سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه اضطراب در وقوع رخداد‌های طبیعی را کاهش دهیم؟

یک متخص روانشناس گفت: اضطراب شدید باعث می شود که کارکردهای اجرایی فرد دچار اختلال شود.

لیلا شقاقی، متخصص روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره ترس از وقایع طبیعی که گاهی موجب مرگ افراد می شود، اظهار کرد: وقوع رخدادهای طبیعی مخرب قسمتی از تجربیات زندگی هر فرد است که باید زندگی با آن را قبول کنند. زلزله و سیل به طور مرتب تکرار می شود و موجی از استرس، ناامنی، پریشانی و اضطراب را به جامعه, خانواده ها و کودکان تحمیل می‌کند که علاوه بر ضررهای مادی، هزینه های اجتماعی و روانشناختی گزافی را نیز منتقل خواهد کرد.

او افزود: اضطراب و ترس افراد از آینده‌ای است که هنوز رخ نداده و چگونگی آن برای همه مبهم و نامعلوم است. افراد بدون  دلیل دچار اضطراب نمی شوند بلکه شروع اضطراب با یک تجربه  ناخوشایند اتفاق می افتد. افرادی کمه در گذشته شاهد اتفاقات ناگوار مانند زلزله، مرگ عزیزانشان  بوده  یا حداقل با افرادی که در این زمینه آسیب دیده اند، ارتباط داشته اند بیشتر در معرض اضطراب هستند به همین دلیل فوبیای خاصی نسبت به این مسائل دارند.


بیشتر بخوانید: پس لرزه‌های زلزله آذربایجان شرقی تا کی ادامه خواهد داشت؟


شقاقی بیان کرد: فرد مضطرب نسبت  به علائم خطر حساس تر شده و بیشتر  احتیاط می‌کند. بر خلاف تصورات؛ اضطراب در حالت طبیعی شانس بقای ما را بالا می برد.  اضطراب شدید، حالتی است که حواس را پرت خواهد کرد و  باعث می شود که کارکردهای اجرایی فرد دچار اختلال  شود. برخی افراد گاهی با  هر تکان خوردنی  آن را زلزله می دانند، بنابراین گوش به زنگی آنها   افزایش می‌یابد و اغلب در حالت هشدار باقی می مانند که ممکن است جسم را هم درگیر کرده و در غالب علائم  مشکلات قلبی بروز کند و یا حتی در بعضی موارد منجر به مرگ شود.

او گفت: در این بین  حمایت روانی و عاطفی ،گوش دادن فعال، احترام به احساسات و تسکین دادن می تواند اضطراب فرد را کاهش دهد . کودکان در مشاهده یا مواجهه با زلزله یا سیل دچار شوک، ناباوری، ناامنی، استرس، خشم، ترس و اضطراب می شوند. پیامدهای چنین تجربه هایی ممکن است از یک روز تا چند هفته فرد را درگیر کند و باعث مشکلات خواب، بدغذایی، غمگینی و بدرفتاری پرخاشگری شود.

شقاقی درباره عوامل تاثیرگذار بر اضطراب افراد بیان کرد: دیدن و تماشای صحنه های خشن مثل تخریب خانه ها، ماشین ها و انسان هایی که گرفتار شده اند اضطراب آور است. در چنین موقعیت هایی کودکان را در آغوش بگیرید و به آنها اطمینان بدهید که خطری آنها  را تهدید نخواهد کرد.

او در پایان گفت: اجازه دهید تا کودک در مورد احساسش صحبت کند و آنچه را که دیده و برایش مهم بوده را توضیح دهد. در این زمان سعی نکنید تا صحبت یا حرفش را اصلاح کنید. بیشتر شنونده باشید و بگذارید با جزئیات آنچه را که دیده بگوید. به دلیل آنکه کودکان درک منطقی از دنیا و رویدادها کسب نکرده اند در برخورد با حوادثی مثل زلزله و سیل دچار سردرگمی می شوند. لازم است در مورد چگونگی وقوع آن رخداد به آنها توضیح دهید. دلایل وقوع زلزله و سیل را به زبان ساده و با کمک تصویر و نقاشی بیان کنید؛ این عملکرد تنها  فقط در شرایط خاص ایجاد می شود.

انتهای پیام/

ترس و اضطراب گاهی موجب مرگ می شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.