سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«دیسک خودرو» چه کار می‌کند؟

یکی از قطعات مهم در همه خودرو‌ها دیسک ترمز است که نگهداری و مراقب درست آن می‌تواند طول عمر آن را بالا ببرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیسک ترمز در واقع قطعه‌ای دایره‌ای در قسمت چرخ‌ها است که وظیفه آن متوقف ساختن خودرو در هنگام گرفتن ترمز می‌باشد. این قطعه حیاتی در خودرو دارای یک طول عمر مشخص است و پس از طی این مدت، رفته رفته از کارایی آن کاسته می‌شود. دیسک ترمز با دو قطعه دیگر خودرو ارتباط مستقیم دارد. اول با چرخ‌ها که همگام با آن‌ها شروع به چرخش کرده و همگام با آن‌ها از حرکت باز می‌ایستد. دومین قطعه‌ای که مستقیما با این دیسک در ارتباط است، لنتترمز بوده که پیش از این در رابطه با آن مفصلا صحبت کرده و وظایف آن را به طور کامل بررسی کرده ایم.

هنگامی که راننده پای خود را روی پدال ترمز فشار می‌دهد، لنت‌ها با دیسک ترمز درگیر می‌شوند و در نتیجه باعث می‌شوند تا از سرعت چرخش دیسک کم شود. کم شدن سرعت گردش دیسک‌ها سبب می‌شود تا چرخ‌ها نیز سرعتشان کاسته شود و در نهایت به طور کامل از حرکت باز ایستند. اگر دیسک ترمز به درستی عمل نکند و کارایی مناسبی نداشته باشد، در نتیجه در هنگام ترمز گیری، خودرو عملکرد مناسبی نخواهد داشت و در نتیجه دچار مشکل خواهد شد.

هرچقدر بیش‌تر رانندگی کنید، مسلم است که از ترمز بیش‌تر استفاده می‌کنید و بنابراین لنت‌های ترمز سریع‌تر فرسوده می‌شوند. در حالت‌های استفاده نرمال از خودرو، حتما بازرسی سیستم، دیسک و لنت ترمز را سالی یک بار انجام دهید.

از لنت‌های استاندارد و توصیه شده توسط کمپانی تولید کننده خودرو و بدون در نظر گرفتن چند درصد قیمت بالاتر آن‌ها استفاده کنید، زیرا لنت‌های نامرغوب هزینه‌های بیشتری را به جهت تعویض دیسک‌های آسیب دیده در پی خواهند داشت. همیشه با ترافیک هم گام باشید، یعنی سرعت خودروی خود را با توجه به سرعتی که دیگر خودرو‌ها در ترافیک می‌روند تنظیم کنیم تا ترمز کمتر و با فشار کمتری استفاده کنیم.

محدوده سرعت را رعایت کنید و سپر به سپر خودروی جلویی حرکت نکنید و حتما فضای کافی با خودروی جلویی را در نظر بگیرید. انجام این کار سبب تولید گرما، اصطکاک و فرسایش کم ترمی‌شود.

عادت‌های خشونت آمیز را ترک کنید، زیرا رانندگی توام با فشار عصبی باعث ترمز گرفتن در آخرین دقایق شده و این کار علاوه بر خطرات احتمالی برخورد و تصادف‌های ناگهانی، به مروز زمان دیسک ترمز را از بین می‌برد.

توصیه می‌گردد در مواقعی که قصد کارواش خودروی خود را دارید حتما به موتور اجازه دهید به دمای نرمال خود رسیده و سپس نسبت به شستشوی خودرو اقدام نمائید. آب ریختن روی دیسک در حالتی که داغ باشد، دیسک تاب برمی‌دارد، توجه کنید هنگام کارواش، خودرو به دمای نرمال رسیده باشند که تاب برداشتن دیسک ترمز، یا کاسه‌های چرخ عقب از عواقب این کار است.

منبع:تسنیم
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.