سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های فضا؛

فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه؛ این حکایت ستاره جوان ماست!

درک نحوه زندگی در فضا برای بسیاری افراد جالب است؛ در این بسته خبری قصد داریم جذابترین اتفاقات فضایی را ارائه دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ستاره جوانی که توانسته است از شر سیاهچاله خلاص شود، PG1610+062 نام دارد و اولین بار در سال ۱۹۸۶ کشف شد. ولی تاکنون نتوانسته بود توجه ستاره شناسان زیادی را به خود جلب کند. بعد از گذشت ۳ دهه، نگاهی دوباره به این ستاره مشخص کرده است که این ستاره جوان یکی از سریع‌ترین ستاره‌هایی است که تاکنون در کهکشان راه شیری یافت شده است. محاسبات نشان می‌دهند که این ستاره با سرعتی حدود ۲ میلیون کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است. البته این سرعت هنوز هم برای فرار از جاذبه قدرتمند کهکشان نیست ولی برای فرار کردن از دست سیاهچاله در تعقیب آن، کافی بوده است.

اینکه چطور ستاره جوان به چنین سرعت سرسام آوری رسیده است دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد. به طور مثال ممکن است این ستاره جزئی از یک سیستم دوگانه بوده باشد. یعنی ستاره جوان در حرکتی متقابل با یک شی دیگر (مثلاً یک ستاره دیگر) به دور هم می‌چرخیدند ولی به دلایلی شی مقابل از بین رفته و این ستاره به بیرون پرتاب شده است.

شریک ستاره جوان ممکن است به علت یک سوپرنوا از بین رفته باشد یا مرگ آن به دست یک ابرسیاهچاله رقم خورده باشد. با این حال باید گفت مورد ستاره جوان PG 1610+062 کمی عجیب است. با توجه به جرم، سرعت و محل اولیه این ستاره، می‌توان گفت این ستاره در دو قدمی یک سیاهچاله متوسط در مرکز کهکشان راه شیری بوده، که شریکش را بلعیده شده است. سرعت حرکت ستاره جوان بسیار زیاد است، ولی نه آن‌قدر که انتظار می‌رود! این نشان می‌دهد ستاره مدتی با سیاهچاله در کشمکش بوده است. یعنی سیاهچاله فقط حدود چند میلیون برابر سنگین‌تر از ستاره بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.