این قانون ۲۹ ماده و ۶ فصل دارد. تعاریف، تشویقها و تسهیلات، تکالیف اشخاص مشمول، تکالیف سازمان، دستگاهها و مراجع ذی ربط، ضمانتهای اجرایی و نظارت بر اجرا از فصل های این قانون به شمار می روند. پایانه فروشگاهی، حافظه مالیاتی، سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی، اشخاص مشمول و مواردی نظیر آن در فصل اول این قانون تعریف شده است.
بیشتر بخوانید: راه اندازي سامانه عمليات الکترونيکي موديان گام بلند ديگري در عرصه تحول فرهنگ مالياتي
در فصل دوم این قانون به الزام نصب پایانه فروشگاهی در خرده فروشیها و واحدهای صنفی که ارتباط مستقیم با مصرف کننده نهایی دارند اشاره شده است که اهمیت بسزایی دارد. طی این قانون، سازمان امور مالیاتی باید ظرف مدت ۱۵ ماه، سامانه مودیان را راه اندازی و امکان ثبت نام مودیان در سامانه و صدور صورت حساب الکترونیکی را از طریق سامانه مذبور فراهم کند.
فصل سوم این قانون که مربوط به سازمان، دستگاهها و مراجع ذی ربط است، بر محرمانه بودن اطلاعات سامانه مودیان (جز به حکم قانون) تاکید کرده است. بر اساس این قانون، بانک مرکزی نیز باید با همکاری سازمان امور مالیاتی ظرف یک سال از ابلاغ قانون، به هر یک از پایانههای فروشگاهی کد یکتا اختصاص دهد.
در فصل تشویقها و تسهیلات بر کسر معادل ۲۰ درصد از مالیات بر ارزش افزوده یا یک درصد از فروش صاحبان مشاغل وصل شده به سامانه مودیان (هر کدام کمتر باشد) حداکثر تا ۶۰ میلیون تومان در هر دوره مالیاتی ظرف ۵ سال اول اجرای قانون تاکید شده است.
مصرف کننده نهایی که از پایانه فروشگاهی و شبکه پرداخت بانکی خرید کند، از هر ده صورت حساب الکترونیکی پرداخت شده، یک صورت حساب به صورت برخط قرعی کشی میشود و ۲ برابر آن چیزی را که مصرف کننده به عنوان مالیات بر ارزش افزوده در آن صورت حساب پرداخت کرده، به حساب شخص مسترد میشود.
انتهای پیام/