سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأثیرآب‌و‌هوا بر احساس درد

مطالعه جدید دانشمندان نشان می‌دهد نوع خاصی از آب‌و‌هوا روی افراد دارای بیماری آرتریت و ورم مفاصل تاثیر می‌گذارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که یک فرد می‌گوید در آب و هوای خاصی احساس درد در استخوان خود دارد، چندان هم بی‌راه نگفته است. دانشمندان دانشگاه منچستر انگلستان یافته‌های یک مطالعه جدید را منتشر کرده اند که ارتباط بین درد مزمن و روز‌های مرطوب و بادی را با فشار اتمسفر کم نشان می‌دهد.

این تحقیق با عنوان «Cloudy with a Chance of Pain» در مجله «npj Digital Medicine» منتشر شده است.

«ویل دیکسون» مدیر مرکز اپیدمیولوژی در مقابل آرتروز، در دانشگاه منچستر می‌گوید: تصور می‌شود که هوا از زمان بقراط بر علائم بیماران مبتلا به آرتروز اثر می‌گذارد. حدود سه چهارم افرادی که مبتلا به آرتروز هستند معتقدند درد آن‌ها متاثر از آب و هوا است.»

این مطالعه شامل بررسی بیش از ۱۳۰۰۰ نفر است، اگرچه محققان مجموعه داده‌های نهایی را از ۲۶۵۸ نفر که حدود ۶ ماه و به طور روزانه در آن شرکت کردند، تهیه کردند.

شرکت کنندگان عمدتاً مبتلایان به آرتروز بودند در حالی که برخی از آن‌ها دارای درد‌های مزمن دیگری مانند فیبرومیالژیا، میگرن یا نوروپاتی بودند.

جمع‌آوری داده‌ها از طریق یک برنامه تلفن هوشمند که به طور خاص برای مطالعه تهیه شده بود، انجام شد. هر شرکت کننده از برنامه برای گزارش درد هر روز خود استفاده می‌کرد، در حالی که برنامه با استفاده از GPS تلفن، آب‌و‌هوا را در منطقه خود ثبت می‌کرد.

تاثیر آب‌و‌هوا بر درد

دیکسون اعلام کرد که تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد احتمال تجربه درد بیشتر، در روز‌های مرطوب همراه با باد شدید فشار کم، در مقایسه با یک روز متوسط حدود ۲۰ درصد است.

این بدان معنی است که اگر شانس شما برای یک روز همراه با درد در آب‌وهوای متوسط ۵ از ۱۰۰ بود در یک روز مرطوب با باد شدید به ۶ در ۱۰۰ افزایش می‌یابد. در گزارش‌ها نشانه‌ای از ارتباط بین میزان بارندگی و درد نبود. به همین ترتیب به تنهایی هیچ ارتباطی بین درد و دما مشاهده نشد. دردناک‌ترین روز‌ها برای شرکت کنندگان مرطوب و روز‌های همراه با باد و سرد بود.

ارزش این مطالعه

دیکسون اظهار داشت که یافته‌های این مطالعه می‌تواند منجر به پیش‌بینی‌های درد در کنار پیش بینی‌های کیفیت هوا شود و می‌تواند به افراد مبتلا به درد مزمن کمک کند تا برنامه‌ریزی فعالیت‌های خود را انجام دهند و کار‌های سخت‌تر خود را در روز‌هایی که احتمال درد کمتری در آن وجود دارد، انجام دهند.

کارولین گمبل یکی از شرکت کنندگان در این مطالعه است که دارای بیماری «اسپوندیلیت آنکیلوزان» (نوعی آرتروز) است این یافته‌ها را بسیار سودمند دانست؛ بنابراین درد مزمن بر کار، زندگی و سلامت روانی بسیاری از مردم تأثیر می‌گذارد. حتی وقتی که توصیه‌های مربوط به مدیریت درد را دنبال کردیم، اغلب درد روزانه را تجربه می‌کنیم. دانستن اینکه هوا چگونه بر درد اثر می‌گذارد، فرد را قادر می‌سازد تا بپذیرد درد از کنترل ما خارج است.

منبع: ایسکا نیوز

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.