سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر صمت در گفت و گو با رادیو بین المللی چین:

روابط ایران و چین راهبردی و بلند مدت است/ضرورت توسعه سرمایه گذاری‌های بین ۲ کشور

رحمانی گفت: جمهوری اسلامی ایران به روابط خود با چین به شکل درازمدت و راهبردی نگاه می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شاتا، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در راس هیاتی بلند پایه به منظور دیدار و گفتگو با مقامات چین و همچنین شرکت در دومین نمایشگاه واردات شانگ‌های وارد این شهر در جنوب شرق چین شد.

دومین نمایشگاه بین المللی واردات چین با مشارکت ۱۵۰ کشور از سراسر جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران از فردا ۱۴ آبان سال جاری با حضور «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در شانگ‌های آغازبکار می‌کند.

وزیر صمت در گفت و گو با رادیو بین المللی چین اعلام کرد: روابط دو کشور ایران و چین به صورت راهبردی و بلندمدت است.

وی گفت: ما در شرایط جدید می‌توانیم در خودروسازی، دارو، نفت و گاز و پتروشیمی، مخابرات و لوازم خانگی هوشمند، همچنین احداث راه آهن پرسرعت و موارد دیگر همکاری کنیم و دو کشور ظرفیت‌های کم نظیری از این لحاظ دارند.

وزیر صمت در ادامه به اهمیت نمایشگاه واردات شانگ‌های پرداخت و اضافه کرد: این نمایشگاه حرکت اقتصادی جدیدی از طرف چین است و ما از این فرصت استقبال کرده ایم.

وی گفت: ما به رابطه برد برد بین دو طرف نگاه می‌کنیم و در حوزه‌های نفت و پتروشیمی و برخی موارد دیگر در ایران پتانسیل‌هایی داریم در کنار این پتانسیل‌ها برخی اقلام سنتی از قبیل فرش و زعفران هم است که اگر بتوانیم تجارت سنتی را با همکاری‌های جدید مثلاً در ظرفیت‌های خودروسازی تلفیق کنیم، چین می‌تواند جانشین برخی شرکت‌های خارجی در ایران شود که سالیان سال است در ایران حضور دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران افزود: در صورتی که شرکت‌های چینی منافع ایران را تامین کنند، آن‌ها می‌توانند جانشین برخی شرکت‌های خارجی در ایران شوند که سالیان سال حضور داشته اند.

رحمانی خاطرنشان کرد: نقش چین در زمینه اقتصاد و تجارت با ایران به تنهایی فراتر از کشور‌های اوراسیا است چین هم از نظر ظرفیت‌های جمعیتی و پتانسیل‌های اقتصادی و هم از نظر صادرات و واردات و همکاری‌های فناوری با جمهوری اسلامی ایران، نقش بسیار متفاوت و منحصر بفردی دارد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هم به روابط خود با چین به شکل درازمدت و راهبردی نگاه می‌کند تاکید و اراده مسئولان کشور اعم از مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، این است که هیچ محدودیتی در گسترش روابط با چین نداشته باشیم.


بیشتر بخوانیدوابستگی صادرات غیرنفتی به کالاهای سنتی/توسعه صادرات نیازمند بسته های تشویقی است


رحمانی افزود: رابطه تاریخی و همکاری‌های صنعتی و تجاری دو کشور در حال حاضر هم قابل ملاحظه است. هم چین هم ایران کشور‌های در حال توسعه و گسترش هستند ایران در حال تبدیل به یک کشور نوظهور صنعتی و اقتصادی پرظرفیت است.

وزیر صمت ایران ادامه داد: ضروری است سرمایه گذاری‌های بین دو کشور افزایش پیدا کند.ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای چین پرونده جداگانه‌ای باز کرده ایم و به این کشور نگاه ویژه‌ای داریم ما بنا به دعوت مقامات چینی در این نمایشگاه شرکت کرده ایم و امیدواریم بازرگانان و تجار ایرانی و چینی از این طریق بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در ادامه در مورد طرح «یک کمربند - یک جاده» هم گفت: ما در همکاری در زمینه پیشنهاد یک کمربند یک جاده با طرف چین طرح راه اندازی شهرک مشترک داریم که منطقه‌ای به وسعت دو هزار هکتار برای این کار اختصاص داده ایم.

رحمانی گفت: ایران به دلیل موقعیت جغرافیای خود می‌تواند به عنوان محل همرسی و انشعاب راه‌های ارتباطی مختلف تجاری و اقتصادی بین آسیای مرکزی، هند، اروپا و قاره افریقا باشد اراده سیاسی و شرایط دو کشور هم موجود و مساعد است و مهم این است که این ظرفیت‌ها فعال شود دولت‌ها بسترسازی می‌کنند و مردم هستند که باید وارد صحنه شوند و نقش خود را ایفا کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: صادرات ، واردات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.