سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فتنه‌گران در تظاهرات عراق باید منتظر مجازات حبس باشند

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در بیانیه‌ای اغتشاشگرانی که به آتش زدن خانه‌ها و مقر‌های نیرو‌های امنیتی و اداره‌ها دست می‌زنند، به حبس ابد تهدید کرده و برای مشوقان آنان ۲۰ سال حبس وعده داد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از تلویزیون رسمی عراق، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در بیانیه‌ای فتنه‌گران و اغتشاشگران تظاهرات عراق که دست به جنایت‌هایی قتل شهروندان و نیرو‌های امنیتی این کشور می‌زنند را تهدید کرده و گفت آنانی که خانه‌های شهروندان بی‌گناه و مقر‌های نیرو‌های امنیتی و اداره‌ها را آتش می‌زنند منتظر حبس ابد باشند، وی همچنین تاکید کرد که روی سخنش با خرابکاران است.

در این بیانیه آمده است: «این تظاهرات‌ها با اقدامات جنایتکارانه و تروریستی که به وضوح قابل مشاهده است، همراه بود و هدف از آن تضعیف اعتبار دولت و تضعیف توانایی‌های آن و هدف قرار دادن مردم و امنیت عراق است. این اقدامات مثل جنایت قتل عمل شهروندان و نیرو‌های امنیتی هیچ ارتباطی با اقدامات دموکراتیک ندارد و مجازات جرم تهدید به ارتکاب جنایت علیه شهروندان بی گناه و نیرو‌های امنیتی حبس تا حداکثر ۷ سال است.»

بر اساس این بیانیه: «جرم ضرب و شتم یا خشونت علیه شهروندان بی‌‎گناه و نیرو‌های امنیتی، مجازات حبس تا حداکثر ۱ سال را دارد و جرم جلوگیری از انجام وظایف کارمندان دولت هم مجازات تا ۳ سال حبس را به همراه دارد. همچنین مجازات جرم آتش زدن خانه‌های شهروندان بی‌گناه و آسیب زدن یا اشغال ساختمان‌ها و املاک دولتی و غیر دولتی یا منافع یا امکانات عمومی یا تاسیسات دولتی از جمله وسایل حمل و نقل عمومی و پل‌ها حبس ابد یا موقت اعلام شده و جرم تحریک و تشویق به کمک مالی برای تخریب یا آسیب زدن به ساختمان‌های دولتی و تاسیسات عمومی و دولتی هم با مجازات حبس تا حداکثر ۲۰ سال همراه است.»

نخست‌وزیر عراق در ادامه شفاف سازی مجازات ها، مجازات جرم نقض دستورات صادره از سوی مراجع ذی‌صلاح، از جمله سرپیچی از مقررات منع آمد و شد در ساعات مشخص را حبس اعلام کرد و گفت: «مجازات جنایت حمله به نیرو‌های امنیتی حاضر در مناطق و میدان‌های تظاهرات هم حبس است.»

فرمانده کل نیرو‌های مسلح عراق مجازات جرم شایعه پراکنی و انتشار اخبار دروغین به طرق مختلف برای وحشت پراکنی در دل شهروندان را نیز حبس اعلام کرد و گفت جرم تحریک علنی به نافرمانی از قانون نیز با مجازات حبس همراه است.

در این بیانیه از تظاهرات‌کنندگان عراقی خواسته شده است که به تظاهرات مسالمت آمیز برای مطالبه حقوق قانونی خود پایبند باشند و از انجام اعمال مجرمانه بر اساس قانون عراق خودداری کنند و با دستگاه امنیتی برای دستگیری عناصر سوء استفاده کننده همکاری کنند. نخست‌وزیر عراق از مردم عراق خواست با حفظ آرامش خود در جریان تظاهرات تصویر روشنی از تظاهرات نشان داده تا فرصت از کسانی که مترصد شر رساندن به عراق هستند، گرفته شود.

در همین حال آیت‌الله علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق، در خطبه‌های نماز جمعه -که از سوی نماینده او قرائت می‌شد- درباره سوء استفاده برخی طرف‌های داخلی و خارجی از ناآرامی‌های این کشور هشدار داد.

عبدالمهدی الکربلائی، نماینده مرجعیت عالی شیعیان عراق، بار دیگر با تاکید بر بر لزوم مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات، گفت اعتراضات مردمی خواستارِ اصلاح، ادامه دارد و مردم عراق شجاعت، ایثار، صبر، پایمردی و همبستگی بسیاری از خود نشان دادند. (بیشتر بخوانید)

حشد الشعبی عراق در بیانیه‌ای ضمن استقبال از موضع امروز مرجعیت دینی شیعیان این کشور اعلام کرد: گفتمان پدرانه مرجعیت دینی را با توجه زیاد دنبال می‌کنیم. سخنان مرجعیت را مشعلی در تاریکی می‌دانیم که راه را برای رویارویی با توطئه گران و فتنه گران روشن می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: فرزندان شما به رهنمود‌های مرجعیت دینی و حامیان مطالبات بحق به طور کامل پایبندند. آنچه را در سخنان مرجعیت دینی آمده است و پرچم عراق را که در میادین تظاهرات بالا رفته است ارج می‌نهیم و از قدردانی مرجعیت از تلاش‌های فرزندانشان در حشد الشعبی و نیرو‌های امنیتی و تاکید بر ضرورت فراموش نکردن فداکاری‌های آن‌ها، تشکر می‌کنیم. همواره و در همه شرایط سربازان فداکار خدا، کشور، مرجعیت و ملت باقی خواهیم ماند.

مردم عراق از ماه اکتبر در اعتراض به شرایط اقتصادی و فساد مقامات دولتی دست به تظاهرات زده‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.