ب
رئیس شورای شهر تهران افزود: در ابعاد مختلف دیپلماسی عمومی میتوان به دیپلماسی رسانهای، دیپلماسی مدنی و شهری اشاره کرد که از متعارفترین نوع دیپلماسیهای عمومی است.
هاشمی رفسنجانی در تشریح دیپلماسی رسانهای، گفت: دیپلماسی رسانهای همان استفاده از افکار عمومی است که تأثیر زیادی در کشورها دارد و با گسترش فضای مجازی تأثیر آن در جوامع بیشتر شده است که ما متأسفانه از آن به درستی استفاده نکردیم.
او با اشاره به دیپلماسی مدنی، گفت: درباره دیپلماسی مدنی بحثهای زیادی مطرح شده که با تجمع افکار عمومی امکانپذیر است و میتوان در این مسیر از جامعه مدنی استفاده پرقدرتی را داشته باشیم و سومین روشی را که میتوان در دیپلماسی به آن اشاره کرد، دیپلماسی شهری است که مدیریت شهرها از ارتباط بینالملل ایجاد میشود.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: دولتهای سیاستهایی را دنبال میکنند و در مسیر تطابق اهدافی است که شهرها نیز به دنبال آن هستند و در این مسیر ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد و این در جهان امری رایج است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به تحریمهای بیسابقه علیه کشور، گفت: از نظر جهانی ما مورد تحریم قرار گرفتیم اما میتوانیم از این پرده استفاده کنیم و صدای خود را به گوش جهانیان برسانیم که متأسفانه وزارت امور خارجه از این ظرفیت استفاده نکرد زیرا ما در شورای شهر تهران بارها مباحثی را مطرح کردیم و از وزارت امور خارجه خواستیم که پیام ما را به کلان شهرهای بفرستد و سعی کند تحریمهای غیرقانونی را به صورتی به جهان نشان دهند که جهانیان به یاری ما بیایند.
او با تأکید بر این نکته که ما در دیپلماسی شهری قدرت زیادی داریم، گفت: تهران با حدود با 27 شهر جهان قرارداد خواهرخواندگی دارد و تمام شهرهای ایران میتوانند با یکصد شهر جهان رابطه برقرار کنند و فضای یکجانبه فعلی موجود را از بین ببرند و مدیریت شهری این آمادگی را دارد تا حوزه دیپلماسی را فعال کند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به روز جهانی شهرها، گفت: در روز جهانی شهرها به دو حوزه تابآوری و هوشمندسازی شهرها اشاره شده است و باید اعلام کنم کارنمای تهران من گامی در هوشمندسازی پایتخت است.
انتهای پیام/