او با اشاره به اینکه شایعترین سرطان در مردان سرطان معده است، گفت: مهمترین علل سرطان معده در ایران نوعی میکروب به نام هلیکوباکتر پیلوری است که زمانی ۹۰ درصد ایرانیها به آن مبتلا بودند، هم اکنون این عدد حدود ۵۰ درصد است و پیش بینی میشود در آینده نیز کمتر شود.
رئیس انجمن گوارش و کبد ایران، افزود: سیگار، قلیان، تریاک، نمک و مصرف نکردن میوه و سبزیجات از علل ابتلا به سرطان معده هستند.
ملک زاده درباره شایعترین بیماری گوارشی در کشور، گفت: ۲۰ تا ۲۵ درصد ایرانیها از ریفلاکس یعنی درد بالای معده و ناف، همراه ترش کردن و سنگینی شکم گله میکنند که بیشتر منشا این درد، التهاب در انتهای مری است، چاقی و پرخوری نیز از علل ابتلا به این بیماری است.
او گفت: مصرف زیاد چای از دیگر علل بروز ریفلاکس است، به طوریکه در گذشته چای در استکان و هم اکنون در لیوانهای بزرگ و روزی چند بار مصرف میشود، فست فود، چیبس، پفک، میوههای ترش، غذاهای تند نیز میتوانند سبب ریفلاکس شوند.
رئیس انجمن گوارش و کبد ایران با بیان اینکه توصیه دینی ماست که قبل از سیرشدن کامل دست از غذا خوردن بکشید، افزود: نزدیک ۷۰ درصد ایرانیها یا اضافه وزن دارند، یا چاق هستند و حدود ۳۰ درصد غذایی که مصرف میکنند اضافی است،بنابراین میتوان با حفظ تعادل در غذا خوردن از بروز بیماریهای گوارش پیشگیری کرد.
بیشتر بخوانید: سکته قلبی و مغزی عامل مرگ زودرس ۵۰ درصد ایرانیها
۳۰ درصد ایرانیها کبد چرب دارند
معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با بیان اینکه بیماری شایع دیگر گوارشی کبد چرب است، افزود: ۳۰ درصد ایرانیها کبد چرب دارند، پرخوری و نداشتن تحرک بدنی از علل اصلی ابتلا به این بیماری است، نزدیک ۸۵ درصد ایرانیها هم تحرک بدنی کافی ندارند و سرانه کالری که مصرف میکنند بالاست، لذا چربی در رگهای قلب و مغز و کبد رسوب میکند.
او افزود: کبد چرب تا سالها حتی ۳۰ سال در افراد ادامه دارد، اما افرادی که کبد چرب دارند در معرض این هستند که در جوانی دچار سکتههای قلبی و مغزی شوند، علت نیمی از مرگهای زودرس و ناتوانیها در کشور نیز سکتههای مغزی و قلبی است که کبد چرب میتواند علت آن باشد.
ملک زاده تاکید کرد: اعتدال در غذا خوردن و هفتهای ۵ روز و روزی سی دقیقه ورزش کردن بصورتیکه نفس نفس بزنید، در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها موثر است.
نوزدهمین کنگره گوارش و کبد تا ۱۷ آبان در مرکز همایشهای رازی برپاست، این کنگره با همکاری انجمن گوارش که با ۱۲۵۰ عضو، از انجمنهای بزرگ علمی ایران است در طول ۴ روز پیشرفتهای علمی این رشته و جدیدترین روشهای تشخیص و درمان بیماریهای گوارشی را ارائه میدهند.
انتهای پیام/
سرطانهای گوارشی؛ یک سومِ سرطانها در ایران