به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ;
او افزود: این گچبریها شامل نقوش گیاهی و گچبری دیواری سطح دیوارها و قوسهای ورودی بنای موسوم به مسجد شهر تاریخی سیمره به صورت قاب بندیهای مربع و مثلثی مربوط به اواخر دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی است که بسیار ارزشمند و نفیس هستند.
شنبه زاده با بیان اینکه ثبت آثار منقول در فهرست آثار ملی یکی از رویکردهای ارزشمند وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، اضافه کرد: ثبت این آثار نقش مهمی در افزایش حفاظت فیزیکی و فنی آنها خواهد داشت.
او عنوان کرد: تاکنون ۱۰ فصل کاوش در شهر تاریخی سیمره انجام شده است که طی کاوشهای صورت گرفته در این شهر تاریخی تعدادی گچبری در مکان منصوب به مسجد این شهر تاریخی کشف شد که بسیاری از آنها نفیس، ارزشمند و منحصربفرد هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام ادامه داد: در راستای طرح ساماندهی و تهیه شناسنامه ثبتی اموال منقول تاریخی، یک هزار قطعه گچبری شهر تاریخی سیمره ساماندهی و شناسنامه اموال برای آنها صادر شده است.
شنبه زاده گفت: وجود شهرهای تاریخی، قلعه ها، تپههای باستانی، سنگ نوشته ها، کاخ ها، آتشکدهها و تنگههای تاریخی در استان ایلام از تاریخ و تمدن دیرپای این سرزمین حکایت میکند.
انتهای پیام/با