او بیان کرد: کمبود نقدینگی در صنعت قطعه سازی منجر به رکورد و درجا زدن در تولید قطعات شده است، همین امر مانعی جدی برای افزایش تیراژ در این صنف شده است.
دبیر انجمن قطعه سازان ادامه داد: ۲۰ درصد قطعات موجود در بازار ساخت داخل و مابقی وارداتی است؛ این روند ناخوشایند(واردات قطعه خودرو) که مورد تایید ما نیست هیچ ارتباطی با قطعه سازی ندارد.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل تامین مواد اولیه قطعه سازان تا پایان بهمن ماه/ آغاز تحویل خودروهای پیشفروش شده در آینده نزدیک
بیگلو افزود: در واردات برخی از قطعه های خودرو نیز موارد تقلبی وجود دارد، چرا که هیچگونه نظارتی بر واردات آنها وجود ندارد و ما تنها به محصولات داخلی و ساخت ایران نظارت که ۲۰ درصد بازار را تشکیل می دهند نظارت داریم.
او با اشاره به افزایش قیمت خودرو و قطعات آن، گفت: افزایش قیمت خودرو متاثر از زنجیره متصل به نوسانات نرخ ارز است. قیمت خودرو به دلیل رشد قیمت قطعات آن بالا می رود، قیمت قطعه های اتومبیل به علت جهش نرخ مواد اولیه و گران تر شدن مواد اولیه در نهایت به علت رشد نرخ ارز رخ می دهد. افزایش نرخ ارز منجر به رشد سه برابری قیمت قطعات خودرو از یک سال و نیم گذشته شده است.
دبیر انجمن قطعه سازان ادامه داد: نکته جالب اینجاست که بیش از مواد وارداتی، مواد اولیه داخلی از جمله ورق های فولادی، محصولات مسی و مواد پتروشیمی و پلیمری گرفتار افزایش قیمت شده اند. تولید کنندگان معتقدند فروش محصولات نهایی با نرخ جهانی منجر به افزایش سه برابری قیمت ها شده است.
انتهای پیام/