سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احداث پروژه های عمرانی در کهگیلویه بدون متقاضی است/ پول هست پیمانکار نیست

شروع تعدادی از پروژه‌های روستایی کهگیلویه معطل انتخاب پیمانکار مانده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۳۶۰ روستا در شهرستان کهگیلویه وجود دارد که پراکندگی بیشتر این روستا‌ها به ویژه در بخش‌های دیشموک و چاروسا خدمات‌رسانی مطلوب به مردم را مشکل کرده است.

روستا‌های پراکنده و دورافتاده‌ای که شاید تجمیع آن‌ها به لحاظ اقتصادی برای دولت مقرون به صرفه‌تر از اجرای پروژه‌هایی برای ارائه خدمات باشد، اما به هر دلیل در جای خود مستقر بوده و دولت موظف است در جهت رفاه حال مردم زمینه خدمات‌دهی را مهیا کند.

بسیاری از روستا‌های دورافتاده از راه ارتباطی به عنوان زیر ساخت اصلی محروم‌اند. جاده‌های خاکی و کوهستانی این مناطق در فصول بارندگی مسدود می‌شود و هر گونه عبور و مرور به سختی قابل انجام است.

بهسازی جاده‌های روستایی زمینه ارائه دیگر خدمات است با این حال به خاطر مناسب نبودن جاده‌ها ارائه سایر خدمات اساسی مختل می‌شود.

در برخی از موارد پیمانکاران اجرای پروژه را بر عهده گرفته، اما با گذشت مدتی آن را رها کردند. راکد بودن طولانی مدت پروژه ضرورت اعمال ماده ۴۶ پیمان را ایجاب می‌کند، اما با توجه به اینکه فسخ طرفین پیمان را متحمل هزینه‌های سنگین می‌کند برخی از کارفرمایان علاقمند به بقا در جهت تحقق پیمان هستند.

از طرفی محدود بودن عمر مدیریت و عدم ثبات مدیریتی در حوزه راه از دیگر عواملی است که اجرای پروژه‌های عمرانی در این استان را با سرعت کند همراه کرده است.

تغییر و تحولاتی که بیشتر از آنچه ضعف مدیریت و لزوم تغییر به منظور ایجاد تحولات سازنده و مؤثر باشد ناشی از سیاسی‌کاری و اعمال نفوذ سیاسیون است.

پژمان نیک‌اقبال مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: تعداد زیادی از پیمانکاران پروژه‌های عمرانی به لیست سیاه رفتند که بخش عمده‌ای احساس خطر کرده و پای کار آمدند.

نیک‌اقبال افزود: با این حال امسال ۶ پیمانکار در استان خلع ید شدند که دو پیمانکار در حوزه کهگیلویه بود.

پروژه‌های روستایی مورد استقبال پیمانکاران قرار نمی‌گیرند و بسیاری از مناقصه‌های این پروژه‌ها بدون متقاضی است.

او ادامه داد: جاده الگن به لنده و نیز پروژه دارگنجی تاکنون سه بار به مناقصه رفته، اما هیچ پیمانکاری استقبال نکرده است.

نیک‌اقبال تصریح کرد: ۶ پروژه روستایی برای شروع در انتظار تعیین پیمانکار است با وجود برگزاری مناقصه، اما پذیرش از سوی پیمانکاران ضعیف است.

به گفته نیک‌اقبال پیمانکاران با توان مالی بالا پروژه روستایی نمی‌گیرند و از سوی دیگر پیمانکاران با بنیه مالی ضعیف به اعتبارات اوراق اسناد خزانه اطمینان ندارند و به صرفه نمی‌دانند.

علیرضا اتابک فرماندار کهگیلویه، نیز می‌گوید که پروژه‌های عمرانی بخش دیشموک اعتبار دارند، اما پیمانکار ندارند.

او اظهار داشت: تعدادی از پروژه‌های عمرانی این بخش در کمیته برنامه‌ریزی اعتبار گرفته‌اند اما پیمانکاران برای اجرای پروژه استقبال نمی‌کنند.

انتهای پیام/م

آخرین اخبار پروژه های عمرانی کهگیلویه و بویراحمد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.