این راهپیمایی ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی صورت گرفت و در آن مسلمانان علیه اسلامهراسی به راه افتاده در اروپا به ویژه فرانسه شعارهایی را سر دادند.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد گروه مبارزه علیه اسلامهراسی و دیگر فعالان خواستار آن شدهاند که صدای مبارزه علیه موج نفرتی که مسلمانان این کشور را هدف قرار داده است بلندتر شود.
در ۲۸ اکتبر سال جاری میلادی، فردی مسلح به مسجدی در شهر بایون در منطقه پیرنه آتلانتیک در جنوب غربی این کشور حمله کرد که دو نفر در این حادثه زخمی شدند.
بنا بر نتایج یک نظرسنجی که موسسه فرانسوی افکارسنجی عمومی انجام داده است ۴۲ درصد از مسلمان فرانسه دستکم یک بار در زندگی خود تبعیض مذهبی را تجربه کردهاند. بر اساس این مطالعه، ۶۰ درصد زنانی که روسری سر میکنند مورد تبعیض واقع شدهاند و ۳۷ درصد آنها مورد آزار و اذیت کلامی واقع شده اند. آن دسته از زنانی که روسری ندارند نیز به خاطر مذهب خود مورد تبعیض هستند.
چندی پیش نیز مجلس سنای فرانسه که اکثریت آن را راستگریان تشکیل میدهند لایحهای را تصویب کرد که به موجب آن مادران محجبه نمیتوانند فرزندان دانشآموز خود را در فعالیتهای خارج از مدرسه همراهی کنند.
فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان را در میان کشورهای اروپایی دارد و از ۶۷ میلیون جمعیت آن بیش از پنج میلیون نفر مسلمان هستند. با این حال از سال ۲۰۰۴ و پس از مشاجرههای بسیار بر سر لباس دانشآموزان مسلمان، قانون ممنوعیت پوشیدن هرگونه لباسی که نمادی از مذهب در آن باشد در مدارس این کشور به صورت قانون درآمد.
همچنین فرانسه اولین کشوری بود که در اروپا و در سال ۲۰۱۰ پوشاندن صورت در اماکن عمومی را ممنوع اعلام کرد. در سال ۲۰۱۴، دادگاه حقوقبشر اروپا این ممنوعیت را پذیرفت، اما اعلام کرد این قانون به نظر زیادهروی میرسد و ممکن است کلیشهها را ترغیب کند.
در جامعه سکولار فرانسه، سالهاست گروههای طرفدار حقوقبشر معتقدند که قوانین سکولار این کشور سبب شده است اسلامهراسی در اروپا تقویت شود و زنان مسلمان مورد تبعیض قرار بگیرند.
انتهای پیام/