سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های حقوقی؛

آیا اموال همسر و فرزندان به دلیل بدهی شوهر یا پدر مصادره می‌شوند؟

در دعاوی مالی این سوال وجود دارد که آیا از اموال خانواده فرد بدهکار برای پرداخت بدهی‌های او استفاده می‌شود یا آن‌ها نقشی ندارند.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از موضوعاتی که در دعاوی حقوقی باید یه آن توجه داشت این است که آیا درصورت کلاهبرداری کرد می‌توان اموال همسر و فرزندش را به دلیل بدهی او مصادره کرد؟

این موضوع را ماده ۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی توضبح داده است و بر اساس آن هر فردی به موجب حکم دادگاه به رد هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، درصورتی که عین مال وجود داشته باشد آن مال أخذ می‌شود و به طرف مقابل تسلیم می‌شود.

توقیف مال کلاهبردار برای پرداخت بدهی‌ها

اما در صورتی که رد عین مال ممکن نباشد اموال فرد خاطی توقیف می‌شود و از فروش آن بدهیهایش پرداخت می‌شود.

از سویی دیگر دادگاه صادرکننده رای وظیفه دارد به تقاضای شاکی و از طریق پیش بینی شده در این قانون و به هر صورتی که قانونی باشد باید اموال فرد خاطی را شناسایی و توقیف گند.

بر اساس قانونی توقیف و برداشت از اموال دیگران امکان پذیر نیست، اما پرداخت دین از سوی فرد دیگری اگر به خواست و اراده او باشد مشکلی ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰
سلام.آیادادگاه می‌تواند به جرم کلاهبرداری همسر اموال شوهر رامصادره کنه یانه باتشکر
ناشناس
۰۱:۴۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام فردی از ما کلاه برداری کرده و حکم دادگاه هم به نفع ما صادر شده.ولی متهم چیزی به نام خودش ندارد و به نام پسر و همسرش زده است.آیا ما میتوانیم از مال همسر و پسرش حقمان را بگیریم?؟؟
حسین
۱۲:۵۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
با عرض سلام و ادب
بنده می خواهم منزل مسکونی و ماشینم را بنام همسرم کنم چون خودم در شرایط بیماری خاص هستم دو تا فرزند پسر نیز دارم
سند منزل در رهن بانک هستش
پدرم در قید حیاط
می خواهم همچی به همسرم برسه لطفا راهنماییم کنید
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
من چکی داشتم 20میلیون تومن پول به طرف دادم چون مدرکی نداشتم اموالی هم نداشتم خانه استیجاری زندگی میکنم رفتگر شهرداری هستم هیچ اموالی نه خانه نه ماشین فقط یه موتور قراضه با 5فرزند ...تعجب من اینکه چرا دادگاه رفسنجان حساب پسرم بسته ماشینش توقیف کرده خانه اش توقیف کرده هیچ ربطی هم به پرونده من نداره ضامن چک من هم نیست تحقیق کردم قاضی داماد برادرشاکی پرونده من هست به قاضی گفتم چرا اموال پسرم بلوکه کردی جواب داد به تو ربطی نداره حتی کپی هم از پرونده من نداد.حالا شما بگید به کی مراجعه کنم.
سارا
۱۷:۳۰ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
اگربرای پدری بابت بدهی به صاحب خانه حکم توقیف اموال گرفته بشه آیا اموال فرزند مجردی که در اون خونه زندگی میکنه قابل توقیف؟مثلا وسایل منزلی که فاکتور به اسم اون فرزند و از حساب شخصی اون خریداری شده
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
چي شد من كه متوجه نشدم
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۴ تير ۱۳۹۹
بالاخره چی شد؟ مصادره میشه یا نه؟
سامان
۱۱:۲۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
خیر توقیف و مصادره نمی شود