معاون اول رئیس جمهور گفت: وجود زمینههای همکاری متعدد و اراده کافی در مسئولان دو کشور ایجاب میکند سطح مناسبات تجاری و روابط اقتصادی تهران - تاشکند ارتقا پیدا کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ایران علاقهمند است برخی اقلام و کالاهای مورد نیاز خود را از کشور دوست و برادر ازبکستان تأمین کند که در این زمینه میتوانیم با استفاده از ارز ملی دو کشور و تهاتر، همکاری و مبادلات تجاری خود را که در حال حاضر ۳۰۰ میلیون دلار است به رقمهای بالاتر افزایش دهیم.
او با اشاره به کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور که آذر ماه در تاشکند برگزار خواهد شد، تصریح کرد: امیدوارم در این کمیسیون همه موضوعات مورد علاقه طرفین و زمینههای همکاری میان دو کشور مورد بررسی قرار گرفته و موانع پیش روی گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی شناسایی و برطرف شود.
جهانگیری یکی از پیش نیازهای همکاری تجاری و اقتصادی فیمابین را تسهیل در صدور روادید برای تجار و گردشگران دو کشور دانست و گفت: اگر صدور روادید برای اتباع دو کشور تسهیل شود علاوه بر آسان شدن رفت و آمد متقابل تجار و بخش خصوصی دو کشور، زمینه حضور گردشگران ایرانی برای بازدید از اماکن تاریخی و باستانی ازبکستان نیز فراهم خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور گسترش همکاریهای بانکی را از دیگر پیش نیازها برای افزایش حجم مبادلات تجاری بیان کرد و گفت: با رفع موانع پیش رو و اقداماتی نظیر برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور میتوانیم سطح روابط اقتصادی و میزان مبادلات تجاری فیمابین را ارتقا دهیم.
نخست وزیر ازبکستان نیز در این دیدار با قدردانی از حضور هیئت ایرانی در اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای از علاقهمندی این کشور برای استفاده از مسیرهای ترانزیتی ایران خبر داد و گفت: ازبکستان علاقمند است از کریدورهای حمل و نقل و مسیرهای ترانزیتی ایران برای حمل و نقل و صادرات کالا به اقصی نقاط جهان استفاد ه کند.
عبداله عارف اف با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ شرکت و بخش خصوصی ایرانی در ازبکستان فعالیت دارند خاطر نشان کرد: تاشکند برای گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری خود با تهران، درها را به روی بخش خصوصی و تجار ایرانی باز کرده است و از حضور و فعالیت شرکتهای ایرانی در ازبکستان استقبال میکند.
او بر ضرورت تلاش دو کشور در جهت رشد و توسعه مناسبات و روابط تجاری فیمابین تاکید و اظهار امیدواری کرد در کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور که بزودی برگزار خواهد شد دو طرف بتوانند در خصوص زمینههای همکاری مشترک به تصمیمات و توافقات خوبی دست پیدا کنند.
انتهای پیام/