وی ادامه داد: ایران و ترکیه دو کشوری هستند که در ۴۰۰ سال گذشته کنار هم بوده و مسالمتآمیز با یکدیگر زندگی کردند، در حالی که حدود ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری با بیان اینکه دو کشور ایران و ترکیه دارای مشترکات بسیاری با یکدیگر در زمینههای فرهنگی و تاریخی هستند، اظهار داشت: تقریبا بخشهایی را مشاهده نمیکنید که دو کشور با یکدیگر پیوندهای مشترک نداسته و با یکدیگر کار نکرده باشند. این مشترکات بهترین سرمایه برای دو دولت و مردمهای دو کشور برای داشتن روابط عالی است.
واعظی با تاکید بر اینکه سیاست ایران همکاری نزدیک و روابط عمیق با همه همسایگان است، تصریح کرد: در میان همسایگانمان، روابط نزدیک و استراتژیکی با ترکیه داریم. روابط دو رئیسجمهوری روابط نزدیک و برادرانهای است و در 6سال گذشته ۱۲ بار با یکدیگر دیدار داشتهاند.
وی با بیان اینکه هدفگذاری روابط دو کشور رساندن همکاری اقتصادی به ۳۰ میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: چند هفته گذشته بیست و هفتمین کمیسیون مشترک دو کشور را در آنکارا بسیار موفق برگزار کردیم و در هفتههای آتی ششمین جلسه شورای عالی کابینههای دو کشور برگزار میشود.
رئیس دفتر ریاستجمهور با بیان اینکه همکاری دو کشور تنها دوجانبه نیست بلکه همکاری منطقهای و بینالمللی با یکدیگر دارند، ابراز داشت: دیدگاههای ما درخصوص تحولات بینالمللی بهم نزدیک است. هر دو کشور مخالف استفاده آمریکا و غرب از حربه تحریم هستند. با یکجانبهگرایی مخالفیم و تلاش میکنیم مشکلات از طریق دیپلماسی حل شود.
واعظی با اشاره به روند آستانه و نقش آن در منطقه نیز یادآورشد: الگوی موفقی که در عرصه بینالمللی ارایه کردیم روند آستانه میان ایران، روسیه و ترکیه است که سه کشور توانستند بحران سوریه را مدیریت کنند. با توجه به شرایط منطقهای و وجود تروریستها آنچه مورد توجه ماس، امنیت ترکیه و ایران و امنیت مرزها است و این مساله از جمله مسایل گفتوگوهای دو کشور است. خوشحالیم امروز مشکل ترکیه با سوریه حل شده است.
وی افزود: با تبریک مجدد روز ملی ترکیه از رییسجمهور ترکیه بابت انتخاب آقای دریا اورس برای سفارت این کشور در تهران تشکر میکنم چراکه ایشان فردی ایرانشناس است که با زبان و فرهنگ ایران آشنا است و این مساله میتواند سرمایهای برای روابط دو کشور باشد.
انتهای پیام/