این موضوع در چند هفته اخیر از زمانی در اخبار مطرح شد که یک سیاستمدار راستگرا به حضور مادر محجبهای که فرزندش را در اردوی مدرسه همراهی میکرد، معترض شد. این اقدام سیاستمدار راستگرا یک روز پس از آن صورت گرفت که دو مرد میانسال در ماجرای تیراندازی در یک مسجد در شهر «بیون» به شدت زخمی شدند و یک مظنون با سابقه راستگرایی افراطی در این رابطه بازداشت شد.
با این حال، این لایحه برای آنکه به صورت قانون دربیاید باید به تصویب مجلس ملی فرانسه نیز برسد تا لازم الاجرا شود. اما از آنجایی که حزب حاکم، جمهوری به پیش، اکثریت مجلس ملی را برعهده دارد و مخالف این لایحه است بعید به نظر میرسد که لایحه ممنوعیت حجاب مادران دانشآموزان به صورت قانون دربیاید.
فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان را در میان کشورهای اروپایی دارد و از ۶۷ میلیون جمعیت آن بیش از پنج میلیون نفر مسلمان هستند. با این حال از سال ۲۰۰۴ و پس از مشاجرههای بسیار بر سر لباس دانشآموزان مسلمان، قانون ممنوعیت پوشیدن هرگونه لباسی که نمادی از مذهب در آن باشد در مدارس این کشور به صورت قانون درآمد.
همچنین فرانسه اولین کشوری بود که در اروپا و در سال ۲۰۱۰ پوشاندن صورت در اماکن عمومی را ممنوع اعلام کرد. در سال ۲۰۱۴، دادگاه حقوق بشر اروپا این ممنوعیت را پذیرفت، اما اعلام کرد این قانون به نظر زیادهروی میرسد و ممکن است کلیشهها را ترغیب کند.
در جامعه سکولار فرانسه، سالهاست گروههای طرفدار حقوقبشر معتقدند که قوانین سکولار این کشور سبب شده است اسلامهراسی در اروپا تقویت شود و زنان مسلمان مورد تبعیض قرار بگیرند.
انتهای پیام/