بلکه علاقه دارند دستکم موتور را بشناسند شایدم یه روز ببینی خودشون مدیر یک کارگاه بزرگ باشند
"دانا"
۰۹:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
فقط جهت معروف شدن برای اون مکانیکی هست و جذب مشتری

در حالی که هیچ تخصصی ندارند
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ما شاءالله
ان شاءالله همه جوانان تو زندگیشون موفق باشند و مشکل شغل و ازدواج و مسکن شون هم بر طرف بشه و خوشبخت بشن
ان شاءالله خدا عاقبت همه رو ختم بخیر کنه
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ماشاالله ت چی بود اللهم عجل لولیک الفرج چی بود
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ما شاءالله
شاهین
۰۹:۵۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
درودبر شما دختران ایران زمین،که مایه ی شرف و ابروی این مملکتین دستتانتان پر توان و اراده ی تان استوار.
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
مایه شرف و آبرو؟؟؟ این همه مکانیک مرد دارن سالها کار میکنن مایه شرف و آبرو نشدن حالا دو تا خانم مکانیکی کردن شدن مایه شرف و آبرو؟؟؟ اصلا چرا باید همچین گزارشی تهیه بشه ؟؟؟ چون دارن کار متفاوت انجام میدن و دیده میشن لزوما کار خارقالعاده ای نکردن.متاسفم واقعا
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
مایه شرم
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
چرا برخی خانمها تصور می کنند اگر شغل مردانه ای انتخاب کنند کوه فتح کرده اند؟
طبیعت و ساختار هر انسانی با دیگری متفاوت است و همینطور توانمندی و سازگاری!
حجت
۱۰:۳۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
جالبه که می گن زن و مرد برابرند بعد تمام زورشان را می زنند که شبیه مردان بشند.
چه کنم با این همه تناقض
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
خودت میگی انسانها با هم متفاوتند . تموم زنها هم مثل هم نیستن
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عجب!
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
هر کسی را بهر کاری ساختند
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عجب زرنگهایی هستن اینها دست به چه کارهایی که نمیزنن !
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
وقتی پرورش فرزند و کانون محبت خانواده بودن و خانه داری انگ ننگ بشه باید هم این شغلها و راننده اتوبوس و تریلی شدن نمونه اراده داشتن بانوان بشه
لطف میکنید اذهان دختران جوان رو به انحراف میبرید منتظر نسل بی بهره از مادری باشید
ناشناس
۱۸:۲۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
رحمت به شیر مادرت و لقمه حلال پدرت
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۳ آبان ۱۳۹۸
اکثر زنایی که دیدم این شغلهارو داشته باشن زنایی بودن که شوهرشون اونارو با چندتا بچه گذاشته رفته.
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
ایول داری
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
شاید خیلی از ما مکانیکی را شغلی مردانه، سخت و خشن تلقی کنیم اما برای کیانا و نیلوفر اصلا اینگونه نبود


اینگونه نبود؟ الان مثلا شما بخوای کاسه چرخ رو در بیاری میدونی باید چه زوری بزنی تا ازاد شه؟اینا میتونن؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
این الان خبر خوبیه؟نکته مثبتی داره؟
ارزو داشتند کار خودشونو راه بندازند خب در حد راه انداختن کار خودتون یاد میگرفتین یه چیزایی نیازی نبود برین وارد این شغل بشین
هیچکس توی کشور شغلش با کارش مرتبط نیست.کاش سرجای خودشون بودند.گرافیک حقوق مکانیک