ایمان صاحبی دکتری دانشکده مهندسی پلیمر امیرکبیر تحت سرپرستی پروفسور وحید حدادی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،، درباره بررسی و مشخصهیابی سنتر پلی یورتان و نمونههای نانوکامپوزیتی با معماری مختلف قسمت نرم اظهار کرد: از آنجایی که پلیمرها رفتهرفته جایگاه خاصی در کاربردهای روزمره و کاربردههای مهم و هر کدام از آنها توانایی پوشش بخش خاصی را دارند، اما با دستکاری در سنتز و انتخاب بخشهای مختلف سخت و نرم پلی یورتان سنتز شده، به نمونههایی دست پیدا کردهایم که میتواند برای انواع لباسهای ورزشی، فومها، چسبها و حتی عرصه پزشکی، استنتهای قلبی قابل کاربرد باشد. به طور خلاصه یک نوع پلیمر (پلی یورتان) وجود دارد اما دارای کاربردهای بسیار متنوعی است.
وی در ادامه افزود: این پلیمر از ۳۰ سال گذشته کشف شده است و روند رو به رشد، توسعه آن ادامه دارد، ولی کارهای انجام شده حاصل تحقیق مداوم سه ساله آقایان ایمان صاحبی جویباری و محمد مسعمود میرمحسینی است.
صاحبی بیان کرد: استنتها لولههایی از جنس ویژهای هستند که پیش از استفاده به صورت جمع شده و کوچک توان عبور در درون هر نوع مجرا و رگ را دارند و در زمان قرار گرفتن در محل مورد نظر قابلیت باز شدن و افزایش حجم به ابعاد مورد نیاز پزشک را دارا هستند که در این کاربرد از آنجایی که این پلیمر قابلیت حافظه شکلی بالایی دارند میتوانند این استنتها را بسازند و با توجه به نیرومحرکههای مختلف همچون دما در مکان مشخصی بازگردد.
وی تصریح کرد: نمونههای نه دقیقاً مشابه، ولی نمونههایی را که شبیه این کار هستند شرکتهای بزرگ خارجی همچون BASF,ARCH,BAYER و... تولید کردها ند، ولی اولین بار از دو نوع ترکیب بخش نرم و با پیشبینی جدایی میکروفازی کنترل شده به خواص دینامیکی مکانیکی چند برابری رسیدهایم.
صاحبی تاکید کرد: حقیقت امر این است که محققان این نوع دستاورد به دنبال کاربردهای صنعتی و scale up محصولات سنتزی هستند که بتوانند در کشور ایران حتی در آزمایشگاههای کوچکتر این نوع آزمایشها را گسترش دهند و بتوانندبه سمت تجاریسازی در مقیاس صادرات پیش روند.
انتهای پیام/