سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بالا و پایین رفتن از چه تعداد پله به زانوهایمان آسیب می‌زند؟ + روش‌های مراقبت

یک جراح زانو گفت: هنگام انجام فعالیت‌های روزانه به زانو فشار مضاعفی وارد می‌شود که افراد با رعایت نکاتی می‌توانند میزان این فشار را کاهش دهند.

ذبیح الله حسن زاده متخصص استخوان و مفاصل و جراح زانو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فشاری که به زانو هنگام انجام فعالیت‌های روزانه وارد می‌شود، اظهار کرد: زانو پس از لگن دومین مفصل بزرگ بدن است که وزن فرد را تحمل می‌کند. هنگام انجام فعالیت‌های روزانه به زانو فشار مضاعفی وارد می‌شود به طوری که وقتی فردی راه می‌رود به اندازه ۲ تا سه برابر وزنش به مفصل زانو فشار وارد می‌شود و هنگامی که شخصی می‌دود، پنج تا هفت برابر وزنش به مفصل زانو فشار اعمال می‌شود.

او بیان کرد: اضافه وزن و چاقی فشاری زیاد را به زانو‌ها وارد می‌کند به طوری که اگر فردی ۱۰ کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد، ۴۰ کیلوگرم به زانوهایش فشار وارد می‌شود. فعالیت‌های سنگین هم به زانو‌ها آسیب می‌زنند، بنابراین برای جلوگیری از آسیب دیدگی زانوها، رعایت بهداشت زانو‌ها ضروری است.


بیشتر بخوانید: دلایل ساییدگی و آرتروز زودرس زانو در مردان +روش‌های درمان


حسن زاده افزود: تقویت عضلات چهار سر زانو و عضلات همسترینگ نقش موثری در آسیب دیدگی غضروف‌های زانو دارد، بنابراین فردی که عضلات زانوی توانمندی دارد، کمتر یا دیرتر به آرتروز زودرس زانو دچار می‌شود.

این جراح زانو تاکید کرد: افرادی که به اضافه وزن دچار هستند، عضلات ضعیف دارند یا سابقه آرتروز در خانواده آن‌ها وجود دارد نباید روزانه بیشتر از یک تا ۲ بار و هر بار ۱۰ تا ۱۲ پله را بالا و پایین بروند، زیرا بالا و پایین رفتن از پله‌ها فشاری مضاعف حدود سه تا چهار برابر به زانو‌ها اعمال می‌کند.

مواردی که به تقویت عضلات زانو کمک می‌کنند

او تصریح کرد: اشخاص علاوه بر تقویت عضلات زانو باید به رژیم غذایی روزانه خود هم توجه کنند، به عبارتی آنها باید از لبنیات و محصولات دریایی که حاوی مواد معدنی مناسب مانند کلسیم و آهن است، استفاده کنند.


بیشتر بخوانید: چگونه از شر درد‌های آرتروز زانو خلاص شویم؟


حسن زاده یادآوری کرد: سالمندان باید بالا و پایین رفتن از پله‌ها را  تا حد امکان محدود کنند و در شرایط خاص از پله‌های استاندارد که ارتفاع کمی دارند، رفت و آمد کنند همچنین آنها هنگام بالا و پایین رفتن از پله‌ها باید از دستگیره پله‌ها یا عصای مناسب استفاده و از دو زانو و چهار زانو نشستن هم خودداری کنند. پوشیدن کفش مناسب هم در جلوگیری از وارد شدن آسیب به زانو‌ها موثر است.

انتهای پیام/

 مقدار مجاز روزانه برای بالا و پایین رفتن از پله‌ها

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.