سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمالوندی خبر داد؛

ساعت ۱۲ امشب عملا گاز را به سانتریفیوژ‌ها تزریق می‌کنیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ساعت ۱۲ امشب گاز را به سانتریفیوژ‌ها تزریق می‌کنیم، ساعاتی طول می‌کشد تا به پایداری برسد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه خبر، گفت: امروز مخزن ۲۸۰۰ کیلویی که حدود ۲ هزار هگزافلوراید اورانیوم است از نطنز به فردو منتقل شد و دو سه ساعت پیش تحت نظارت بازرسان انجام شد.

او با بیان اینکه قرار بود بر اساس برجام غنی سازی در فردو انجام نشود، افزود: این فرآیند غنی سازی چند مرحله دارد که مرحله اول انتقال مواد است که انجام شد در مرحله دوم باید به خطوط خوراک وصل شود و مراحل دیگر که در چند ساعت آینده این مراحل انجام می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: ساعت ۱۲ امشب عملا گاز را به سانتریفیوژ‌ها تزریق می‌کنیم و چند ساعت طول می‌کشد تا به مرحله پایداری برسد.

او اظهار کرد: روز شنبه که دوباره بازرسان آژانس خواهند آمد به مرحله‌ای می‌رسیم که حدود ۴.۵ درصد غنی سازی خواهیم داشت؛ ما به تمام چرخه سوخت از استخراج تا پسمانداری مسلط هستیم؛ استخراج و غنی سازی تا پسمانداری. تبدیل کیک زرد به هگزافلوراید مرحله مهمی است که در جای دیگری انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: گازدهی به سانتریفیوژهای فعال در سایت فردو آغاز شد 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: غنی سازی را در چند سال گذشته بعد از برجام در سایت شهید احمدی‌روشن نطنز انجام می‌دادیم، ترجیح دادیم مواد را از نطنز به فردو منتقل کنیم و با توجه به فاصله جغرافیایی کوتاه‌تر و سرعت این کار انجام شد ما در زمینه تولید هگزافلوراید هیچ مشکلی نداریم و در حال حاضر حدود ۵۰ تن گاز هگزافلوراید تولید می‌کنیم و مقداری که الان وارد فردو شد حدود ۲ تن است که بعدا به تدریج افزایش می‌یابد.

کمالوندی تاکید کرد:  این اقدامات باید تحت نظر بازرسان آژانس انجام شود که اقدامات را راستی آزمایی کنند و این کار انجام می‌شود و همین الان بازرسان آژانس در فردو هستند و تا ساعات آینده فرآیند این کار پایان می‌یابد و از ساعت ۱۲ امشب به سانتریفیوژ‌ها گازدهی می‌شود و تولید را داریم و پس از آن باید به مرحله پایداری برسد که این تولید پایدار برای ایام آینده باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۱۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
حیلی خوبه
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
به فکر ساخت این تأسیسات و تاسیساتی که در آینده ساخته میشوند در زیر کوههای بزرگ البرز و زاگرس باشید .
شهرهای بزرگ زیر زمینی.
اکبر
۱۷:۳۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
این درسته تشکر
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
لطفا رهبردستور و تاکید بفرمایند به این اقایان که این قدمها غیر قابل برگشت هستند و هزینه از بیت المال بازیگوشی نیست که هر وقت اونها دلشون خاست برگردند ما هم بریم سر خط دارم میسوزم از اگه واقعامیگه قابل برگشت اتش گرفتم حالا که بعد چند سال رکود اومده یک قدم درست ورداره اونهم قابل برگشت
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
نمیشود تاسیسات بیشتر و راهبردیتری در عمق چند صدمتری در زیر کوهها و در عمق زمین ساخت.
احسان
۱۷:۱۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام حالا ک دشمن شمشیرو از رو بسته ماهم ببندیم
حالا ک این برجام واسمون چیزی نداشت بزارید خروج ازش داشته باشه
بسازید بمب اتمو دیگه تا بفهمم یک من ماست چقدر کره داره
رهبر هم گفته استفاده حرام ساختشو ک نگفته..
ناشناس
۱۶:۳۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
لطفا بفرمایید این عملیاتها حداقل زمان تعیین کنید که بعد گذشت دو هفته از هر قدم دیگه قابل بازگشت نخاهد بود نمیخاهیم اونها را منتظر بزارین چند ماه هزینه کنیم تماشا کنند بعد بگن ما اومدیم ماهم بگیم ما هم برگشتیم