به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، این گوشه دنج اقامت گاه بوم گردی نام گذاشته شده که بر اساس معماری سنتی ایرانی و اسلامی ساخته و یا بازسازیشده است؛ بهترین مکان برای گذران ساعاتی دلنشین و ثبت تجربهای بهیادماندنی است. در سالهای اخیر توجه بسیار زیادی به بازسازی و یا ساخت اقامتگاههای بوم گردی شده است و روزبهروز بر رونق و محبوبیت این اقامتگاهها افزودهشده است.
در این اقامتگاهها تلاش میشود تا فرهنگ بومی مناطقی حفظشده و به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.
اقامتگاه بومگردی (عمارت) مَسین بابا واقع در روستای بیابانک از توابع شهرستان سرخه است و میتوان گفت این اقامتگاه؛ تنها اقامتگاهی که در آن سه نسل زندگی انسانها را میتوان مشاهده کرد.
مجید کرک آبادی که حالا بهنوعی صاحب این عمارت و یا همان اقامتگاه بوم گردی و نام آن را نیز «مسین بابا» گذاشته است؛ در مورد این عمارت گفت: درواقع این ملک متعلق به پدربزرگم بوده است که در سال ۱۳۸۳ (بعد از فوت پدربزرگ) فروختهشده و من نیز برای حفظ این میراث خانوادگی در سال ۱۳۹۳ مجدد آن را خریداری کردم و اقدام به مرمت این ملک کردم.
او افزود: این عمارت از سال ۹۷ آماده و پذیرای مهمان بوده است. زیرزمین عمارت بهصورت دست کند بوده و متعلق به زمانی است که انسان هنوز با هیچگونه مصالح ساختمانی آشنا نبوده (حدود ۸۰۰ سال قبل شاید هم بیشتر)؛ طبقه همکف آن از خشت و گل ساختهشده و روی زیرزمین دست کند با خشت سقف زده و طبقه اول این عمارت نیز از مصالح گچ استفادهشده است.
کرک آبادی از انتظاراتش از مدیران و مسئولان میراث فرهنگی گفت و خواست که با مشاغل حوزه گردشگری مانند سایر شغلهای آزاد برخورد نشود و فقط برای افزایش آمار اقامتگاهها جواز صادر نکنند و ملکی که بهعنوان اقامتگاه بوم گردی میخواهد مجوز فعالیت دریافت کند بررسی شود که واقعاً قدیمی و میراثی باشد و به املاکی که با مصالح روز و مدرن، ولی به شکل و طرح قدیمی ساخته میشود؛ مجوز تحت عنوان اقامتگاه صادر نشود.
او از مسئولان امر در حوزه گردشگری خواست با توجه به نیاز هر شهر و روستا مجوز اقامتگاه بومگردی صادر شود و اگر اقامتگاهی طرح خاصی را اجرا کرد، از آن طرح مانند اختراع حمایت شود و امکان کپیبرداری از طرح انجامشده حداقل در همان شهر یا روستا امکانپذیر نباشد.
کرک آبادی اضافه کرد: با انجام این حمایتها مردم به ساختار کلی گردشگری تمایل پیداکرده و ترغیب به انجام این کار و سرمایهگذاری در این کار میشوند؛ ولی اگر قرار باشد فردی که هزینه کرده و سرمایهگذاری کند، ولی از آن طرح حمایت نشود و توسط دیگران همان طرح در همان محل تکرار شود، مردم هم کمتر علاقه به سرمایهگذاری نشان میدهند.
این مسئول اقامتگاه بومگردی ادامه داد: از مسئولین خواهش میکنم به قسمتهای عمومی مانند کوچههای منتهی به اقامتگاهها و زیرساختهای لازم بهطور ویژه رسیدگی کنند.
کرک آبادی در مورد گردشگرانی که تاکنون از این عمارت دیدن کردهاند نیز گفت: مردم روستا کاملاً همکاری لازم را دارند، مثلاً با گردشگران و مهمانان طوری برخورد میکنند که مهمانها کاملاً احساس راحتی میکنند، علاقه دارند که در مورد میراث قدیمی روستا به مهمانان اطلاعات بدهند.
او اضافه کرد: گردشگران خارجی هم علاقه زیادی به اینگونه مکانها نشان میدهند، هم از لحاظ مذهبی هم فرهنگی واقعاً رعایت مسائل را کرده و علاقه خاصی دارند، فقط به تبلیغات گستردهتری نیاز هست تا روستا بیشتر شناخته شود.
این سرمایهگذار بخش گردشگری گفت: نظر گردشگران چه داخلی و چه خارجی برای ما اهمیت زیادی دارد، مثلاً برای نمونه در عمارت مَسین بابا دفترچه یادداشتی داریم که در اختیار گردشگران قرار میدهیم و در پایان مهمانی هنگام ترک اقامتگاه از آنها میخواهیم تا نظرات خودشان را در آن ثبت کنند و این کار هم خوشبختانه مورد استقبال اکثر گردشگران قرارگرفته است.
صاحب این عمارت بومگردی افزود: برای این عمارت تقریباً چیزی حدود ۲۰۰ میلیون تومان سرمایهگذاری کرده که مبلغ ۱۰۰ میلیون بهصورت وام تأمینشده و مابقی نیز سرمایه نقدی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان نیز توسعه صنعت توریسم و گردشگری را امری ضروری برای این استان دانسته و گفت: توسعه گردشگری استان سمنان نیاز به تغییر رویکرد و نگاه مسئولان و مردم دارد.
مهدی جمال اضافه کرد: استان سمنان دارای ظرفیتهای مناسب در حوزه گردشگری بوده و باید برای تبدیلشدن به مقصد گردشگری از این ظرفیتها بهره بگیرد.
او با بیان اینکه عمده روستاهای استان سمنان گردشگر پذیر است، گفت باید زیرساختها و امکانات لازم در آنها مانند اقامتگاههای بوم گردی ایجاد شود.
بههر روی توسعه اقامتگاههای بوم گردی سرآغاز رونق گردشگری روستایی محسوب میشود و از آنجا که نقش مهمی در اشتغالزایی دارد؛ نیاز مبرمی به توجه، حمایت و سرمایهگذاری در این بخش است.
بوم گردی ازآنجاکه فرصت پیشرفت و توسعه اقتصادی را فراهم میکنند میتوانند در مناطق روستایی بهعنوان جایگزینی مناسب برای سایر منابع درآمدی ساکنان آن باشد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب