سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت اعتراضات زنان بد ‎حجاب روبروی دفتر ریاست جمهوری در سال ۵۹ چه بود؟ + تصاویر

یکی از فعالین فضای مجازی با انتشار رشته توییتی به شرح ماجرای تجمع اعتراضی زنان بد ‎حجاب روبروی دفتر ریاست جمهوری وقت در ۱۴ تیر ۱۳۵۹ پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد دستاران یکی از فعالین فضای مجازی با انتشار رشته توییتی در صفحه شخصی‌اش به شرح وقایع و اتفاقات ماجرای تجمع اعتراضی زنان بد ‎حجاب روبروی دفتر ریاست جمهوری  وقت در۱۴ تیر ۱۳۵۹ پرداخت. دستاران در توییتر خود نوشت:

 «۱۴ تیر ۱۳۵۹ زنان بد ‎حجاب روبروی دفتر ریاست جمهوری وقت دست به تجمعی اعتراضی می‌زنن.
اما علت این اعتراضات چه بود؟
کمی عقب‌تر:
۶ تیر ۱۳۵۹ / امام خمینی از ادامه وضعیت طاغوتی در ادارات (مانند عدم تغییر سربرگ‌ها و آرم‌ها) و حجاب کارمندان زن در ادارات انتقاد کردند و به دولت وقت (به ریاست بنی صدر) ۱۰ روز زمان داد تا این اوضاع را درست کند. این موضع گیری سخت امام سبب شد تا موافقان و مخالفان حجاب قانونی در این مورد بیشتر صحبت کنن. تو این رشته به مرور نظرات این افراد پرداختم.


"شاید شوکه بشید!
‏۱۳ تیر ماه / جمعه / مردم قم به دعوت آیت الله منتظری دست به راهپیمایی حمایتی از سخنان امام زدند. منتظری هم از تصفیه سفارت خانه‌ها سخن گفت. وی در این سخنرانی به حجاب برخی از همسران سفرا هم انتقاداتی داشت! همان روز (جمعه) راهپیمایی حمایت از سخنان امام در تهران هم برگزار شد که به خطبه های نماز جمعه توسط آیت الله خامنه‌ای ختم شد، آقای خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه از لزوم رعایت حجاب و عفاف اسلامی در ادارات سخن گفتند."


‏آیت الله خامنه ای در هفته بعد هم (۲۰تیر) در سخنانی شدید الحن در مورد اجتماع زنان بدحجاب گفت: "شما دروغگو و ضدانقلاب هستید. چون لباس سیاه علامت عزاداری آزادی را نشان می‌دهد. می‌خواهید بگوئید در این مملکت آزادی نیست شما مگر در ایران زندگی نکرده‌اید؟ موقعی که مردم ایران در اختناق ‏به سر می‌بردند و زیر دست و پای جلادان دست و پا می‌زدند شما آن روزها کجا بودید و چرا لباس سیاه نپوشیدید که امروز که تازه این ملت می‌خواهد آزادی را تجربه کند. سالیان سال بود که ملت از آزادی خبر نداشت دلیل آزادی امروز این است که به شما ضدانقلابیون اجازه دادند تظاهرات کنید."


‏"سمینار خانم‌های اداری" در این ایام دوبار تشکیل شد: (۱۳ و ۱۸ تیر) بیانیه‌ای صادر کرد که در هر دو بیانیه از لزوم حفظ حجاب اسلامی برای زنان کارمند نوشت. نکته جالب توجه حضور زهرا رهنورد و اعظم طالقانی در این همایش است! همسر زهرا رهنورد (‎#میرحسین_موسوی ) هم در حال دفاع از قانون حجاب اسلامی بود. وی که در آن زمان مسئولیت روزنامه جمهوری اسلامی را داشت با چاپ عکس معترضین به قانون حجاب اسلامی، سخت به آنان تاخت."


‏"جامعه روحانیت مبارز (اعضا: مهدوی کنی، هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و حسن روحانی) هم با صدور اطلاعیه‌ای از این فرمان امام حمایت کردند و حجاب اسلامی را برای زنان در ادارات امری واجب دانستند."

"مجید انصاری (از اصلاح طلبان امروزی و معاون حقوقی حسن روحانی) هم از لزوم پیگیری مسئله حجاب سخن گفت، بنی صدر و سید احمد خمینی را هم به موافقان حجاب قانونی اضافه کنید."

"شهید بهشتی هم در بهمن همان سال در مورد حجاب قانونی گفت: اگر (زنی) نخواست آزادانه بشنود و بگوید خوب است ولی من دلم می‌خواهد نیمه برهنه از خانه بیرون بیایم، با آرایش تمام عیار در خیابان ظاهر بشوم در اینجا نظام اسلامی با او چه کند؟ آزادی او را رعایت کند و به او بگوید آزادی خانم؟ نخیر در آنجا ما نهی از منکر می‌کنیم در این صورت خودبخود مقداری از آزادی این خواهرها را از دستشان می‌گیریم و نه به خاطر اینکه دشمن آزادی او و آزادی بشریت باشیم، به خاطر اینکه دوست و خواستار آزادی او و آزادی بشریت هستیم."

حرف‌های شهید بهشتی رو مقایسه کنید با دروغ‌هایی که این روزها عده‌ای بهش می‌بندن. اظهار نظر سید احمد خمینی و انصاری و رهنورد و موسوی هم جالبه. وسط شعر عاشقانه‌ای عکس پیرمرد و پیرزن توییت کردنتون، فکر کنید ببینید نظرشون تغییر کرده یا صرفه در تغییره؟»

انتهای پیام/

برچسب ها: فضای مجازی ، حجاب ، توییتر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.