به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سه روز پیش بود که سیدمحمد صادقزاده، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران از امکان نصب نیروگاههای خورشیدی در پشت بام منازل مسکونی مردم و خرید برق توسط دولت از مردم تا سقف ماهانه ۲.۵ میلیون تومان خبر داد.
انتشار این خبر، بازتابهای بسیاری داشت و مهمترین سوالی که مخاطبان خبرگزاری مطرح کردند این بود که باید از کجا شروع کنیم و چگونه اطلاعات بیشتری به دست آوریم.
برای پاسخ به این سوال، سراغ مسئول ارشد متولی این امر در کشور رفتیم. صادقزاده، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران در این خصوص گفت: این سازمان، راهبری نصب نیروگاههای خورشیدی بر روی پشت بام منازل مردم را به شرکتهای توزیع برق واگذار کرده و مردم میتوانند برای هرگونه کسب اطلاع در این زمینه به شرکت توزیع برق منطقه محل زندگی خود مراجعه کرده و درخواستها و سوالات خود را مطرح کنند.
طبق گفته معاون وزیر نیرو، در حال حاضر تعرفه خرید برق از نیروگاههای خورشیدی که در پشتبام منازل نصب میشوند بهازای هر کیلوواتساعت ۱۰۴۰ تومان است که این رقم با ضرایبی مثل استفاده از تجهیزات ساخت داخل و ضرایب تعدیل سالانه باز هم امکان افزایش دارد.
پیش از این محدودیت نصب نیروگاههای خورشیدی تا ۵ کیلووات روی پشت بام منازل مسکونی وجود داشت که این محدودیت تا سقف ۱۰ کیلووات افزایش یافته است.
صادقزاده هزینه احداث یک نیروگاه ۱۰ کیلوواتی خورشیدی را حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: اگر یک نیروگاه ۱۰ کیلوواتی در پشتبام منازل مردم نصب شود چیزی در حدود ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برق این نیروگاه توسط دولت خریداری میشود.
از اینرو، شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور، این آمادگی را دارند که تمامی راهنماییها و کارشناسیهای لازم را برای احداث پنلهای خورشیدی روی پشت بام منازل مسکونی مردم را ارائه کرده و امکان خرید برق توسط دولت از این پنلها را فراهم کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/