رئیس پدافند غیرعامل گفت: تعریف حمله متفاوت است؛ وزارت ارتباطات بنا بر تعریف SOC هر نوع تلاش برای نفوذ و رخنه به سیستمها را یک نوع حمله سایبری میداند اما آن برداشتی که از واژه حمله به عنوان حمله جنگی می شود، این سطح نیست.
سردار جلالی افزود: در واقع SOC به صورت اتوماتیک این نوع رخنهها را پاسخ میدهد که برخی میتوانند تلاش برای نفوذ و برخی دیگر دستکاری اطلاعات و ورود باشد. منشاء این آماری که وزیر ارتباطات ارائه داده، خود وزارت است که طبق این تعریف دور از ذهن نیست.
رئیس پدافند غیرعامل با بیان اینکه حملات سایبری در سه سطح دستهبندی میشوند، اظهار کرد: حملات سایبری در سه سطح توصیف میشوند؛ نخست سطح کم ارزش و بیاهمیت، دوم سطح متوسط و سوم سطح عالی که حمله جنگی سایبری را فقط در سطح عالی اتفاق میافتد که میتواند منجر به از کار انداختن زیرساخت و توقف علیه کارکرد و یا انهدام زیر ساخت شود، نظیر آنچه در حادثه نطنز رخ داد. اما در تعریف وزارت ارتباطات هر نوع تلاش برایورود به سیستم، یک نوع حمله سایبری محسوب می شود.
او در ادامه تصریح کرد: در سال گذشته به طور عمده حمله از جنس عملیات جنگی سایبری بر علیه کشور نداشتیم و سیستمهای دفاعی ما هر گونه تلاش برای ورود به سیستم را کاملا کنترل کردهاند. نمونه بارز آن ادعای آمریکا در پاسخ به مهار پهپاد بدون سرنشین است که با تلاشی که در داخل کشور انجام دادیم، هیچ اثری از این حمله دیده نشد. منطور از اثر، اثر تخریبی است که کاملا مهار و مدیریت شد.
بیشتر بخوانید: یکی از موضوعات اساسی امروز کشور ما پدافند شیمیایی است/ ما نمیتوانیم به رویکردهای سنتی پدافند غیرعامل اتکا کنیم
سه شنبه هفته گذشته جلسه وزرای کنفرانس امنیتی مونیخ، با موضوع امنیت سایبری به ریاست "ولف ایشینگر" رئیس کنفرانس و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان برگزار شد. و وزیر ارتباطات کشورمان در این جلسه گفت: ایران به عنوان یکی از قربانیان حملات سایبری، پوشش دفاعی خود در برابر این حملات از طریق سامانه "دژفا" ارتقا داده است براین اساس توانسته ۳۳ میلیون حمله سایبری در یک سال گذشته را دفع کند.
انتهای پیام/